Öka takten sista kvarten
Öka takten sista kvarten!

Öka takten sista kvarten

”Viktiga beslut kommer att fattas”, försäkrade Josep Bartomeu efter förnedringen i Lissabon. Fyra veckor senare står FC Barcelona fortfarande och trampar.

Nog för att hans förtroendekapital är på absoluta botten.
 
Men ett löfte är ett löfte. Och i efterspelet av slakten i Lissabon, den kanske största förnedringen i klubbens drygt hundratjugoåriga historia, försäkrade Josep Bartomeu att genomgripande förändringar var att vänta:
 
”Somliga beslut har redan fattats, andra kommer att fattas inom den närmsta framtiden. Allt kommer att offentliggöras från och med nästa vecka, när saker och ting har lugnat ned sig. Viktiga beslut kommer att fattas.”
 
Spel för gallerierna, skulle det visa sig.
 
Fyra veckor senare står Barça nämligen och trampar. Visst, Ivan Rakitic är avpolletterad, Fransisco Trincão avtäckt och Philippe Coutinho avdammad – men I övrigt har såväl generationsväxlingen som bantningen av truppen lyst med sin frånvaro, och hur hårt jag än anstränger mig kan jag inte uppbåda någon entusiasm för valet av Ronald Koeman som tränare. Hans CV är för dåligt, helt enkelt. Hur man än vänder och vrider på det.  
 
Därmed inte sagt att loppet är kört. Även ”Tintin” förtjänar the benefit of the doubt, såklart, och med spelare som Leo Messi, Ousmane Dembélé och Frenkie de Jong i förgrunden – och Ansu Fati, Riqui Puig och Pedri i bakgrunden – vore det galenskap att kasta in handduken redan nu. Den rent fotbollsmässiga kompetensen finns ju där, trots allt. 
 
Återstår gör också hoppet om misstroendeförklaringen: så sent som för en vecka sedan såg läget mörkt ut, då endast hälften av de 16500 underskrifter som krävs för att avsätta den sittande ledningen hade samlats in. Men under loppet av de senaste dagarna har siffran ökat lavinartat (en fördröjd Leo Messi-effekt, tro?!), och med två dagar till deadline är Víctor Font och Co. bara 3800 signaturer från att befria FC Barcelona från sina kedjor.
 
Öka takten sista kvarten, SO-CI-OS!

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-09-15 10:25:00
Author

Fler artiklar om Barcelona