Senaste nytt i Silly Season: Sissoko: Jag väntar på Real Madrid
Should I STAY or Should I GO? Silly Season Cirkusen är officiellt igång!

Senaste nytt i Silly Season: Sissoko: Jag väntar på Real Madrid

Samma procedur som förra året, samma procedur som varje år! För vissa är Silly Season lika spännande om inte mer spännande än själva fotbollssäsongen. I år ser vi till att kontrollera alla faxmaskiner, skrivare och datorer i Reals huvudkontor för säkerställa att det inte uppstår några onödiga komplikationer i sista sekund. CIRKUSEN KAN BÖRJA!

Inläggen är ordnade med senaste nytt högst upp.

Real har ögonen på Julian Weigl
11:e Augusti
: Att Real Madrid letar efter en backup till Casemiro är ingen hemlighet. Borussia Dortmunds lovande mittfältare Julian Weigl sägs nu ligga högt upp på Florentino Perez önskelista. Weigl fostrades i 1860 Munchen och köptes inför förra säsongen av Borussia. Under sin första säsong slog han igenom så pass stort att han blev uttagen i Tysklands EM trupp. Trots att Weigl fick se på från bänken under hela EM turneringen spås han en lysande framtid. För tillfället har Dortmund erbjudit spelaren ett långtidskontrakt. Julian Weigl har ännu inte kritat på kontraktet eftersom han är medveten om Madrids intresse.  

källa: as.com

***

Sissoko: Jag väntar på Real Madrid
11:e Augusti: I en intervju med BBC avslöjade den franske landslagsmannen att han drömmer om en flytt till Madrid. "Jag önskar att Madrid ska komma för mig, jag fortsätter vänta", berättade Sissoko för BBC. Newcastle spelaren har berättat att han har varit sin klubb trogen, men är inte särskillt sugen på att spela i The Chamionship. Sissoko själv vill spela i en klubb i förstaligan som är med och spelar Champions League, man kan lugnt säga att Real Madrid tillhör den kategorin av klubbar. Newcastles manager, den bekante Rafa Benitez har tidigare sagt "ibland är det värre att behålla en spelare som är missnöjd". Fransmannen spelade bra i EM i somras och lär vara eftertraktad av många klubbar. Allt tyder på att Moussa Sissoko lämnar Newcastle, om det blir till Real Madrid är frågan. 

as.com

***

Özil vill vinna titlar
11:e Augusti:
 Tysken som skrev på för Real Madrid inför säsongen 10/11 och gick vidare till Arsenal inför säsongen 13/14, har blivit erbjuden ett nytt kontrakt av Londonklubben, men sägs vara sugen på en flytt till en större klubb med ambitioner på att utmana om titlar på riktigt. Efter en floppsäsong som Arsenal stod för och Tysklands misslyckande i EM, har en hunger väckts hos Mesut Özil. Att Arsenal endast värvat en spelare av högre profil tycks inte övertyga. Hans drömdestinationer är enligt media Real Madrid och Bayern Munchen. Hur troligt det är att Real Madrid är intresserade av att köpa tillbaka honom låter jag vara osagt, men med tanke på vilka spelare som har kommit in sedan Özil lämnade, med tanke på Asensios framfart och antalet spelare med liknande roll så anser jag inte att det är särskilt troligt att det blir en affär. Dock har man lärt sig att det är väldigt svårt att förutspå vissa affärer i fotbollsvärlden och det kan svänga väldigt snabbt.

källa: as.com, marca.com

***

Asensio ska ingenstans
10:e Augusti: Zidane klargjorde efter gårdagens finalvinst mot Sevilla att han räknar för fullt med Asensio inför kommande säsong. Han tillade även att spelaren spelar mycket bra varje gång han får chansen och Zidane är mycket nöjd med framtidslöftets insatser på planen. 


källa: marca.com

***

Marcos Llorente lånas ut?
10:e Augusti: Enligt Marca, är Llorente påväg att lånas ut till nyuppflyttade Alavés. Marcos Llorente har tidigare uttryckt att han vill stanna i Madrid och Zidane är nöjd med Marcos försäsong, dock är Real Madrids mittfält överbemannat och det blir svårt för Marcos Llorente att få minuter, trots att han är Casemiros naturliga reserv. Enligt Marca ska Canteranon lämna Madrid de kommande timmarna för att ansluta sig till Alavés. Överenskommelsen sägs gälla ett lån som sträcker sig över ett år, då det finns en risk att Real Madrid åker på en så kallad transfer ban. Lördagen den 13:e ska FIFA ta ett officiellt beslut angående en eventuell transfer ban. Vid en fällande dom är det viktigt att Llorente är redo att axla den vita tröjan till nästa säsong, därav viktigt att han får erfarenhet från spel i högsta ligan samt fortsatt personlig utveckling. För Real Madrid gäller det att ha fler alternativ tillgängliga inför framtiden.    

