Officiellt: Messi lämnar Barça
Är det möjligt?

Officiellt: Messi lämnar Barça

Leo Messi lämnar Barça. Det kommunicerade klubben under torsdagskvällen.

Beskedet kom som en chock efter att rapporter under lång tid pekat på att ett avtal varit i hamn. Vad som stått i vägen för en signatur är klubbens ekonomiska situation.

Under torsdagen reste Jorge Messi till Barcelona och allt såg ut att gå mot en lösning. Katalanska medier rapporterade om att Messi skulle hålla det traditionsenliga talet innan Gamper-matchen på söndag.

Så blir inte fallet.

Under kvällen kommunicerade klubben att Messi inte kan förlänga kontraktet.

”Trots att klubben och spelaren nått en överenskommelse och deras tydliga intention varit att skriva under ett nytt kontrakt idag, kan det inte genomföras på grund av finansiella och strukturella hinder.”

Så lyder den officiella förklaringen. Direkt kom rapporter från några håll om att det hela eventuellt handlar om ett maktspel. Laporta, Pérez, Super League, Tebas, La Liga, CVC-avtalet. Allt en enda röra. Kanske är det bara ett halmstrå, kanske en förklaring.

Hur det än må vara med den saken.

Som det ser ut här och nu ska Leo Messi inte spela fotboll för FC Barcelona igen.

Om så blir fallet är det ett avslut som är så fruktansvärt ovärdigt.

”FC Barcelona uttrycker helhjärtat sin tacksamhet till spelaren för hans bidrag till klubbens framväxt och önskar honom all lycka i framtiden i hans personliga och yrkesmässiga karriär.”

Så låter det när världens bästa fotbollsspelare genom tiderna lämnar FC Barcelona.

Det kan väl inte vara möjligt?

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2021-08-05 20:34:14
Author

Fler artiklar om Barcelona