Silly Season 2016: Douglas och Samper lånas ut
Hur vill Lucho förstärka laget till nästa säsong?

Silly Season 2016: Douglas och Samper lånas ut

Barcelonaredaktionen bevakar alla rykten som cirkulerar kring klubben under sommarens transferfönster.



Senaste uppdatering i blått.

Tidigare uppdatering samma dag i rött.



Paco Alcácer, 23 år, anfallare, Valencia
Läs mer

Jasper Cillessen, 27 år, målvakt, Ajax
Läs mer

Denis Suárez, 22 år, mittfältare, Villarreal 

Samuel Umtiti, 22 år, försvarare, Olympic Lyon

Lucas Digne, 23 år, försvarare, PSG

André Gomes, 23 år, mittfältare, Valencia



Dani Alves, 33 år, försvarare, Juventus
Läs mer

Marc Bartra, 25 år, försvarare, Borussia Dortmund
Läs mer

Claudio Bravo, 33 år, målvakt, Manchester City
Läs mer

Munir El Haddadi, 20 år, anfallare, Valencia (Lån)
Läs mer

Alen Halilovic, 21 år, mittfältare, Hamburg

Alexandre Song, 28 år, mittfältare, Rubin Kazan

Martín Montoya, 25 år, försvarare, Valencia

Adriano Correia, 31 år, försvarare, Besiktas

Sandro Ramirez, 21 år, anfallare, Malaga

Thomas Vermaelen, 30 år, försvarare, Roma (Lån)

Cristian Tello, 25 år, anfallare, Fiorentina (Lån)

Sergi Samper, 21 år, mittfältare, Granada (Lån)

Douglas, 26 år, försvarare, Sporting Gijón (Lån)



Jasper Cillessen (27 år, målvakt, Ajax)
19/8: I och med de alltmer samstämmiga uppgifterna kring Claudio Bravos nära förestående flytt till Manchester City, har en lista på potentiella ersättare till chilenaren blommat upp i framförallt engelska och spanska medier. Enligt uppgifter på fredagen så toppas listan av den hollänska landslagskeepern Jasper Cillessen, som för närvarande tillhör holländska Ajax. Hölländaren uppges kosta runt tio miljoner euro, och skulle vid händelse av en flytt till Katalonien iklä sig rollen som andremålvakt bakom André Ter Stegen. Andra namn som florerar apropå den vakanta målvaktsplatsen är Valencias Diego Alves och PSG:s Alphonse Aréola.

Paco Alcácer (22 år, anfallare, Valencia)
13/8: Enligt åtskilliga spanska medier (däribland Mundo Deportivo, SPORT och RAC1) har F.C Barcelona vänt blickarna mot Valencia i hopp om en värvning av Paco Alcácer. Den 22-åriga anfallaren - som trots sin ringa ålder dels hunnit med att landslagsdebutera, dels gjort hela 47 mål i Valencia-tröjan - skulle vid händelse av ett köp agera backup bakom Luis Suárez på den centrala anfallspositionen. Nämnvärt är det faktum att antingen Sergi Samper eller Munir El Haddadi enligt uppgifterna kan komma att inkluderas i en eventuell affär.

Luan (23 år, anfallare, Gremio)
8/8
: Knappt hann uppgifterna kring Gabriel Jesus och "Gabigol" svalna innan nästa, unga, brasilianska anfallare kopplades ihop med Barcelona. Denna gång handlar det om den 23-åriga Gremio-anfallaren Luan, som även han i skrivande stund spelar OS med Brasilien. Brassen - som utöver att husera centralt i anfallet även kan spela till vänster - mäktade med fem mål och två assist under fjolårssäsongen i den brasilianska ligan. Huruvida denne Luan är svaret på Barcas anfalls-böner återstår att se.

Gabriel (21 år, anfallare, Santos)
3/8: Katalanska medier rapporterar om att klubben kommer fokusera sig på att hämta en anfallare från Sydamerika och en av de hetaste alternativen är Gabriel, "Gabigol" som spelar för närvarande i Santos. Brassen som ska spela OS med Brasilien är en känd målskytt hemma i Brasilien och Barcelona har en förtur när det gäller Santos-spelare tack vare Neymar-affären. 

Gabriel Jesus (20 år, anfallare, Palmerias)
3/8: Gabriel Jesus som uppvaktas av många klubbar i Europa, rapporteras vara nära en övergång till Manchester City. Barcelona som letar efter en anfallare för att ge understöd till MSN, har siktet inställt på sydamerikanska spelare och Gabriel Jesus är en av alternativen. Engelska medier rapporterar om Citys bud på 32 miljoner euro för brassen men enligt MD är Barcelona redo och buda högre. Det återstår att se vart brassen hamnar till slut.

