Tre nya poäng inkasserades på Ciutat de Valencia på söndagskvällen.

En högdramatisk match borta mot Levante slutade till sist med tre poäng för Barcelona. Luuk de Jong blev sen matchhjälte för Barca, som fortsätter (?) att drömma om en ligatitel.

Xavi ställde upp med följande startelva:

Ter Stegen - Dani Alves, Eric Garcia, Araujo, Jordi Alba - Busquets, Nico, Frenkie de Jong - Dembele, Aubameyang, Ferran Torres.

Den första halvleken var inget att skriva in i historieböckerna. Ett tamt och statiskt Barcelona ägde förvisso bollinnehavet men hade svårt att skapa målchanser.

Det var istället Levante som skapade halvlekens utropstecken då José Luis “El Comandante” Morales rann igen hela Barcelonaförsvaret, men där Eric Garcia rensade bollen precis framför mållinjen.

Den andra halvleken började inte bättre.

Dani Alves orsakade en straffspark som tidigare nämnda Morales rullade in kyligt. Och “Si se puede”-ramsan ekade på Ciutat de Valencia

Som om det inte var nog tilldelades Levante en ny straffspark bara minuter senare. Matchklockan på minut 55 när Eric Garcia tog bollen med handen efter en hörna. Roger Marti stegade fram denna gång men Ter Stegen räddade.

Xavi agerade från bänken. Ut gick Frenkie och Nico, in klev Pedri och Gavi.

Bytena gav effekt. Strax efteråt spelade Pedri ut bollen till Dembele, vars inlägg nickades in av Aubameyang. Notera assist nummer elva för Ousmane.

Vad som än händer rent sportsligt denna säsong så kommer den nog summeras med ett namn. Pedri. För ikväll gav 19-åringen oss alla ännu en anledning till det. Bara minuter efter kvitteringen spelade inhopparna fram till varandra. Gavi till Pedri, som snyggt placerade bollen intill den bortre stolpen och 1-0 Levante hade blivit 1-2 Barcelona.

En ledning som inte förvaltades. Lenglet hade bytts in och orsakade straff nummer tre för Levante. Ja ni läste rätt. Melero stegade fram och satte dit kvitteringen.

Efter 2-2-målet i 83:e blev matchen allt öppnare och det märktes att det var två lag som inte var nöjda med krysset. Xavi agerade ännu en gång och bytte in Luuk de Jong och Adama Traore. Ett byte som blev avgörande.

Jordi Alba skickade in ett inlägg som, Luuk de Gol (förlåt) mötte med pannan och 3-2 Barcelona i 93:e. Ett mål som avgjorde matchen och gav tre otroligt viktiga poäng i en högdramatisk match.