Sevilla - Barcelona
1 - 1

Matchrapport: Sevilla – Barcelona 1-1
Araújo blev Barcelonas enda målskytt mot Sevilla.

I regnet och bland paraplyerna i Sevilla spelades en rätt så underhållande match. Men trots spel med en man mer i drygt 25 minuter kunde Barca inte få in ett segermål i en match som slutade 1-1.

Barcelona inledde den första kvarten med mycket bollinnehav och snabba bollerövringar på Sevillas planhalva.
Chanserna fanns också. En pigg Dembelé till höger och en rivig Ferrán Jutglá skapade oreda för Sevilla-försvaret.

Men det var de vitklädda som tog ledningen. I den 32:a minuten slog hemmalaget en låg inövad hörnvariant som Papu Gomez mötte med bredsidan - avslutet rann igenom straffområdet och in i mål vid Ter Stegens bortre stolpe. 1-0 Sevilla.

Där och då ett tungt mål att få emot sig när spelet i övrigt såg lovande. Men det skulle också jublas i Barcelona-lägret innan halvtidsvilan.
I den 45:e minuten slog Barca halvlekens sjätte hörna - som Araújo mötte klockrent med pannan och 1-1 var ett faktum. Två hörnmål på två matcher nu för Barcelona, något som verkligen inte hör till vanligheterna.

I den andra halvleken fortsatte regnet att ösa ner på Ramon Sanchez Pizjuan. Och i den 64:e minuten kom vad som kunde ha blivit matchens riktiga vändpunkt.

Sevillabacken Jules Koundé vann ett inkast. Jordi Alba delade ut en tryckare vid sidlinjen och Koundé tappade huvudet när han sulade bollen rätt i ansiktet på Alba och Carlos del Cerro Grande hade inget annat val än att visa det röda kortet.

Säga vad man vill om Alba men provocera kan han.

Med en man mer gick man för segermålet. Precis som i den senaste ligamatchen mot Elche byttes Nico González in medan Jutglá fick kliva av. ‘
I slutet var man ytterst nära 2-1 men Dembelés avslut gick klockrent i stolpen.

Men Barca lyckades inte ta vara på det numerära överläget och matchen slutade med en poäng och delad pott i Andalusien. Barca missar därmed också chansen att kliva upp på den så viktiga fjärdeplatsen.

Matchens utropstecken
—----------------------------
Ronald Araújo - Fortsätter att imponera offensivt. Ett viktigt mål framåt och en solid insats bakåt.
Gavi - Alltid en frisk fläkt på mitten. Hade ett jätteläge att nicka in 2-1 i slutet av matchen.
Dembelé - En nyckel offensivt även om det finns flera områden att förbättra. Hade ett stolpskott i slutminuterna.

Matchen var den sista innan juluppehållet. Nästa ligamatch spelas den 2:a januari.

Visca Barca y Bon Nadal önskar vi får Barcaredaktionen!