Källa; marca.com

***

Juventus ger sig in i kampen
10:e Augusti: Det har tidigare rapporterats att A.C. Milan ska vara intresserade av att värva Isco som frontfigur till sitt nya projekt. Idag rapporteras även att Juventus ska vara intresserade av att värva den tekniske mittfältaren. Turinklubben sålde Pogba i veckan och sägs vilja ha Isco som ersättare. Madrid-ledningen ska inte heller ha ändrat uppfattning sedan tidigare, nämligen att han är till salu för rätt pris. Utgångspriset sägs nu vara 50 miljoner euro. Med tanke på marknadens galna övergångssummor under sommarfönstret, ska Madrid inte vara redo att acceptera ett bud lägre än så. Zidane har tidigare sagt att "alla är mycket duktiga, men vi måste fatta beslut". Kan tolkas som att någon mittfältare ska bort.

Källa: as.com

***

Officiellt: Jesé Rodriguez till PSG
8:e Augusti: 
För några minuter sedan gjorde klubben Jesés flytt till Parisklubben oficiell. Jesé sågs som akademins talangfullaste spelare sedan Raúl, och det är ingen betydelselös jämförelse. Dock har skador satt stopp för hans framfart i första laget. 
Inga detaljer kring övergången har ännu släppts så det är inte känt ifall det finns någon återköpsklausul ännu. Klubben tackade spelaren för sin profesionella inställning genom åren och önskade lycka till i framtiden, vi gör detsamma.

källa: realmadrid.com

***

Isco intressant för Milan
8:e Augusti:
Milan har som bekant nya Kinesiska ägare och har tänkt satsa 350 miljoner euro på sitt nya projekt under de tre kommande åren. Isco sägs hänga lös efter att Zidane uttryckt att han vill ha kvar Asensio i laget, det har fått Milan att reagera och Italienarna sägs vilja ha Isco som frontfigur till sitt nya projekt. Real Madrids ledning sägs ställa sig positivt till en försäljning av Isco, om budet är tillräckligt högt. Zidane har uttryckt sin beundran för Isco medans flera styrelsemedlemmar inte ska vara lika övertygade och föredra att ha kvar James istället för Isco. Hur högt Milan är redo att buda har inte kommit ut ännu. 

Källa: AS.com

***

Porto intresserade av att låna talang
8:e Augusti: Porto sägs vara intresserade av att låna Marco Asensio nu när det verkar som att de blir av med Brahimi. Asensio hade en lysande säsong ifjol och satte 4 mål och gav 13 assist under sin period i Espanyol. Dock har Asensio imponerat så pass under försäsongen att han säkerligen står högt upp på Zidanes lista. Zidane har även uttryckt att han räknar med Asensio till den kommande säsongen.

Källa: A Bola
***

Arsenal förbereder bud på James
8:e Augusti:
Wenger skall planera att lägga ett bud på Colombias lagkapten James Rodriguez efter att ha fått ett nej utav Riyad Mahrez. James har själv uttryckt sin vilja att stanna kvar i Real Madrid men pga "overbookingen" på mittfältet kan det alltså bli aktuellt med en flytt för Colombianen som fick sparsamt med speltid förra säsongen. 

Källa: AS.com

***

Veratti till Real Madrid? 
27:e juli: Ja enligt katalanska sport så ska Perez vara ute efter Veratti. Han förlorade kampen mot Barcelona om Andre Gomes och är nu sugen på attt värva över Veratti till Los Blancos. 

Källa: Sport 

***

Jesé till England? 
27:e juli: The Sun skriver att både Arsenal och Liverpool är intresserade av Jesé. Han själv vill spela fler minuter än vad han har gjort under Zidane. 

Källa: The Sun 

*** 

Borja Mayoral anländer till Wolfsburg
22:a juli: Det har sedan tidigare stått klart att Borja Mayoral lånas ut till Bundesliga-laget Wolfsburg under kommande säsong. I dag anlände spelaren till klubben och vi önskar honom ett stort lycka till, och förhoppningsvis en återkomst nästa säsong. 


Källa: Wolfsburgs officiella Twitter-konto

***

Varane tackar nej till Manchester United
21:a Juli: Trots ihärdiga flörtar från "The Special One" så verkar det som att Raphael Varane stannar i Real Madrid för att slåss om en ordinarie plats i mittlåset.