Lucas Digne (22 år, försvarare, PSG)
13/7: Flera medier bland andra Sport och MD rapporterar om att Barcelona och PSG är överens om Lucas Digne och spelaren kommer anlända till Barcelona ikväll för att gå genom läkarundersökningen imorgon bitti. Fransmannen kommer att skriva på ett 5-års kontrakt med Barcelona och blir därmed klubbbens tredje värvning denna sommar.

Andre Gomes (22 år, mittfältare, Valencia)
29/6:
Sport rapporterar att Barcelona är väldigt intresserad av Andre Gomez och har redan inlett förhandlingar med Valencia. 22-åringen som spelar just nu EM med sitt Portugal har många klubbar efter sig, bland annat Juventus som vill ersätta Pogba med portuguisen. Valencia hänvisar till spelarens klausul som ligger på 40 miljoner euro men Barcelona är övertygade om att det går att förhandla ner priset och klubben kan även inkludera Halilovic och Tello i affären för att få Gomez i utbyte. Även Arda Turan nämns som en potentiell pusselbit för att affären ska gå genom då klubben inte är helt nöjd med turkens presentation under gångna säsongen. 

Mariano Ferreira (29 år, försvarare, Sevilla)
7/6
: Den andalusiska tidningen Estadio Deportivo rapporterar om att Mariano kommer att spela i Barcelona nästa säsong och att förhandlingarna klubbarna emellan är långt gångna där Douglas kommer ingå i affären. Mariano som fyller 30 år denna månad flyttade till Sevilla inför förra säsongen och spelade totalt 23 matcher för Europa League-mästarna.  

Mauricio Lemos (20 år, försvarare, Las Palmas)
9/6
: Canarias7 rapporterar att Las Palmas inte tänker släppa Lemos för mindre än 30 miljoner euro, vilket är den summa hans utköpsklausul ligger på. Ö-lagets president Ramírez menar att de inte är en säljande klubb och inte har behov av att sälja. Lemos väntas gå en ljus framtid till mötes och dessutom håller Las Palmas på att se till att Lemos kommer att ha ett europeiskt pass nästa säsong, något som driver upp prislappen. MD uppger att ö-lagets ledning är irriterade på Barcelona och anser att den katalanska klubben har brustit i respekt genom att lägga ett – enligt deras mening – skambud på den uruguayanska försvararen. Dessutom ska Barcelona ha varit helt säkra på att värva Lemos och uppträtt nonchalant och överlägset; enligt Las Palmas ovärdigt en storklubb som Barcelona. Enligt MD är ö-lagets ledning så upprörda att de till och med har erbjudit Real Madrid att köpa försvararen.
8/6: Enligt Sport har Luis Enrique gett klubben klartecken att värva Las Palmas-försvararen. Barcelona vill nå en överenskommelse med ö-laget så fort som möjligt och har redan lämnat ett formellt bud. Nu sägs den katalanska klubben vara villig att dubbla budet och erbjuda Las Palmas åtta miljoner euro plus fyra miljoner euro i variabler för att möta Miguel Ángel Ramírez krav på 12 miljoner euro. Enligt Sport kommer Lemos göra allt han kan för att tvinga fram en flytt till Camp Nou. Barcelona är dessutom villiga att erbjuda en spelare på lån till Las Palmas, som dock är ute efter pengar snarare än att låna spelare.
7/6: MD rapporterar att Las Palmas president Miguel Ángel Ramírez under en presskonferens har bekräftat att Barcelona lagt ett bud på den 20-årige mittbacken. Barcelona uppges ha erbjudit fyra miljoner euro för uruguayanen samt ytterligare åtta miljoner euro i olika variabler. Las Palmas har förkastat budet och menar att det inte är tillräckligt. Enligt MD vill ö-laget ha tio miljoner euro för att släppa ifrån sig Lemos. Barcelona ska inte ha bråttom att värva försvararen utan jobbar samtidigt med andra alternativ för att förstärka backlinjen till nästa säsong. Chelsea sägs också vara ute efter ynglingens signatur.

Philippe Coutinho (22 år, mittfältare, Liverpool)
6/6: Enligt franska L10Sport är Barcelona intresserad av Coutinho men även PSG är intresserad av spelaren och båda klubbarna är övertygade om att de kan locka brassen genom att erbjuda honom CL-spel. Coutinho som befinner sig i USA tillsammans med brasilianska landslaget har inte klartgjort sin framtid än.

Antonio Sanabria (20 år, anfallare, Roma)
6/6
: Sport rapporterar att Barcelona är intresserade av Antonio Sanabria ifall affären med Nolito inte går genom. Paraguayanen som spenderade 4 säsonger i Bacelona 2009-2013 tillhör Roma nu men var på lån hos Sporting Gijon den gångna säsongen där han gjorde 11 mål på 30 matcher. Gamla vännerna Abelardo och Luis Enrique har varit i kontakt med varandra angående spelare och Abelardo har rekommenderat Sanabria till Luis Enrique som backup för anfallsuppsättningen. Sanabria spelar för närvarande Copa America och satt på bänken hela matchen när Paraguay spelade oavgjort mot Costa Rica.

