Sjukt bra läge

Halvvägs in i säsongen 2021/22 och Real Mallorca tar emot ett stukat Barcelona hemma på Son Moix med avspark 21:00


Take Kubo saknas ikväll?

På grund av galenskaperna i vår värld kommer endast 75 % av stadionkapaciteten att öppnas för publik, vilket denna gång garanterar tillgång för våra 15 000 säsongskortinnehavare. Bra så, men begränsningarna svider ekonomiskt, man tappar cirka fem miljoner på förlorad biljettförsäljning bara på denna match.
Mallorca saknar fyra spelare i kväll med sjukdomsymptom. Man vill inte gå ut med vilka det är, men spelare som saknats från träningen under veckan, påstås vara Kubo, Salva Sevilla, Angel och Galarreta. Spelare vi ofta ser i startelvan. Tufft.

Hos kvällens besökare Barcelona är situationen dock ännu tuffare. Dom har tio spelare som har testat positivt för viruset, ytterligare fyra saknade på grund av skada.
På detta så är Busquets är avstängd och nyvärvet Ferran Torres är inte spelklar.

Tittar vi på England och alla inställda matcher där, så varför spela alls ?

La Liga har tillsammans med samtliga klubbar bestämt att en match endast kommer att skjutas upp om ett lag inte kan presentera fler än fem professionella spelare och har mindre än 13 reserver/ B-lag.

Spanska medier menar att det har aldrig funnits en bättre möjlighet för Real Mallorca att slå Barcelona. Barcas lagbygge har beskrivits som det sämsta på 25 år. Men jag vet inte. Med Xavi Hernandez som tränare är Barcelona förbättrat, och optimismen är absolut på gång igen. Xavis tränarstab litar på sina La Masia-ungdomar, där vi finner framtidens stjärnor, att blott 17-åriga Gavi och Ilias får ta del av tävlingsmatcherna känns som Barcas filosofi, och det är är nog vägen att gå, ett sätt att hitta tillbaka till klubbens identitet och DNA. Kanske den enda med tanke på det ekonomiska läget.

Mallorca då ?

Säsongen började bra, efter hand har det haltat, stundtals rejält. Placeringen i tabellen är en besvikelse.Svagt försvarspel, bristande offensiv spets, och så en joker i målet. Skador och avstängningar på detta. Konstiga VAR-beslut och många tappade poäng på övertid. Välkommen till La Liga!
Arbetet med att förstärka truppen under vintern är påbörjat, mer information om truppen kommer inom kort.


Förslag på nyrenoverad arena

På sidan av planen är det mycket på gång, det verkar nu som om det äntligen kan bli en makeover av arenan. En allmän uppfräschning är på tapeten, och löparbanorna runt gräset ska bort en gång för alla. På tiden.
Klubbens städade i höstas även upp rejält i ekonomin, och gamla skulder ska vara mer eller mindre raderade. På grön kvist!



Startelvor känns som en gissningslek på grund av alla frågetecken ovan, men vi vet att domaren Mateu Lahoz(Valencia) blåser igång matchen 2/1 klockan 21:00.

Hasta luego amigos!

Thomas Bronner2022-01-02 10:12:32

Fler artiklar om Mallorca