Officiellt: Sergiño Dest till Milan

Officiellt: Sergiño Dest till Milan

Xavis ord är lag. Det blir inget mer av Sergiño Dest i Barcelona. Den amerikanske högerbacken fortsätter nu karriären i Milan.

När Barcelona presenterade värvningen av Sergiño Dest från Ajax hösten 2020 var det många som såg det som ett solklart beslut. En ung spelare med kvalitet, från rätt klubb till rätt pris.

Två säsonger senare är det bara att konstatera att den där högerbacksplatsen inte är någon lätt sak att lösa. Dest har blandat imponerande El Clásico-insatser med frustrerande beslutsfattande och faktiskt många gånger bättre insatser till vänster i backlinjen.

Under sommaren har amerikanens framtid i klubben varit oklar, men på senare tid har Xavi varit oerhört tydlig med vad som gäller. Både vid presskonferenser och vid trupputtagningar. Till en början rapporterades det om att Dest trots allt skulle stanna och försöka övertyga Xavi. Instagram-stories duggade tätt från gymmet.

Det är däremot helt förståeligt att amerikanen nu väljer att röra på sig. Det ryktades om intresse från Manchester United och Villarreal. Det blir Milan. Den italienska storklubben lånar in Dest och har därefter möjligheten att köpa loss högerbacken nästa sommar för en summa som uppges ligga på 20 miljoner euro.

Med facit i hand känns det som ett tråkigt slut för en fotbollsspelare som helt klart har fina kvaliteter. Samtidigt är det tydligt att tilltron till Xavis åsikter är stor, och kanske är det då bäst att lita på míster.

Frågan är bara vem som ska spela där i höst när det väl vankas stormatch. Jules Koundé? Ronald Araújo? Inte kan det väl vara Sergi Roberto? Héctor Bellerín?

Med det sagt,

¡Bona sort, Sergiño!
 

 

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-09-01 21:56:44
Author

Fler artiklar om Barcelona