Miralem Pjanic (26 år, mittfältare, Roma)
9/6: Den bosniske mittfältaren kommer inte att representera Barcelona nästa säsong, om man ska tro Sport. Pjanic är nära att skriva på för Juventus och prissumman sägs landa på ungefär 30 miljoner euro.
5/6: Italienska Gazetta dello Sport rapporterar att Barcelona leder jakten på Romas mittfältare framför lag som Manchester United, PSG och Real Madrid. Barcelona håller på att förhandla med Pjanics agent Michael Becker och ska enligt uppgift vara villiga att betala hans utköpsklausul på närmare 40 miljoner euro. I mitten av augusti, när Pjanic bara har ett år kvar av sitt kontrakt med den italienska klubben sjunker utköpsklausulen till knappa 30 miljoner euro. Luis Enrique har tidigare jobbat med Pjanic när han tränade Roma och sägs alltså nu ha meddelat ledningen att den bosniska landslagsmannen är högsta prioritet under sommarens transferfönster.

Nolito (29 år, anfallare, Celta Vigo)
9/6
: Enligt Sport kom Barcelona och Nolito överens om ett kontrakt redan i januari och båda parter sägs vara eniga om att kontraktet fortfarande är giltigt. Nu gäller det bara att nå en överenskommelse med Celta och ingenting tyder på att den galiciska klubben skulle vara villiga att släppa sin anfallsstjärna. Barcelona kommer därför att behöva aktivera Nolitos utköpsklausul på 18 miljoner euro. Klubbens första prioritet är dock att värva en mittback och Nolito-affären ligger därmed på is för tillfället. Sport menar att Barcelona spelar ett högt spel eftersom Nolito kommer att ha blickarna på sig från alla håll och kanter under sommarens mästerskap. Skulle någon annan klubb erbjuda den 29-årige spanjoren ett bättre kontrakt kanske Barcelona får se Nolito glida ur fingrarna. AS rapporterar att Atlético Madrid är ute efter Nolitos signatur och huvudstadsklubben skulle vara villiga att betala de 18 miljoner euro som Celta kräver.
5/6: Luis Enrique ville värva Nolito redan under vinterfönstret, men då satte ekonomin stopp för övergången. Den forne Barça B-anfallaren har en utköpsklausul på 18 miljoner euro, vilken Barcelona inte hade möjlighet att aktivera i januari. Istället försökte man övertala Celta att låna ut Nolito till Barça resten av säsongen, något Celta naturligtvis inte ville gå med på, trots att Barcelona var villiga att betala tre miljoner euro för lånet. Nu går räkenskapsåret mot sitt slut, vilket innebär att klubbens ekonomiska förutsättningar snart kommer att se helt annorlunda ut. Enligt Sport är Nolito Luis Enriques högsta prioritet och klubben tycks nu vara villiga att försöka sig på en värvning, trots att vissa ser hans relativt höga ålder – han blir 30 år i oktober – som en nackdel. Celta har erbjudit Nolito ett nytt kontrakt, vilket skulle höja hans utköpsklausul till 30 miljoner euro, men anfallaren har inte skrivit på något än. Sport tror inte att Celta är villiga att sälja sin stjärna och för att Nolito ska komma tillbaka till Katalonien lär Barcelona få aktivera hans utköpsklausul och betala de 18 miljoner euro som krävs.