Källa: Marca

***

Borja Mayoral lånas ut till Wolfsburg
20:e juli: 
Real Madrid och Wolfsburg har äntligen kommit överens. Borja Mayoral lånas ut under kommade säsongen till Bundesliga klubben.

Källa: AS

***

Benzema till Juventus? 
13:e juli:  
Juventus vill gärna köpa loss Benzema om inte den italienska klubben lyckas köpa Alexis Sanchez. 

Källa: Tuttosport 

*** 

Jesé lånas ut? 
13:e juli: Zidane vet att Morata kommer att få speltid, Jesé kommer att lånas ut och BBC kommer inte alltid komma till spel. 

Källa: Marca 

***

Talangen lånas ut!
13:e juli: Jesús Vallejo kommer att spela i tyska ligan. Det är officiellt att han lånas ut till Eintracht Frankfurt. 

***

Pogba eller inte Pogba? 
5:e juli: Frågan just nu alla madridistas ställer sig är om Paul Pogba kommer vara en Real Madrid spelar eller inte i sommar. Enligt Daily Mail så verkar inte Florentino Perez helt övertygad när det kommer till Pogba. Han vill inte spräcka plånboken nu när United sägs vara intresserade. Tidningen skriver att Zidane också har en röst i det hela, Zidane har visat stort intresse för Kanté. 

Källa: Daily Mail 

***

James ska inte till PSG 
5:e juli: Enligt PSG:s president Nasser Al-Khelaifi så har varken klubben talat med James Rodriguez eller Real Madrid. Det återstår att se om Zidane har colombianen i sina planer för kommande säsong. 


***

Andre Gomes påväg bort från Valencia?
5:e juli: Andres Gomes är en eftertraktad spelare just nu, klubbar som Chelsea, Manchester United och Barcelona jagar portugisen. Real Madrid vill ge sig in i leken och prislappen sägs ligga runt 65 miljoner euro. 

Källa: Marca  

***

Sergio Díaz stärker Castillan
3:e juli: Sergio Díaz har skrivit på ett 6års kontrakt med Real Madrid och han kommer att genomföra läkarundersökningen på tisdag eller onsdag. Tanken är att 18-åringen från Paraguay ska börja först att spela med Castilla. 

Källa: Marca 

***

Toni Kroos drar till sig intressenter
3:e juli:
Guardiola har som bekant tagit över Manchester City och spanjoren sägs vara sugen på att värva Toni Kroos. Prislappen ligger på 75 miljoner euro och det skrämmer inte City. 

Källa: ESPN

***

Dimitri Payet lockas bort från London
18:e juni
: West Ham är rädda att Payet kanske kommer att tvinga sig till en övergång till Real Madrid. Real Madrid har visat intresse gällande Dimitri Payet. 

Källa: Evening Standard 

***

Varane tveksam i sin roll
18:e juni: Zidane vägrar att släppa Varane till en annan klubb i sommar, mittbacken sägs vilja få klara besked angående sin roll i laget till nästa säsong.

Källa: Goal 

***

Lazios Keita Balde drar till sig uppmärksamhet
18:e juni: Real Madrid är nära att komma överens med Lazio om en övergång gällande Keita Balde. 21-åringen kommer att skriva på för 5 år och om Zidane inte ser en plats för honom så kommer man låna ut honom till Lazio.

Källa: Mundo Deportivo.

***

Alvaro Morata återvänder till Real Madrid
21:a juni: Real Madrids klubbhemsida klargör officiellt att sonen värvas hem igen. Tidigare under dagen gick även Juventus klubbdirektör Marotta ut och bekräftade att affären är klar – utköpsklausulen på 30 miljoner € aktiveras därmed. Nu är den stora frågan givetvis om Morata får stanna kvar eller ges en ny klubbadress till nästa säsong.

Den unge Morata har inte haft sitt drömår i Juventus precis. Totalt 16 matcher från start i ligan, 6 i Champions League och 4 i Coppa Italia. Totalt 12 mål i samtliga turneringar, dock så valde Allegri att satsa på Paul Dybala under senare halvan av säsongen, därav att Morata inte varit helt nöjd med sin säsong i Italien. Trots det är 23-åringen uttagen i Spanska landslaget och spelade från start i Spaniens öppningsmatch. Morata vill inget hellre än att hans framtid blir löst under sommaren, och om han får välja så ligger hans framtid i moderklubben Real Madrid, en önskan han uttryckte tydligt under en intervju i spansk radio efter Spaniens vänskapsmatch mot Sydkorea för två veckor sedan.

