Officiellt: Martin Braithwaite till Espanyol

Officiellt: Martin Braithwaite till Espanyol

Sommarens stora konflikt i Barcelona-land har fått sitt slut. Martin Braithwaites kontrakt bryts i förtid och den danske anfallaren gör en kort flytt till Espanyol.

Det som började så bra. Martin Braithwaite hade närmast kultstatus redan innan han gjort sin första match för klubben. Så tydligt underkvalificerad för rollen som anfallare i FC Barcelona, men samtidigt så ödmjuk, hårt arbetande och faktiskt funktionell i många stunder.

Det är svårt att tänka tillbaka på det efter den här sommaren.

Konflikten mellan Braithwaite och Barça har varit tydlig. Klubben har velat göra sig av med dansken, medan Braithwaite själv inte varit villig att lämna utan vissa att vissa ekonomiska krav uppfyllts. Vem som haft mest rätt kontra fel är svårt att fastslå med säkerhet.

Lås oss däremot konstatera att en faktisk lösning är bäst för alla parter. Braithwaite har en dansk VM-trupp att tänka på, och Barça behöver knappast fler löneposter eller överflödiga spelare än nödvändigt.

Att det nu blir Espanyol som säkrar Braithwaites tjänster de kommande tre säsongerna ska ha att göra med att anfallaren med familj trivs såpass bra i staden. Han kan nog däremot räkna med en och annan bussvissling när det vankas Derbi Barceloní under säsongen.

Trots ett tråkigt slut;

¡Graciès Martin!
 

 

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-09-02 00:01:04
Author

Fler artiklar om Barcelona