Samuel Umtiti (22 år, försvarare, Lyon)
29/6:
Sport skriver att Lyon och Barcelona är överrrens om Umiti och affären kommer bli offentligt så fort Lyon hittar en ersättare till fransmannen. Lyon vill inte sälja innan de har gjort klart med en ny mittback. Samtidigt spelar Umiti EM med Frankrike och spelaren vill fokusera på mästerskapet och diskutera sin framtid efter EM. 
12/6: Enligt den franska tidningen Le Dauphiné är Samuel Umtiti nu mycket nära Barcelona. Tidningen rapporterar att Umtitis representanter var i Lyon i fredags för att gå igenom de sista detaljerna i kontraktet. 22-åringen själv ska ha accepterat Barcelonas kontraktsförslag tidigare under veckan. Vad som återstår för Barcelonas del är nu att komma överens med Lyon. Aulas och Lyons övriga ledning sägs ha accepterat att Umtiti kommer att lämna den franska klubben i sommar och är villiga att sälja försvararen till Barcelona. Tidigare har det rapporterats om att fransmannen skulle kosta runt 20-25 miljoner euro, men enligt Le Dauphiné vill Lyon ha mer än så. Aulas – liksom resten är världen – vet att Barcelona har varit på jakt efter en mittback i många år. I och med det faktum att Bartra har lämnat, att Vermaelen antagligen lämnar och att Mascherano verkar vilja lämna har Aulas ett starkt utgångsläge vid förhandlingsbordet. Det är troligt att övergångssumman landar på mellan 30 och 33 miljoner euro, enligt Le Dauphiné.
8/6: Flera medier har rapporterat att Barcelona är ute efter Umtitis signatur den här sommaren, men nu menar Sport att det främst är sportchefen Robert Fernández som vill värva fransmannen. Sport hävdar att Luis Enrique är väldigt tveksam till affären. Barçatränaren har sett försvararen spel vid flera tillfällen utan att ha blivit övertygad om hans kvaliteter. Enligt Sport tror inte Lucho att Umtiti skulle kunna anpassa sig till Barcelonas spelsätt och vill därför inte att han värvas i sommar. Luis Enrique sägs vilja ha en mittback som har erfarenhet från La Liga, eller en spelare som passar bättre in i Barcelonas spelsystem, som till exempel Marquinhos. Sport rapporterar också att Luis Enrique gärna hade sett Bailly värvas i sommar, men under dagen stod det klart att ivorianen skrivit på för Manchester United. Samuel Umtitis agent och bror Yannick Umtiti har enligt Eurosport sagt att han ännu inte haft någon kontakt med Barcelona och att den katalanska klubben inte har erbjudit försvararen något konkret kontrakt än. Han säger däremot att han känner till att Barcelona har kontaktat Lyon för att höra sig för angående en värvning av Umtiti.
7/6: Rac1 rapporterar att Barcelona är i långt gångna förhandlingar med Samuel Umtiti och hoppas fortfarande kunna nå en överenskommelse med Lyon om en övergångssumma på 20-25 miljoner euro. Enligt den katalanska dagstidningen Ara vill Barcelona helst inte betala mer än 20 miljoner euro, medan Lyon inte är villiga att släppa Umtiti för mindre än 25 miljoner euro. Ara rapporterar vidare att Lyon och Umtiti redan har kommit överens om att han inte kommer stanna kvar i den franska klubben nästa säsong. Det var tänkt att han skulle gå till Roma i sommar, men efter att Barcelona visat stort intresse vill han hellre till Katalonien. Enligt L’Equipe har huvudpersonen själv sagt att allt är möjligt och att Barcelona är en klubb som många vill spela i. Fransmannen tillägger dock att han har ett kontrakt med Lyon och utesluter inte att han blir kvar i klubben, samtidigt som han poängterar att det är möjligt att han lämnar i sommar. För tillfället säger han sig vara fullt fokuserad på EM och att han först efter mästerskapet kommer att prata med Lyon om sin framtid.
5/6: Den franska tidningen L’Equipe skriver i dag att Barcelona och Umtiti är överens om ett kontrakt och att den katalanska klubben nu bara behöver nå en överenskommelse med Lyon innan fransmannen kan dra på sig Barçatröjan. Barcelona kommer att inleda förhandlingar med Lyon nästa vecka och är medvetna om att klubbens president Aulas är en tuff förhandlare. Enligt L’Equipe förväntas Barcelona buda 25 miljoner euro, vilket de tror att Lyon kommer att gå med på. Roma uppges också vara intresserade av 22-åringen och har erbjudit honom ett femårskontrakt med en årslön på fyra miljoner euro brutto. Umtiti sägs ha tackat nej då han hellre vill spela för Barcelona.
5/6: MD uppger att Barcelona vill ersätta Bartra med den 22-årige fransmannen. Enligt uppgift ska Umtiti ha accepterat ett femårigt kontraktsförslag från Barcelona, som sägs få betala ungefär 20 miljoner euro. Lyons president Jean-Michel Aulas ska ha bekräftat att Barcelona är intresserade av försvararen, men hävdar att det inte har skett några förhandlingar. Enligt Eurosport säger Aulas att Barcelona har hört av sig och visat intresse, men att Umtiti inte kommer att lämna Lyon. Spelarens agent dementerar också ryktena och säger sig inte ha haft någon kontakt med Barcelona. Sport rapporterar att Barcelona också dementerar ryktena och menar att klubben följer Umtiti, men att han inte är förstahandsvalet.


Hector Bellerín (21 år, försvarare, Arsenal)
5/6: Enligt MD ska Robert Fernández ha sagt att Barcelona för tillfället inte är intresserade av Bellerín.
27/5: I och med att Dani Alves ser ut att lämna klubben behöver Barcelona värva en ny högerback. Enligt MD är den forna La Masia-spelaren och nuvarande Arsenal-spelaren Bellerín högt upp på Barças lista över potentiella ersättare. Klubben sägs vara beredda att betala 30 miljoner euro för den Barcelonafödda försvararen.

