Officiellt: Robert Lewandowski till Barça

Officiellt: Robert Lewandowski till Barça

Så var det klart till slut. Joan Laportas jättevärvning är hemma. Robert Lewandowski spelar fotboll för FC Barcelona kommande säsong.

Det har varit en följetong under sommaren. Gerard Romero har gått från klarhet till klarhet, Lewandowski har sett deppig ut på Bayerns försäsong och Instagram-inläggen har avlöst varandra.

Nu står det till slut klart att det blir Barça för Lewandowski. Överenskommelsen med Bayern München är klar, läkarundersökning och kontraktsskrivning återstår.

Det är en av världens bästa anfallare som kommer till Camp Nou för att göra mål. Lewandowskis siffror i Bayern är hisnande 344 mål på 375 tävlingsmatcher. Frågetecknet är åldern. Lewandowski blir 34 år i augusti, och det är knappast en värvning som andas framtid. Å andra sidan kanske omgående kvalitet är precis vad som behövs.

Enligt Fabrizio Romano betalar Barça 45 miljoner euro, plus ytterligare fem i potentiella bonusar. Kontraktet till Lewandowski ska ligga på nio miljoner euro per säsong. Kontraktet ska gälla till juni 2025, plus option på ytterligare ett år.

För den som följer med i sociala medier är frågan om hur Barça faktiskt kan betala pengar helt plötsligt knappast något nytt. Den frågan ska försöka besvaras genom en längre genomgång i veckan.

Med det sagt.

En världsklassanfallare kommer till Camp Nou. Det ska bli väldigt spännande att se hur det fungerar.

¡Benvingut Lewa!

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-07-17 09:54:18
Author

Fler artiklar om Barcelona