Officiellt: Munir lånas ut till Valencia
På återseende, förhoppningsvis.

Officiellt: Munir lånas ut till Valencia

Efter att värvningen av Paco Alcácer från Valencia slutligen har blivit klar är anfallsbesättningen full i Barcelona och klubben lånar därför ut Munir El Haddadi. 20-åringen går i motsatt riktning och kommer spendera säsongen på lån i Valencia.

Om det har varit svårt för Munir att få speltid i Barcelona tidigare, är det ingenting mot hur det hade blivit den här säsongen om han hade stannat kvar i klubben. Nu när Paco Alcácer värvats finns det helt enkelt ingen plats för Munir i truppen, trots att han har gjort bra ifrån sig under försäsongen.

Munir lånas nu ut en säsong till Valencia, där han förhoppningsvis kommer få en del speltid och kan fortsätta att utvecklas. I låneavtalet ingår en köpoption på 12 miljoner euro. Om Valencia skulle bestämma sig för att köpa loss Munir efter säsongen har Barcelona förhandlat in en klausul som ger den katalanska klubben en viss procentsats av försäljningssumman om Valencia i framtiden skulle sälja Munir vidare.

Munir har snabbt spelat sig genom Barcelonas ungdomslag och 2014 debuterade han i A-laget i säsongens första ligamatch mot Elche, där han även gjorde sitt första mål. I september 2014 kallades han upp till det spanska landslaget och fick göra sin landslagsdebut i en VM-kvalmatch mot Makedonien.

Sedan förra säsongen har Munir varit en permanent del av Barcelonas trupp. När han nu lämnar har han 43 matcher med Barças A-lag på kontot och under de matcherna har han gjort 10 mål. Nu fortsätter Munir sin utveckling i Valencia och förhoppningsvis kan han komma tillbaka och ta en plats i Barças anfall framöver.


Stort lycka till i Valencia, Munir!

Emily Ottossonemily.ottosson@gmail.com2016-08-30 14:40:00
Author

Fler artiklar om Barcelona