Estadi de Son Moix, 2024-04-13 18:30

Mallorca - Real Madrid

Tajt match kan vänta för Real på Mallorca

Tajt match kan vänta för Real på Mallorca

Efter en svängig historia i tisdags på Bernabeu mot City som tillslut slutade 3-3 så lever ändå cl avancemang för Madrid men innan returen nästa vecka väntar i ligan ett revanschsuget Mallorca imorgon.

En fortsatt ledning på minst 8 poäng inför nästa veckas el clasico hade varit välbehövligt. Inte för att vi det formstarkaste laget i la liga borde ha några problem med att vinna mot Barcelona hemma på Santiago Bernabeu, utan för att vi i och med en seger mot katatonierna nästan kan räkna hem ligasegern. Resultaten mot Mallorca har dock blandat och gett. Senaste matchen mot de i Januari vann vi med 1-0 tack vare ett sent mål av Rüdiger. Vad hade vi gjort utan honom? Avgjort flera matcher med sitt huvud den här säsongen och vi såg bara hur han helt ensam hanterade Håland på ett exemplariskt sett och inte lät han röra sig en meter utan en flåsande tysk i nacken, men det behövs att han eller sina kollegor fortsätter så imorgon också för senast vi var på den här arenan så förlorade vi med knappa 1-0.  
 
Mallorca idag ligger på en 15:e plats i ligan och är bara 6 poäng ifrån nedflyttning men de har däremot bara torskat en av sina fem senaste matcher vilket var knappt mot FC Barcelona. Förra helgen förlorade de dessutom Copa del Rey finalen på straffar mot Bilbao vilket såklart sänkt laget lite men nu måste de helt o hållet fokusera på att hålla sig kvar i la liga. Reals största fokus ligger nog på returen i Manchester på onsdag och det kommer nog Mallorca försöka ta fördel av. 
 
Mallorcas Toni Lato som vi minns i Valencia tröjan förra säsongen försökte irritera Vinicius i skandal matchen på Mestalla saknas pågrund av skada men tillbaka i elvan är deras första målvakt Predrag Rajkovic. 
 
Ancelotti förväntas nog vila en del spelare imorgon pga kommande matcher. Rudiger, Mendy, Kroos, Camvinga, Rodrygo och möjligtvis Valverde och Carvajal kan alla få börja på bänken. Förhoppningen är att vi inte vilar får många tongivande spelare som Rudiger och Valverde då ett poängtapp imorgon samtidigt som Barcelona kanske vinner i Cadiz sätter oss i ett jobbigare läge i ligan. Visst har de fått spela mycket och Valverde spelat nästan varje minut den här säsongen, men vi ska inte underskatta Mallorcas vilja att få slå mästarnas mästare från huvudstaden. Kul vore det att se Guler få spela mycket imorgon men så troligt. Nej, det vet jag inte. Desto troligare och roligare är att Militao har stor chans att få starta imorgon efter 8 månader utanför startelvan. Troligt att han ersätter Rudiger som då får vila lite. 
 
Ancelotti inför matchen: 
-Rodrygo har en liten smäll men han kommer att vara tillgänglig för att spela imorgon. 
 
-Under den här perioden har vi förstått att Aurelien Tchouameni kan spela som mittback. Ytterligare en resurs har vi, med vetskapen om att han är en stor pivot. 
 
-Nacho har spelat och hjälpt oss mycket den här säsongen. Han är alltid pålitlig. 
 
Potentiell startelva för Real Madrid: 
Lunin 
Vazquez Nacho Militao Garcia 
Tchouameni 
Valverde Modric 
Bellingham 
Brahim VIni  
 
När: Imorgon 
Tid: 18:30 
Domare: José María Sánchez Martínez 
Arena: Estadi de Son Moix 
TV/Stream: TV4 Sportkanalen/TV4 Play 
 
HALA MADRID! 
 

Martin Svärdberg2024-04-12 14:31:42
Author

Fler artiklar om Real Madrid