2020-02-22 21:00

Levante - Real Madrid
1 - 0

Real Madrid tappar serieledningen inför el Clásico

En poäng på de senaste två matcherna gör att Real Madrid nu tappar serieledningen till Barcelona. Ikväll blev det förlust borta mot Levante efter en bra första halvlek och en ganska tafattig andra.

Real Madrid tar tag i taktpinnen från start och försöker ta sig framåt. Spelarna känns pigga och redan efter tio minuters spel får Benzema ett bra läge nästan fri med målvakten men får till ett fjuttigt avslut som Aitor i Levante-målet enkelt kan rädda.

En kvart in i halvleken får Casemiro ett utomordentligt läge att nicka bollen över målvakten men den går någon meter utanför ena stolpen. Real Madrid är det klart bättre laget genom hela halvleken men Levante står tighta i sina positioner och matchen liknar mest en handbollsmatch. Real Madrid försöker passa sig fram till bra lägen men det är svårt när sex-sju motståndare står innanför straffområdet. Plus är dock att inläggen är färre och passningskombinationerna fler.

När Levante väl få tag på bollen försöker de gå rakt på mål och fick till några farliga kontringar som inte förvaltades efter felpassningar.

Kort sammanfattat en ganska bra första halvlek av Real Madrid. Spelarna försöker spela fotboll och vill framåt hela tiden.

Real Madrid fortsätter sitt fröjdiga spel i inledningen av den andra halvleken men skillnaden är att Levante börjar kliva upp med laget. Detta uppmärksammar Marcelo som levererar en perfekt pass till Hazard som är helt ren med målvakten i den 53:e matchminuten men Hazard får bara till en lös träff på bollen.

Men ju längre halvleken lider och desto högre Levante kliver upp börjar de utmana Real Madrid på ett mycket bättre sätt. Halvleken blir ett ställningskrig där få heta lägen skapas och känslan är att vi går mot en 0-0-match. Då får Morales på ett ordentligt skott som ur ett ganska ofarligt läge går rakt upp i nättaket. 1-0 till Levante och Real Madrid får sedan inte till anfallen för att skapa några riktigt heta kvitteringschanser.

Sammanfattning
Real Madrid gör det väldigt bra i första halvlek men tappar i den andra samtidigt som Levante kliver upp bättre. Sammanfattningsvis hade oavgjort varit rättvisast men Real Madrid måste börja komma till farliga lägen, inte bara passa runt bollen i en halvcirkel utanför motståndarnas straffområde för att sedan lägga en pass rakt på en försvarare. Vi har nu tappat fem poäng på de två senaste matcherna och i veckan stundar först City och sedan Barcelona med en glödhet Messi. Ser ärligt talat inte alls bra ut nu när allt börjar dra ihop sig.

Marcelo – 1.5
Nej, fick inte ut mycket offensivt och Levante kunde komma med några omställningar med endast tre i backlinjen

Casemiro – 2.5
Inte så stabil som man är van med. Borde kanske också gjort mål på sitt nickläge