Denis Suárez (22 år, mittfältare, Villarreal)
9/6
: Flera spanska medier, däribland Cadena Ser, Sport och Marca, rapporterar att Barcelona och Denis Suárez äntligen har kommit överens. Spanjoren kommer att skriva på ett fyraårskontrakt med option på ytterligare ett år. Denis utköpsklausul har satts till 50 miljoner euro. Häromdagen kom det fram uppgifter som tydde på att Barcelona och Denis Suárez inte kunde enas om en lön för 22-åringen. Efter att andra klubbar – främst från England – visat intresse för den offensiva mittfältaren fick Barcelona eld i baken och parterna nådde i dag kring lunchtid en överenskommelse. Denis kommer enligt Sport att skriva på kontraktet den 1 juli, men Barcelona väntas göra affären officiell inom kort.
6/6: Barcelona mer eller mindre bekräftade via sin hemsida i går kväll att Denis Suárez kommer att spela i klubben nästa säsong ”om det inte blir några förändringar i sista sekund”. Återköpsklausulen på 3,5 miljoner euro som finns i Denis kontrakt gäller mellan 1 och 15 juli och enligt Barcelonas hemsida har klubben redan informerat Villarreal om att de kommer att aktivera den och plocka hem spanjoren. Att publicera den här nyheten på sin officiella hemsida är ett vågat drag av Barça när affären inte är helt klar än. Barcelona kan inte bara roffa åt sig Suárez hur som helst, utan också måste komma överens med spelaren om ett kontrakt. Dessutom kan Villarreal välja att sälja spelaren till en annan klubb före 1 juli och Barcelona har då tre dagar på sig att matcha budet. I nuläget tycks Barcelona och Suárez inte vara särskilt nära en överenskommelse, men Barcelona är säkra på att ro affären i hamn. Enligt Sport har Denis flera andra erbjudanden som han inte har tackat nej till än. Han sägs dock föredra Barcelona och väntar på att få ett nytt, bättre kontraktsförslag från den katalanska klubben den här veckan.
5/6: Under en presskonferens tidigare i veckan bekräftade Robert Fernández att Denis från den 1 juli kommer att återvända till Katalonien. Återköpet av spanjoren ser dock enligt Sport inte ut att gå så väl som Barcelona hade hoppats på. Klubben kan köpa tillbaka Suárez mellan 1 och 15 juli, men om någon annan klubb skulle lägga ett bud utanför de datumen kan Barcelona bara stoppa affären genom att matcha budet. Klubben uppges fortsätta förhandlingarna med spelarens agent, men en överenskommelse verkar inte vara nära och enligt Cadena SER har Suárez bättre erbjudanden från andra klubbar. Spanjoren vill enligt uppgift känna att Barcelona värderar honom tillräckligt högt och vill ha en lön någonstans i mellanskiktet. Det återstår att se om parterna kan komma överens, men Fernández verkade helt övertygad om att Denis Suárez kommer att vara en Barçaspelare nästa säsong.
27/5: Barcelona kan köpa tillbaka Denis Suárez från Villarreal för 3 miljoner euro och tycks vara angelägna om att få affären klar så snart som möjligt. Suárez agent var i Barcelona i onsdags för att gå igenom ett kontraktsförlag. Enligt Sport kommer förhandlingarna att fortsätta nästa vecka och om allt går planenligt kommer affären då gå i lås. Den 22-årige mittfältaren kan därmed bli Barças första nyförvärv den här sommaren.

Raphaël Guerreiro (22 år, försvarare, Lorient)
5/6
: Enligt Sport kämpar Barcelona, Real Madrid och Borussia Dortmund om portugisens underskrift. Barcelona ska redan ha träffat hans agent vid två tillfällen. Den tyska tidningen Bild rapporterar att Dortmund har en preliminär överenskommelse med Lorient om att betala 12 miljoner euro för Guerreiro och den tyska klubben har erbjudit vänsterbacken ett kontrakt på fyra år. Sport uppger dock att portugisen vill spela i La Liga. Barcelona ska ha följt Guerreiro under hela den gångna säsongen och hoppas kunna locka honom till Camp Nou. Men även Real Madrid, som liksom Barcelona bara har en naturlig vänsterback, är ute efter hans tjänster.
25/5: Enligt Sport är Barcelona intresserade av Lorients vänsterback Guerreiro för att ge Jordi Alba lite konkurrens. Förra säsongen tackade Guerreiro nej till ett erbjudande från PSG då han ville ha regelbunden speltid i Lorient, men nu sägs han vara sugen på att ta nästa steg i karriären och Barcelona skulle alltså vara hans destination. Den 22-årige portugisen har andra klubbar efter sig, bland annat Borussia Dortmund, Arsenal och Liverpool, men Barça är hans förstahandsval om man ska tro Sport. Lorient rapporteras vara redo att sälja honom för ungefär 12 miljoner euro.

Sidnei (26 år, försvarare, Benfica)
27/5
: Enligt Cadena SER har Barcelona dementerat ryktet att Sidnei skulle ara nära en övergång till klubben.
25/5: AS skriver att brassen, som spelat på lån i Deportivo de två senaste säsongerna, är nära en flytt till Barcelona. Enligt AS har Barça och Sidnei redan kommit överens om en övergång och 26-åringen sägs vara i den katalanska huvudstaden för att slutföra övergången och genomföra läkarundersökningen den här veckan. MD rapporterar dock att Barcelona har förnekat uppgifterna från AS och säger sig inte ha haft någon kontakt med Sidnei.




Douglas (26 år, försvarare)
26/8:
Efter två säsonger i klubben står det nu klart att högerbacken lånas ut till Sporting Gijón under säsongen. Brasilianaren har under sina två säsonger i Katalonien knappt fått någon speltid alls, och köpet av Douglas får i ärlighetens namn betraktas som något av en missräkning. Trots det väljer klubben att låna ut honom, snarare än att sälja, och precis som i fallet med Sergi Samper ingår det i låneavtalet en försäkran om att Douglas ska få speltid.

Claudio Bravo (33 år, målvakt)
15/8: Med Joe Hart fast i Pep Guardiolas frysbox - och med tanke på Barcas säregna målvaktssituation - är det knappast överraskande att en av Barcelonas två eminenta målvakter skulle vara på väg till Manchester City. I veckan har uppgifterna intensifierats, och det har slagits fast att det är Claudio Bravo som är Guardiolas transfer-mål. Chilenaren är enligt såväl engelska som spanska tidningar nära en övergång till Man City, och priset uppges landa på 16,5 miljoner euro. Något som eventuellt kan ha satt käppar i hjulen för övergången är det faktum att Ter Stegen missar närmare en månad av säsongsupptakten, på grund av en knäskada.

Cristian Tello (25 år, anfallare)
16/8: Efter en tid av rykten så offentliggjorde F.C Barcelona via sin officiella hemisda att Cristian Tello lånas ut till Fiorentina under den kommande säsongen. Precis som de tidigare uppgifterna har skvallrat om så handlar det om ett lån med en köpoption - det vill säga att Fiorentina har möjligheten att köpa honom när säsongen är till ända. 

12/8: Cristian Tellos tid i Katalonien går mot sitt slut. Åtminstone om man får tro pålitliga den pålitliga, katalanska radiostationen "Catalunya Radio". Den pistolsnabbe yttern är enligt uppgifterna så gott som klar för italienska Fiorentina - klubben han spenderade förra säsongen i på lån. Även denna gång handlar det om ett säsongslångt lån, men föga överraskande med ett tilläg i form av en köpoption.

Jérémy Mathieu (32 år, försvarare)
12/8: I och med Jérémy Mathieus förhållandevis svaga ställning i F.C Barcelona - och engelska Arsenals rådande backkris - så har uppgifter om en eventuell flytt till London rapporterats angående den franske mittbacken. Såväl franska som engelska tidningar menar på att Mathieu är Arsenals andraval på mittbackspositionen om försöket att värva Valencias Shkodran Mustafi skulle gå i stöpet.

Munir El Haddadi (20 år, anfallare)
12/8: Munir El Haddadis närmaste framtid i Barcelona förefaller osäker. Som bekant är Barca ute efter ett fjärdeval bakom MSN på anfallspositionen, och vid händelse av just detta kommer Munir - enligt spanska tidningen Sport - att få lämna klubben på lån. Bland annat Celta Vigo sägs ha ställt sig i kö för att låna in den unge spanjoren.

Neymar da Silva Santos Júnior (24 år, anfallare)
11/6: Att PSG har varit ute efter Neymar länge är vida känt. De senaste dagarna har rykten börjat cirkulera om att Thiago Silva försöker övertyga sin landsman om att ansluta till den franska mästerklubben. Dessutom ska Neymars pappa och tillika agent gärna vilja se sin son i PSG eftersom det finns mängder av pengar att hämta där. Den brasilianska tidningen UOL Esporte rapporterar att Neymar nu har kommit överens om ett kontrakt med PSG från nästa sommar. 24-åringen, som håller på att förhandla om ett nytt kontrakt med Barcelona, uppges nu avbryta förhandlingen med den katalanska klubben. Enligt UOL Esporte tror både Neymar och hans pappa att en flytt till PSG skulle innebära att brassen så snabbt som möjligt kan bli utsedd till världens bästa spelare. Dessutom uppges anfallaren vara trött på att leva i skuggan av Messi och Luis Suárez. PSG sägs erbjuda Neymar en årslön på upp mot 50 miljoner euro – 40 miljoner euro som en fast summa och bonusar som kan få lönen att stiga med ytterligare 10 miljoner euro. Det är mer än dubbelt så mycket som Barcelona erbjuder. Barcelona är inte villiga att sälja sin stjärna och PSG behöver lösa hans utköpsklausul på 200 miljoner euro om de vill ha honom. En affär ser därför ut att bli svår den här sommaren och PSG siktar in sig på nästa sommar, då Neymar bara har ett år kvar av sitt kontrakt och Barcelona troligtvis kommer att vara villiga att förhandla om priset. Om det ligger någon sanning i dessa rykten, eller om det bara är ett sätt för Neymar och hans pappa att pumpa ut mer pengar från Barcelonas sida i kontraktsförhandlingarna återstår att se.

