Putellas, Gavi & Lewandowski prisade

Putellas, Gavi & Lewandowski prisade

Det blev trippla Barça-priser på måndagens gala i Paris. Aleixa Putellas vann Ballon d'Or, Gavi tog hem Kopa Trophy och Robert Lewandowski fick Gerd Müller-priset.

En rad utmärkelser, såklart med Ballon d'Or i spetsen, skulle delas ut på Theatre du Chatelet i Paris på måndagskvällen.

Det må vara rätt svårt att tro med tanke på var Barças herrlag befinner sig i nuläget – men faktum är att hela tre priser flygs hem till Katalonien, om än bara två av dem till herrsidan.

Kvällens stora vinnare var Aleixa Putellas, som utsågs till världens bästa fotbollsspelare. Putellas fick även Uefas motsvarande utmärkelse i augusti, och vann även Ballon d'Or i fjol.

Mittfältaren rehabar som bekant från den korsbandsskada hon drabbats av, och som stoppade henne från sommarens EM. Ett jättetapp för Barça såklart.

Det blev 34 mål förra säsongen för mittfältaren.

Med på listan fanns även svensken Fridolina Rolfö, som fick nöja sig med en 19:e plats. Därtill fanns ytterligare tre Barça-spelare i Aitana Bonmatí, Lucy Bronze och Asisat Oshoala med på listan.

På herrsidan blev det dubbla utmärkelser. Gavi fick med sig Kopa Trophy, priset för bästa spelare under 21 år. Förra årets vinnare Pedri var på plats för att hylla sin mittfältskompanjon.

Konkurrensen om priset var hård med namn som Jamal Musiala (Bayern München), Eduardo Camavinga (Real Madrid) och Jude Bellingham (Borussia Dortmund). Ytterligare ett steg på den nyblivna 18-åringens otroliga resa.

Någon Ballon d'Or blev det som förväntat inte för Robert Lewandowski, som fick nöja sig med en fjärdeplats bakom Karim Benzema (Real Madrid), Sadio Mané (Liverpool) och Kevin De Bruyne (Manchester City). Anfallaren kan däremot trösta sig med Gerd Müller-priset som den bästa målskytten.
 

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-10-18 11:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona