2020-10-31 21:00

Alaves - Barcelona
1 - 1

Slarvigt poängtapp
Oavgjort resultat efter ett efterlängtat mål för Griezmann

Slarvigt poängtapp

Den negativa trenden i ligan fortsätter för Barcelona när laget endast lyckades skrapa ihop till ett oavgjort resultat borta mot Alavés.

Koeman gjorde tre förändringar jämfört med startelvan mot Juventus där den då avstängde Piqué nu var tillbaka samtidigt som Busquets och Ansu Fati fanns med från start. Matchbilden i inledningen var väntad där Barcelona hade den största delen av bollinnehavet samtidigt som Alavés höll sina positioner och backade hem. Det ord som jag tycker kännetecknade första halvleken framförallt men även hela matchen är: slarv. Enkla passningar missades, för många bolltouchs togs, passningar tajmades fel och spelet hackade. Det var just slarv som stod i centrum när Alavés tog ledningen med målet som senare ledde till ett oavgjort resultat. Lenglet blir plötsligt väldigt passiv efter att ha gjort en brytning, Pique tar då över bollen men det brister fullständigt i tajmingen och kommunikationen med Neto som inte är beredd på att få en hemåtpassning. Alavés Luis Roja är snabbt där och utnyttjar slarvet och gör ett av hans lättare mål i karriären. En rejäl blunder för Barcelonaförsvaret.
 
Det blev sedan tydligt att Koeman var allt annat än nöjd med den första halvleken när han valde att genomföra ett trippelbyte redan i halvlek. Spelarna som kom in var Pedri, Trincao och Pjanic vilket förpassade De Jong ner till en mittbacksplats. Spelet blev i den andra halvleken bättre men det slarvades fortfarande alldeles för mycket. Nånstans i allt det negativa finns i alla fall en ljusglimt i form av Griezmann som fick göra ett efterlängtat mål och var en offsidelöpande Trincao ifrån att få skjuta segern till Barca. Kvitteringsmålet för Barcelona kom i en mardrömsminut för Alavés där Jota Peleteiro drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad precis innan Barça lyckades spräcka Fernando Pachecos nolla. Målvakten i Alavés stod för övrigt för en mycket fin instans och var en av de starkaste bidragande orsakerna till det oavgjorda resultatet. 
 
Barcelona gick i resten av matchen på anfall på anfall samtidigt som Koeman såg ut att somna på bänken. Trots flera anfallsförsök och en hel drös med hörnor lyckades laget inte komma till särskilt många farliga målchanser utan spelarna blev snabbt omringade av motståndare vilket ledde till bolltapp. Besvikelse för Koeman och Barcelona som endast tagit två poäng på de senaste fyra matcherna.
 
Statistik:
Skott: 4-25
Skott på mål: 3-9
Bollinnehav: 20%-80%
Hörnor: 2-14

Erik Svensson2020-10-31 23:26:10
Author

Fler artiklar om Barcelona