Real Madrid - Celtic
5 - 1

Real Madrid - Celtic: 5-1 - Pulverisering och gruppseger
Real Madrid hade fem olika målskyttar mot Celtic

Med två straffar och fem olika målskyttar satte Real Madrid ned foten mot Celtic och befäste gruppsegern i Champions League.

Gruppspelet i Champions League är över för den här säsongen och Real Madrid går ur det som gruppsegrare efter en urladdning mot Celtic.

Första halvlek: 2–0
Real Madrid började matchen bäst och redan efter fem minuter kom genombrottet. Marco Asensio spelade en väl avvägd djupledspassning till Rodrygo som blev tvungen att ta ett avslut från snäv vinkel. Joe Hart räddade avslutet men på den efterföljande returen träffade bollen armen på en Celtic-försvarare. Straff dömt och Modric satte den säkert, 1–0 tidigt.

Efter målet pressade Celtic högt men Real Madrid försökte lugnt och metodiskt spela sig ur pressen. Periodvis svängde bollinnehavet dock över till Celtics fördel. Dessa stunder försvarade Real kontrollerat och väntade tålmodigt in rätt läge att bryta i stället för att direkt gå upp i press.

Efter 20 minuters spel uppkom ytterligare en handssituation. Rodrygos avslut täcktes med hjälp av handen på en Celtic-försvarare och återigen dömde domaren straff. Rodrygo tog själv hand om straffen och satte den distinkt lågt och hårt ner i målvaktens högra hörn.

Celtics energiska press höll i sig även efter 2–0-målet vilket resulterade i ett par fulländade målchanser. Däribland matchens tredje straff efter att Mendy stått för en dåligt tajmad glidtackling. Courtois visade dock prov på sina kvaliteter och räddade straffen.

Real Madrid klev därmed av första halvlek med en betryggande tvåmålsledning.

Andra halvlek: 3–1
Precis som i första halvlek satte Real Madrid bollen i nät redan efter fem minuter. Carvajal tog vara på en svag passning genom att glidpassa bollen fram till Asensio som på halvvolley tryckte in 3–0.

Efter det tredje målet var det som att locket öppnades och målen flöt på. Tio minuter efter utökningen var det dags för nästa målskytt. Valverde skickade in ett lågt och hårt inlägg som Vinicius Jr vinklade in till 4–0 och tio minuter efter det fjärde målet kom även det femte målet. Nyss inbytte Lucas Vazquez avancerade längs högerkanten och passade in bollen längs marken till Valverde som placerade in 5–0.

Ancelotti genomförde tidigt sina fem byten. Bland dessa gjorde Benzema comeback och Jesus Vallejo fick efterlängtad speltid.

I slutet av matchen fick Celtic med sig ett tröstmål. Inbytte Jota reducerade för Celtic med en delikat frispark. Välförtjänt efter antalet chanser som Celtic skapat under matchen.

I och med vinsten kan Real Madrid ställas mot antingen Liverpool, Club Brugge, Inter, Eintracht Frankfurt, Milan/Salzburg, Dortmund eller PSG/Benfica i åttondelsfinal. Lottningen sker på måndag 7 november.

Analys:
Real Madrid kom rätt in i matchen från början och tog tidigt grepp om matchen. Inte bara målen flöt på utan även allt i spelet stämde. Speluppbyggnaden, passningskombinationerna och de individuella prestationerna var hundraprocentiga.

I försvarsspelet finns det dock fortfarande saker att förbättra. De perioder där Real Madrid sjunker lågt och inväntar rätt läge att bryta leder det ofta till farliga målchanser för motståndarlaget. Det är en hög risk för baklängesmål och det ställer även krav på Courtois att ständigt vara på topp och prestera.

Dagens insats indikerade dock att Real Madrid är på banan igen efter två raka poängtapp.

Courtois – 4
Stod för ett par räddningar av världsklass och dessutom en straffräddning. Inte mycket att göra på frisparksmålet som var väl slagen.

Carvajal (ut ´64) – 3
Följde med högt upp offensivt och assisterade till ett av målen. Också följsam och smart i defensiven.

Militão (ut ´73) – 3
Läste spelet bra och stod rätt i defensiven.

Alaba (ut ´66) – 3
Följsam, läste spelet bra.

Mendy – 3
Bra i defensiven och även trygg i speluppbyggnaden. Följde med offensivt och hotade. Orsakade straff i första halvlek med en onödig glidtackling.

Valverde – 5
Oerhört teknisk och smart i sitt spel. Inblandad i fyra av fem mål, bäst idag.

Kroos – 3
Kom ner bra i sin defensiva roll och var användbar i uppspelsfasen.

Modric (ut ´66) – 3
Satte 1–0 på straff. Var spelglad och smart i sitt passningsspel.

Asensio – 4
Riktig pigg insats. Rörlig i sitt spel, hotade längs kanten och stundtals centralt. Spelar fram till bra lägen. Gjorde 3–0-målet.

Rodrygo – 3
Löper och hotar i djupled. Utökade till 2–0 med säker straff.

Vinicius Jr (ut ´64) – 3
På brasilianskt spelhumör. Hotade ständigt offensivt. Gjorde 4–0.

Benzema (in ´64) – 2
Gjorde comeback efter sin skadefrånvaro. Hade svårt att komma in i spelet men skapade ett fint läge i slutet av matchen.

Lucas V. (in ´64) – 3
Följsam i defensiven och delaktig i offensiven. Assisterade till det femte målet.

Ceballos (in ´66) – 3
Gjorde comeback efter sin skadefrånvaro. Väldigt smart och kreativ i sitt spel.

Nacho (in ´66) – 2
Kommer in när matchen är avgjord och står för en stabil insats.

Vallejo (in ´73) – 2

Ancelotti – 3
Ställde upp en stabil startelva och utförde sin matchplan. Ställde upp Kroos som defensiv mittfältare och fick det fungera. Har dessutom fått i gång Asensio som gör en fenomenal insats. Gjorde tidiga byten när matchen var avgjord för att både vila viktiga spelare och ge speltid åt spelare som inte får mycket speltid annars.