15 juni: Moratas återköpsklausul är på 30 miljoner euro och Perez har redan planer på att utnyttja den klausulen, dock så sägs Juventus vara interesserade av att behålla Morata som backup till Dybala och är därför beredda att kompensera Real Madrid för att man inte ska utnyttja återköpsklausulen. Morata kan alltså bli en viktig pjäs i Pogba affären och är därför också en av spelarna som kommer att diskuteras under nästkommande möte klubbarna emellan.

Källor: Bernabeu Digital, Defensacentral, La Sexta Jugones, El Chiringuito de Mega, La Gazetta dello Sport.

***

Paul Pogba blir sommarens huvudmål
Tydligen så har vår president Florentino Perez ställt in siktet på den franske mittfältsmotorn Paul Pogba. Den franska fotbollsstjärnan och tillika landslagsspelaren har dessutom enligt utsago själv bekräftat att han ÄR intresserad av att komma till det kungliga laget från Madrid. En av anledningarna stavas Zidane. Zizou själv har hyllat Pogba under ett par intervjuer, så det är ingen hemlighet att vår Mister beundrar 23-årige Pogba. Pigbas kvalitéer känner vi alla till vid det här laget: bra blick för spelet, bra djupledspassningar, stark både i kroppstyrka och i huvudspelet och har dessutom ett väldigt bra skott! Han är skicklig nog att kunna spela olika typer av taktiker, varje sig det är offensiva räder eller att låsa mittfältet med sin fysik och återta boll. Några menar att han är redo att ta nästa steg, medan vissa menar att han fortfarande är för omogen och kanske inte skulle klara pressen det innebär att kolla till Real Madrid.
Oavsett så verkar Perez ha bestämt sig och han sägs vara redo att gå ALL-IN för att Pogba ska klä i den vita tröjan innan den nya säsongen startar.

15:e juni: Kontakt har redan skett klubbarna emellan, mötet mellan Juventus Sportchef, Juventus General Manager och Real Madrids General Manager skall äga rum nästa vecka i Madrid. Att Juventus dessutom redan gjort klart med Romas Miralem Pjanic tolkar vissa experter i Italien som att Turin-laget redan är beredda på att Pogba inte kommer att vara med i Juventus trupp nästkommande säsong och därför värvat Pjanic som ersättare.
Priset för Pogba då? Blygsamma 100 miljoner euro, ett pris som Perez dessutom sägs vara redo att betala.

Källa: Bernabeu Digital, Defensacentral, La Sexta Jugones, El Chiringuito de Mega, La Gazetta dello Sport.

***

Mateo Kovacic i eventuell byte mot Pogba
15:e juni: 
En av spelarna som Zidane tydligen inte tycker håller måttet för att vara i Real Madrid. Det sägs att Zidane signalerat klubbledningen att han inte kan garantera den 22-årige kroaten speltid i laget och att man därför bör signalera spelarens agent att han skall leta ny klubbadress för honom. Om nu Real Madrid säljer Kovacic så kommer man att lägga in en återköpsklausul som gäller i 2 år, vi händelse att kroaten blommar ut till sin fulla potential så har alltså Real Madrid rätten att köpa tillbaka honom för en redan framförhandlad summa pengar.

Juventus sägs vara ute efter kroatens signatur och är därmed den tredje spelaren som Turin-laget vill ska vara med i en eventuell Pogba-affär. Kovacics framtid kan alltså komma att avgöras under det viktiga mötet i Madrid nästa vecka.

Källor: Bernabeu Digital, Defensacentral, La Sexta Jugones, El Chiringuito de Mega, La Gazetta dello Sport.

***

Denis Cheryshev klar för Villarreal
15:e juni: Övergången är nu oficiell – Cheryshev lämnar Real Madrid, efter en tids utlåning hos Valencia, för spel i Villareal och summan landar på närmare 10 miljoner euro. Vi önskar Denis all lycka till hos den Gula Ubåten!

Den numera ökände ryske spelaren Cheryshev kommed med all förmodan att skriva på för Villarreal, ett lag han känner väl till sedan han spelade där säsongen 2014/15. Priset kommer att landa på 7 miljoner euro och detta blir därmed Real Madrids första försäljning för säsongen. I kontraktet ingår ett delägarskap vilket innebär att Real Madrid och Villarreal äger 50% vardera, detta delägarskap gäller under 2 år och därfter är det fritt fram för någon av lagen att köpa upp resterande delen av ägarskapet.

Källa: Bernabeu Digital, Defensa Central, Diario AS, Diario Marca, Realmadrid.es

Redaktionen2016-08-11 19:54:00

Fler artiklar om Real Madrid