Barcelona - Cádiz
0 - 1

FC Barcelona – Cádiz CF: 0–1
Tung kväll för hemmalaget.

Omgångens stora knall kom när bottenfightande Cádiz stod som segrare efter 90 minuter på Camp Nou. Frustration var ordet i denna match.

Xavi ställde upp med följande startelva:

Ter Stegen – Dest, Eric Garcia, Lenglet, Jordi Alba – Busquets, Gavi, De Jong – Dembélé, Depay, Ferran Torres.

Första halvleken började med ett tillbakatryckt Cádiz, samtidigt som Dembélé skötte offensiven närmast på egen hand. Med Pedri skadad för resten av säsongen fick vi se Gavi fylla hans skor med sina fortsatt oknutna skor. Depay klev även in i startelvan istället för Aubameyang som inte riktigt visat samma målform som tidigare.

Nämnas ska också göras att protesterna från läktarhåll fortsätter i form av att ståplatserna lämnats tomma av hemmafansen. Återstår att se om det ger någon verkan. Annars känns det mest som att vi förlorar det stöd som hemmalaget behöver.

Första riktigt farliga målchansen kom för Cádiz då Lucas Pérez helt missat målet efter ett perfekt inspel. Barcelona skulle sen gripa taget om matchen och genom Dembélé fortsätta skapa chanser. Första halvlekens gigant var utan tvekan högeryttern som med sin fart och flärd lämnade Cádiz-spelare på Cádiz-spelare bakom sig. Även hemjobbet från Dembélé visade på klass. Man önskar bara att avsluten kunde vara mindre trubbiga, men det är svårt att kritisera Ousmane här.

Sammanfattat var första halvleken något seg och Barcelona rullade mest runt bollen en bit framför bortalagets straffområde. Visad frustration när laget lämnar planen till omklädningrummet.

Desto sämre start på andra halvlek var ett faktum då Lucas Pérez revanscherar sig med att, efter lite tur med studsen, peta in 0–1 bakom Ter Stegen som inte fick tag på bollen.

Barça fortsatte efter det med att äga boll och trycka iväg trubbiga avslut. Xavi agerade då från bänken och ut gick Depay och in klev Aubameyang med jakt på kvittering. Men någon större effekt kom inte direkt, dock såg bortalaget allt tröttare och tröttare ut efter allt bolljagande.

Avvaktande minuter följde med ett hackigt spel som inte såg allt för lovande ut. I stället var det Cádiz som fick stå helt ostörd med chansen att trycka in 0–2 efter ännu ett inspel från högerkanten. Avslutet gick turligt nog just utanför stolpen.

Fler ändringar behövdes och ut gick Lenglet för Adama Traoré samt Frenkie de Jong för Luuk de Gol. Den sistnämnda kom på vanligt sätt in och nickade mot mål i sin första touch, men bortamålvakten stod för en bra räddning. Fortsatt frustration och irritation från hemmalaget.

Närmast kom Aubameyang med ett fint volleyavslut, men även där en fin räddning av Ledesma. Bättre än så blev det inte och bortalaget fick resa hem som segrare. Med det här resultatet har Barcelona inte lyckats vinna mot Cádiz i de senaste fyra matcherna sedan deras uppflyttning.

Chansen att utmana Real Madrid om ligatiteln är nu mer eller mindre försvunnen då poängskillnaden är hela 15 poäng. Deppig matchrapport, men vi får gilla läget. Fokuset ligger nu först och främst på en Champions League-plats och inget är säkert än. Jobbet ska göras.