Officiellt: Collado till Granada
Äntligen väntar La Liga-fotboll för Álex Collado.

Officiellt: Collado till Granada

Efter ett byråkratiskt kaos utan dess like ska Álex Collado få möjligheten att spela fotboll igen. Den chansen kommer i La Liga och Granada CF under våren.

Efter flera säsonger i Barça B, där den sista var fullständigt dominant, skulle Álex Collado till slut få sin chans i A-truppen. Det var åtminstone vad många trodde när kontraktet förlängdes och konkurrenten Trincão lämnade på lån i somras.

Ronald Koeman var däremot egentligen aldrig intresserad och till sist fanns bara lånet kvar som lösning. Halvvägs till Champions League-klubben Club Brügge avbröts affären då belgarna skulle baka in en utköpsklausul i avtalet. Inget Collado själv accepterade. Sedan var det en skarp sväng till Sheffield United under fönstrets sista dag. Även den affären gick till slut i stöpet.

Då kanske ändå några minuter blir över i Barça, tänkte vi. Så blev inte fallet. Den spanska byråkratin, och Barças ekonomiska situation, ville annat. Collado har där med inte spelat fotboll under hösten, och under några veckor rapporterades det att han till och med övervägde att lägga skorna på hyllan.

Så blev lyckligtvis inte fallet och Collado, som inte kan registreras i Barça i januari heller, spelar sin fotboll för Granada i vår. La Liga-fotboll är precis vad som behövs. En ordentlig chans att visa vad han går för på högsta nivå. Xavi har pratat gott om fältaren och även uttryckt sig i hoppfulla termer såsom återkomst till sommaren.

Nere i Andalusien kan de rödvita ställa både Collado och Monchu på mittfältet. En Masia-anledning att hålla lite extra koll på Granada i vår. Debut för Collado kan ske ikväll - mot Barça.

¡Gràcies Álex, i molta sort!

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-01-08 16:41:00
Author

Fler artiklar om Barcelona