Måstematch eller inte

Måstematch eller inte

Ikväll gästar Atletico Madrid San Sebastian. Bortalaget leder la liga medan hemmalaget inte vunnit på en månad. Är detta en måstematch för baskerna eller lägger man all fokus på nästa vecka?

Inför kvällens match har Real Sociedad inte vunnit på exakt en månad. Efter den fina inledningen av säsongen och ligaledning har det börjat kärva rejält. Två av anledningarna är att vissa viktiga spelare har saknats och att målskyttet inte alls fungerat. Spelet har ofta varit bra och vi har skapat lägen men är alldeles för ineffektiva framför mål. Laget har även saknar de kanske tre viktigaste spelarna i laget under denna tid i David Silva,  Mikel Oyarzabal och Aritz Elustondo. 
Oyarzabal stod för målen och löpningarna, Silva för passningarna och luckra upp motståndarens försvar vid tighta matcher medan Aritz vart en klippa längst bak i backlinjen. Nu är dock alla tre tillbaka men är det för tidigt att starta dem?

En stor fråga som man kan läsa om inför matchen är vem som ska starta i target positionen. Vi har sett Imanol blanda väldigt friskt mellan Isak och WJ. Nu senast nätade Isak på en frispark men innan dess nätade WJ mot Barcelona. Sett till hur man tidigare spelat mot just Atletico känns de som Isak kanske borde starta ikväll. Han utgör ett hot i djupled som inte WJ gör men samtidigt känns han ganska självförtroende svag i sina djupledslöpningar just nu. WJ har visat lite mer de sista matcherna tycker jag och min chansning är på honom men det vore riktigt roligt om Imanol satsar på Isak och han kan få avgöra en match mot serieledarna (senast vi vann en match avgjorde Isak, med matchens enda mål mot Cadiz.). 

Detta ser kanske många som en måstematch om man ska vara med i toppen under säsongen. Atletico Madrid har gått riktigt bra och är svårslagna. Ska man hänga med däruppe måste man vinna över de bästa lagen och sno poäng av dem. Men hur viktig är denna match för tränaren och laget?
Det jag syftar på är årets match nästa vecka i derbyt mot Athletic Bilbao. Det är en match man inte vill förlora och vågar man chansa med att starta Oyarzabal, Silva och Aritz för tidigt. Jag tror att att chansen att vinna ikväll försvagas väldigt mycket om inga av dem kommer till start.
Med andra ord vart läggs krutet någonstans? Svaret får vi en timma innan matchstart då startelvan för kvällen släpps.


 
Truppen:
Remiro, Zubeldia, Aritz, Portu, Merino, Willian J, Oyarzabal, Aihen, Guridi, Sagnan, Guevara, Merquelanz, Gorosabel, Isak, Monreal, Silva, Barrenetxea, Le Normand, Bautista, Lopez, Navarro, Marrero, Ayesa, Zubimendi, G. De Zarate.

Min startelva ikväll:
Remiro, Gorosabel – RLN – Aritz – Monreal; Zubimendi – Guevara – Merino; Portu – WJ – Oyarzabal

Matchstart: 19.45
Reale Stadium, San Sebastian

Aupa La Real

Mike Billman@Zebillman2020-12-22 17:13:09
Author

Fler artiklar om Real Sociedad