Santiago Bernabéu, 2021-04-10 21:00

Real Madrid - Barcelona
2 - 1

Real Madrid - FC Barcelona 2-1: ”En känsla av tillförsikt, trots allt”
Uppförsbacke.

Real Madrid - FC Barcelona 2-1: ”En känsla av tillförsikt, trots allt”

Down, but not out. Trots förlust med två mål mot ett, visade FC Barcelona upp en förtroendeingivande vilja mot Real Madrid.

Missförstå mig rätt.

Att förlora mot Real Madrid kommer alltid vara ett tufft piller att svälja. Det är en lagbundenhet för alla vars hjärtan bultar blårött. Så även för mig.

Men vissa förluster gör mindre ont än andra. Och trots att kvällens uddamålsförlust på Alfredo Di Stéfano-stadion innebär att Barcelona inte längre har ligatiteln i egna händer, stängde åtminstone jag av tv:n med en känsla av tillförsikt i kroppen.

Och nej, då syftar jag inte på prestationen. Där är jag enig med alla andra: över nittio minuter var Real Madrid var det bättre laget, och vann matchen välförtjänt tack vare sitt sylvassa omställningsspel i den första halvleken. Att påstå annat vore att ljuga, den smålovande matchupptakten till trots. För att inte nämna gästernas slutforcering, där inbytte Ilaix Moriba var en ribbträff från att bli sen kvitteringshjälte. 

Nej, jag syftar på mentaliteten. Den nyvunna, Koemanska ”aldrig ge upp”-mentaliteten, som spridit sig som en löpeld sedan katalanerna gick bet mot Paris Saint Germain på Camp Nou för två månader sedan.

Och som bäst illustreras av ungdomarna. Hasse Backe kan klaga bäst han vill på Ronald Araujos fotarbete. Och fine, Òscar Mingueza är väl inte Carles Puyol reinkarnerad. Men de brinner åtminstone för klubbmärket. Precis som Pedri, Ilaix och Riqui Puig också gör det. Kanske blir det ingen ligatitel i år – kanske blir det ingen nästa år heller – men efter fem års tomgång har gnistan återvänt till Katalonien. Och med Joan Laporta vid spisen det bara en tidsfråga innan saker och ting tar fyr. Precis som det gjorde för femton år sedan, när FC Barcelonas moderna framgångssaga inleddes.

Med gnistan tillbaka är det bara en tidsfråga innan vi käkar marängsviss igen.  


Toppar och floppar

Karim Benzema

Segerregissör, med sin geniala klackskarv i den 14:e minuten.


Ousmane Dembélé

Okoncentrerad, otajmad och oklinisk matchen igenom.


Sergino Dest

Valpig, enkelspårig – och med rätta utbytt efter 45 minuter.


Pedri

Bäst på plan i ena stunden, för att sedan slå bort en enkel sidledspassning i nästa.


Vinicius Jr.

Meep meep!


Ilaix Moriba

Byttes in med kvarten kvar, och visade framfötterna omedelbart.


Leo Messi

Klassiker-torkan fortsätter.


Matchfakta:
Real Madrid - FC Barcelona: 2-1
(Benzema 13´, Kroos 28´, Mingueza 60´)

Bollinnehav: 31-69
Skott på mål: 3-4
Förseelser: 16-10
Hörnor:  5-6
Gula kort: 2-3
Röda kort: 1-0

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2021-04-11 06:17:00
Author

Fler artiklar om Barcelona