Adriano Correia (31 år, försvarare)
9/6: Adriano har rest tillbaka till Barcelona för att försöka övertyga ledningen om att få lämna gratis. Brassen har kommit överens med Lazio om ett kontrakt som sträcker sig över de fyra kommande säsongerna och Barcelona sägs vilja ha en symbolisk summa pengar för att släppa iväg ytterbacken till Italien. Adriano förstår inte varför klubben insisterar på att få betalt för honom eftersom han anser att han alltid har skött sig exemplariskt under sin tid i Barcelona. Brassen, som fått väldigt lite speltid den här säsongen, tror inte att hans speltid kommer öka nästa säsong och känner att det är dags att lämna i hopp om att få spela mer i Lazio. Den italienska klubben vill bara värva Adriano om han ansluter på fri transfer och vill alltså inte behöva betala något till Barcelona. Sport tror att Barça till slut kommer att gå med på att släppa brassen gratis.
7/6: Brassen som var på väg bort från klubben redan förra säsongen, är på väg att skriva på för Lazio uppger flera medier i Spanien och Italien. Adriano fick inte spela så mycket förra säsongen och med tanke på hans ålder, vill Adriano spela regelbundet och inte agera som backup i Barcelona. Lazio uppges erbjuda Adriano 4 års kontrakt och är bredda på att betala en liten summa för att övertyga Barcelona att sälja sin ytterback.

Aleix Vidal (26 år, försvarare/ytter)
6/6: Enligt Sport, som citerar Todomercadoweb, vill Milan låna Aleix Vidal nästa säsong och inkludera en köpoption i kontraktet. Parterna har inte träffats för att diskutera saken än, men ska ha talats vid över telefon i fredags. Sport rapporterar att Vidal observerar vad som är på gång och funderar kring situationen, men att han gärna skulle återvända till Sevilla. Milan och Barcelona ska diskutera möjligheterna gällande en flytt för Vidal efter den 15 juni.

