El Sadar, 2021-03-06 21:00

Osasuna - Barcelona
0 - 2

Osasuna - Barcelona 0-2

Barcelona åkte till Pamplona för att fortsätta hålla liv i ligan och efter 90 kontrollerade minuter åkte de hem med tre poäng och ett debutmål i bagaget.

Startelvor

Barcelona:

Ter Stegen; Mingueza, Lenglet, Umtiti; Dest, Pedri, Busquets, De Jong, Alba; Messi, Griezmann

Osasuna:

Herrera; Vidal, Aridane, D. Garcia, Sanchez; Torres, Torro, Moncayola, R. Garcia; Calleri, Barja

Matchen

Första 10 minutrarna passerade utan några större skeenden, Barcelona styrde medan Osasuna jagade boll. Hemmalaget gjorde det dock klart att de inte tänkte ligga lågt och ställa upp 10 man utanför straffområdet utan de pressade initialt högt fär att störa gästernas uppbyggnad. Det var också Osasuna som hade det första farliga avslutet när Kike Barja fick läge från höger innerposition och tvingade Ter Stegen till en bra räddning med högerhanden.

Detta var också inledning på en starkare Osasuna period och när klockan stod på 25 minuter var bollinnehavet nästintill helt jämnt fördelat. Det hjälpte dock föga när Messi gavs en millisekund för mycket tid med bollen och hittade en Alba som rusade fram på sin vänsterkant. Från halvdålig vinkel fick då Alba ett friläge som han utnyttjade genom att bomba upp i Herreras första kryss, 1-0 Barça.

Ruben Garcia skulle 10 minuter senare få ett jätteläge för kvittering när Mingueza stod och sov en aning på en långboll från Moncayola, men Ter Stegen var i alla fall vaken i målet och räddade det öppna läget. 1-0 stod sig där med till halvtid.

Barça inledde andra halvlek precis som den första genom stort bollinnehav och full kontroll. När 65 minuter passerat på klockan hade Osasuna fortfarande inte haft ett avslut under den andra halvleken med Barcelona haft en handfull. De skulle ganska snabbt där efter ta sig i kragen och framförallt var det forwarden Galleri som tillsammans med inhopparen Budimir skapade farligheter, men det blev aldrig farligare än några halvchanser.

Istället skulle Barcelona utöka ledningen till 2-0 men det blev inte Alba som fick göra sitt andra för matchen, Herrera i Osasuna-målet stod nämligen för en bra räddning på hans läge i minut 79. Däremot skulle inhopparen, tillika supertalangen, Ilaix Moriba få göra sitt första mål för Barcelonas A-lag när han på passning från Messi skottfintade ner en Osasuna-försvarare och dunkade upp bollen högt bakom Herrera i hemmamålet. Ett minnesvärt ögonblick för en spelare som gått från noll till hundra på bara några veckor.

Barça vinner denna match med 2-0 utan att förta sig. Långt ifrån en av säsongens bästa insatser men också överlag kontrollerad, och ligan lever än.