Officiellt: Imanol Alguacil förlänger

Officiellt: Imanol Alguacil förlänger

Nio raka matcher utan seger brukar innebära att du får sparken från din post som tränare. Men i San Sebastian tror man på sin tränare och väljer istället att förlänga med två år.

För några veckor sedan fick tränaren Imanol Alguacil frågan om vad som händer i sommar när han kontrakt går ut och borde vi supportrar vara oroliga för hans framtid? Han svarade lungt och sansat "Ta det med lite ro, om La Real vill satsa på Imanol, då kommer Imanol förlänga". 

Imanol Alguacil förlängde idag sitt kontrakt med två år och det går nu ut sommaren 2023. Detta var kanske inget man trodde skulle komma mitt i den kanske sämsta perioden i klubben på 15 år. Men samtidigt visar det att klubben både vill visa att man jobbar långsiktigt och vågar satsa på sin "egna" tränare. 

Imanol började sin tränarkarriär i Real Sociedad under 2011. Under alla år har han tränat allt från ungdomslag till a-laget. Han första vända som coach för a-laget var mellan mars 2018 till sommaren 2018. Här trodde nog många inklusive mig själv att han skulle leta sig vidare när Real Sociedad presenterade Garitano som tränare. Imanol valde dock att ta steget tllbaka till Sanse igen. Det lönade sig för den 26e december samma år valde man återigen att satsa på honom som tränare för a-laget då Garitano fått lämna sin post. Imanol har nu alltså tränat laget i drygt två år och gjort det såpass bra att klubben väljer att fölänga med honom. En stor anledning till detta tror jag är att man ser att han vågar satsa på egna talanger plus att han kan klubben utan och innan. 

PS: Real Sociedad gick även ut med ikväll att man förlänger med sin sportchef Roberto Olabe till 2024. 

Aupa La Real

Mike Billman@Zebillman2020-12-23 21:17:00
Author

Fler artiklar om Real Sociedad