Civitas Metropolitano, 2024-03-17 21:00

Atlético - Barcelona

Stormatch på Metropolitano

Stormatch på Metropolitano

Efter den tuffa omgången i Champions League för både Atletico de Madrid och Barcelona som resulterat i vinst för dem respektive är det dags för La Liga omgångens sista match innan uppehållet när Barcelona åker till Madrid.

Under tisdagen spelade Barcelona sin viktigaste match under säsongen. Napoli stod för ett bra motstånd men katalanerna var bättre än så. En kämpar insats in till det sista där alla gjorde skillnad, från den unga samt matchens lirare Cubarsi till den mer rutinerade Roberto så var det en helt klart godkänd insats. Nu kan man lägga CL åt sidan och snart även ligan när man beger sig till landslagsuppehåll där bland annat Yamal samt tidigare nämnda Cubarsi är utagna till Spaniens A-trupp. Man kommer även få tid för återhämtning efter en tajt inledning på säsongen och hårt matchande. 

De Jong, Pedri, Gavi, Balde är fortfarande out. Torres och Alonso är två personer som kan vara tillbaka till dagens match.
Förväntad startelva: Ter Stegen, Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo, Gundogan, Christensen, Fermin, Yamal, Lewandowski, Raphinha.

Atletico de Madrid kommer till denna matchen efter att ha besegrat Inter. Målskyttar var de tidigare Barcelonaspelarna Griezmann samt Depay. Denna matchen kan ha tagit ut sin energi på Madridlaget efter man gått hela vägen till straffläggning för att kunna avgöra. Men Diego Simeone visar ännu en gång varför han är en tränare som alla fruktar. 

José Giménez, Thomas Lemar, Marcos Paulo, Vitolo är out.
Förväntad startelva: Oblak, Hermoso, Witsel, Paulista, Molina, De Paul, Koke, Barrios, Lino, Griezmann, Morata

En otroligt viktig match ska under dagen spelas på Metropolitano. Madridlaget är i starkt behov av 3 poäng för att kunna ta sig in i topp 4 igen efter att Bilbao hemmaslog Alaves. Barcelona jagar istället  en andraplats som man kan ta efter att Girona förlorat mot Getafe. De senaste 4 matcherna lagen har möts så har Barcelona gått segrande. Nu är frågan om man kan hålla i det fina momentum som man haft. Segern mot Napoli anser jag har gett energi, medans Atleticos snarare tagit energi. Men ett Atletico de Madrid på hemmaplan är bland det svåraste mötet i La Liga. Därför kommer detta bli en otroligt underhållande match.

Visca el Barça!

Adrian Malakadrian.malak@live.com2024-03-17 10:27:00
Author

Fler artiklar om Barcelona