OFFICIELLT: Sílvio bryter kontraktet och lämnar för Wolves

OFFICIELLT: Sílvio bryter kontraktet och lämnar för Wolves

Den portugisiske försvarsspelaren lämnar Atlético efter fyra säsonger på lån i andra klubbar.

Sílvio lämnar Atlético de Madrid fem år efter att ha skrivit på för den spanska huvustadsklubben. Försvarsspelaren, som fick en så positiv start i röd-vitrandigt under sina första månader i klubben har rivit sitt kontrakt med Atlético sedan de båda parterna kommit överens om en sådan lösning under söndagen. Han går istället till Wolverhamtpon Wanderers där hans agent Jorge Mendes har fått en ganska viktig roll att placera spelare. 

Portugisen kom till Atlético från Sporting Braga (då Europa League-finalister) och gjorde en riktigt bra inledning, men diverse skador och framförallt en knäskada som sedemera tvingade honom till en operation tvingade honom att missa större delen av 2011-2012 års säsong. Därefter fick han chansen att visa upp sig av Diego Simeone, men tog den aldrig och tillbringade således fyra säsonger på lån, tre i Benfica och en i Deportivo La Coruña. 

Ytterligare skador i framförallt Benfica gjorde att han aldrig lyckades nå samma nivå som i Braga och i början av sin tid i Atleti. Sílvio kom till Atlético för ungefär €8 miljoner, men den spanska huvudstadsklubben betalade bara 50% av hans rättigheter. 

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2016-07-31 18:44:00
Author

Fler artiklar om Atlético