Javier Mascherano (32 år, försvarare/mittfältare)
29/6:
Enligt Sport kommer Mascheranos representanter åka till Barcelona för att förhandla med klubben om ett nytt kontrakt. Ariedo Braido Barcelonas sportchef försäkrade att Mascherano kommer stanna hos Barcelona nästa säsong och uteslöt en flytt till Juventus.
12/6: Sport rapporterar att Mascherano redan tidigare i våras har pratat med Luis Enrique och berättat att han vill lämna klubben i sommar. De pratades vid igen innan Mascherano gav sig av till Copa América och Luchos förhoppningar om att kunna övertala argentinaren att stanna grusades då Mascherano upprepade sin önskan om att lämna. 32-åringen är en nyckelfigur i Barcelona, inte bara på plan utan även i omklädningsrummet. Luis Enrique vill att klubben gör allt för att han ska stanna, men menar att om argentinaren verkligen vill lämna kommer han att respektera det. Enligt Sport ska Mascherano redan ha tagit farväl av flera lagkamrater. Samtidigt menar Sport att Barcelona är säkra på att kunna behålla argentinaren även nästa säsong. Klubbledningen vet att de måste lugna Mascherano och visa honom uppskattning och planerar därför att hålla ett möte med honom efter Copa América för att lösa situationen. Att erbjuda honom ett bättre kontrakt skulle kunna vara ett sätt för klubben att övertyga honom att stanna. Hans nuvarande kontrakt går ut 2018.
11/6: Cirkus Mascherano fortsätter. Sport hävdar att argentinaren är riktigt trött på Barcelona, som inte uppfyller vad de har lovat gällande ett nytt kontrakt för den nyblivna 32-åringen. Om det inte sker en rejäl förändring från klubbens sida inom de närmsta veckorna uppges Mascherano vara beredd att lämna Katalonien. Han har flera erbjudanden från andra klubbar och tycker inte att Barcelona har behandlat honom på ett värdigt sätt. Mascherano och Barcelona har haft en dialog länge. Sport uppger att det troligtvis kommer att bli fler möten mellan parterna framöver för att försöka reda ut situationen, men det verkar svårt att få till en överenskommelse som gör alla glada. Enligt Sport har Mascherano pratat med Luis Enrique och klubben och klargjort att han vill lämna.
6/6: I en intervju med argentinska Olé sa Mascherano att Barcelona gjort det klart för honom att de inte tänker släppa iväg honom i sommar. Han medgav att hans önskan är att stanna i Barcelona, men att han vill känna att klubben värderar honom. I och med att Barcelona har förklarat hur glada de är att ha argentinaren i klubben menar han att det är svårt att lämna. Han sa också att han inte tänker tvinga fram en flytt och han vill inte göra något för att försämra sin relation med klubben. Mascherano berättade att han haft en dialog med Barcelona sedan januari. Han bekräftade att han har en bra relation med alla, även ledningen, och att alla vet var han står. Han menade att alla har behandlat honom bra, men att det ibland händer saker som får en att tänka om. Han sa att det alltid finns en möjlighet att lämna, men också att stanna kvar. Hur som helst sa han att han inte vill lämna Barcelona på ett dåligt sätt och troligtvis innebär det att han kommer stanna även nästa säsong.
27/5: I en intervju med argentiska TyC har Mascherano hintat att han är irriterad över vissa saker som har hänt under det senaste året. Argentinaren sa att alla inblandade är medvetna om hans åsikter, men han ville inte gå in på detaljer. Han avfärdade Juventusryktet som just ett rykte, men sa samtidigt att han inte visste vad som skulle hända i framtiden och att han inte visste när hans karriär i Barça skulle vara över. Han menade att den dagen skulle komma, men visste inte om det skulle ske nu, om ett år eller om tre år. MD fortsätter att rapportera att Barcelona inte vill släppa Mascherano i sommar, men om han skulle be om att få lämna skulle klubben kräva minst 60 miljoner euro för honom.
25/5: Mascherano sägs vara irriterad på Barcelona av flera anledningar. Argentinaren har varit åtalad för skattefiffel och känner inte att han har fått tillräckligt mycket stöd från klubben. Dessutom anser han att hans lön är för låg i förhållande till den viktiga roll han har i laget. Han sägs inte heller vara helt nöjd med att ständigt få spela mittback då han föredrar att spela på mittfältet. Ryktena om att han har en överenskommelse med Juventus kan mycket väl vara ett sätt för honom att vädra sitt missnöje och försöka höja lönen i Barcelona, men det är möjligt att han faktiskt vill ha nya utmaningar. Hur som helst tycks Barça inte vara villiga att släppa argentinaren. Om Juventus – eller någon annan klubb för den delen – hör av sig hänvisas de till att betala Mascheranos utköpsklausul som ligger på 100 miljoner euro.
25/5: Enligt Sport är Mascherano på väg att lämna Barcelona. Argentinaren ska redan ha kommit överens med Juventus om en flytt till Italien, men förhandlingar mellan Barcelona och Juventus har inte startat än. Sport hävdar att rapporter från Turin har bekräftat överenskommelsen mellan Mascherano och Juventus och att 31-åringen, som har vunnit allt med Barça, är ute efter nya utmaningar. Enligt Sport skulle kontraktet med Juve innebära att Mascherano får återgå till att spela mittfältare, något som också skulle kunna locka honom bort från Camp Nou. Barcelona har dock inga planer på att sälja och Luis Enrique ser argentinaren som en vital spelare för laget även nästa säsong.

Sergi Samper (21 år, mittfältare)
26/8: På fredagen offentliggjorde klubben via sin officiella hemsida att Sergi Samper lånas ut under säsongen. Efter att ha spenderat hela sin karriär i Barca, och iklätt sig rollen som kapten i samtliga ungdomsled, kommer den unge mittfältaren för första gången dra på sig något annat än en Barca-tröja. Valet föll på Granada, och det handlar om ett lån utan någon typ av köpoption. Nämnvärt är dock att det i kontraktet ingår en kontraktsenlig försäkran om att Samper ska få rikligt med speltid.

25/5: Sport rapporterar att 21-åringen har väckt intresset hos Sporting Gijón, som med nöd och näppe klarade kontraktet i Primera División den här säsongen. Enligt Sport har Barcelona inte bestämt sig för hur Sampers framtid ska se ut och om han ska få chansen i A-laget nästa säsong eller om det är dags för katalanen att lånas ut till ett annat La Liga-lag för att få erfarenhet av den spanska högstadivisionen. Sport menar att den goda relationen mellan Sporting och Barça – och mellan Abelardo och Luis Enrique – skulle kunna möjliggöra en utlåning

Barcelonaredaktionen2016-08-26 16:10:00

Fler artiklar om Barcelona