Camp Nou, 2023-04-05 21:00

Barcelona - Real Madrid
0 - 4

FC Barcelona – Real Madrid: 0–4
Ett nedslaget Barça efter en tung förlust mot rivalerna

FC Barcelona – Real Madrid: 0–4

Barça blev under onsdagskvällen utslagna och förnedrade av Real Madrid i returen av dubbelmötet i Copa del Rey. En tuff match, där Barça moral såg ut att vara i botten.

FC Barcelonas drömmar om en liga-cup-dubbel släcktes under onsdagskvällen efter en pinsam 0–4-förlust mot Real Madrid i El Clásico i den andra delen av Copa del Rey-semifinalen. Efter en stabil start föll Barça totalt ihop i en riktigt fruktansvärd andra halvlek, och ett tragiskt resultat innebär slutet på vägen för Blaugrana i årets inhemska spanska cupspel.

Barça stod för en mycket bra start på matchen, pressade högt upp i planen och skapade farliga chanser med snabba, skarpa anfall. De borde kanske haft en straff bara tre minuter in när David Alaba tydligt blockerade ett inlägg från Gavi med armen, men både domaren och VAR bestämde sig för att strunta i handbollen och Real Madrid lyckades undvika tidiga problem.

Efter femton utmärkta minuter från hemmalaget var resten av halvleken en kamp mellan två sidor som var väldigt fysiska men saknade kvalitet med bollen och det fanns gott om förseelser och samtal med domaren som bromsade spelet.

Det verkade som om vi var på väg mot en mållös första halvlek, men en blixtsnabb kontring från Real Madrid låste till slut upp dörren när Vinícius Junior spelade fram Karim Benzema som sedan såg sitt skott blockeras av Jules Koundé på linjen, men bollen hade tillräckligt med fart för att fortsätta över densamma och ge gästerna ledningen.

Andra halvlek lovade att bli full av dramatik då möjlighet till förlängning var väldigt nära för gästerna, men det skulle bli ännu värre än så för Barça..

Starten av den andra halvleken såg fruktansvärd ut från hemmalagets sida, med väldigt slarviga passningar på mittfältet och bristande disciplin och fysik bakåt vilket också gjorde att Real Madrid kunde se farligare ut i anfall.

Det tog bara fem minuter för Los Blancos att hitta ett andra mål och det kom tack vare att Luka Modric sprang orörd med bollen över 30 meter och hittade Benzema vid kanten av straffområdet och den franske anfallaren skruvade in ett skott in i nedre hörnet vilket då gav Real Madrid fördelen i dubbelmötet.

Barça hade 40 minuter på sig att hitta minst ett mål för att hålla sig vid liv och de hade ett par halvchanser men besvärade aldrig Thibaut Courtois på riktigt. Med en halvtimme kvar drabbades katalanerna knockout-slaget när Franck Kessie orsakade en straff när Vinícius Jr fälldes inne i boxen. Benzema satte straffen för att tredubbla Madrids ledning och i princip avsluta bataljen.

Barça behövde två mål för att tvinga fram förlängning, men de såg besegrade ut och helt idélösa i forceringen och in i de sista femton minuterna fanns det väldigt lite hopp om en sen comeback. I stället var det mer pinsamhet på väg när Real Madrid gick till ytterligare en kontring mot ett vidöppet Barça-försvar och Vinícius hittade Benzema för för sin fullbordning av ännu ett hattrick och Real Madrids fjärde under natten.

Slutet av matchen var väldigt tråkigt då båda lagen slutade att spela och bestämde sig för att putta och sparka varandra, vilket ledde till massor av gula kort och fula scener. Slutsignalen satte stopp för en hemsk natt för Barça, och Real Madrid kliver därmed vidare mot finalen, där Osasuna väntar.

Barça saknade såklart fyra av sina bästa spelare den här gången, men de borde aldrig ha förlorat så här illa trots det. Real Madrid visade sin erfarenhet i slutspelsmatcher och Barça måste gå vidare snabbt för att fokusera på att avsluta jobbet med att vinna La Liga.

Den här förlusten kommer att stinga ett tag, men det är bara att blicka framåt.

Jacob Norbergjacobnorberg96@gmail.com@Joppe962023-04-06 09:30:00
Author

Fler artiklar om Barcelona