0 - 1

Ter Stegen gjorde en megaräddning när Barca kasserade in årets första 3 poäng!
Matchens kung ikväll!

Det blev en ganska händelserik match på den spanska ön Mallorca. 3 poäng blev det för en Barca i kris där man saknade många spelare.

Antonio Mateu Lahoz blåste igång matchen på Mallorcas hemmaplan Son Moix. Barca startade med samma spelare som jag skrev gissade inför matchen. Mycket roligt att de unga spelarna får chansen i en sådan ligamatch men samtidigt fanns det inget annat val då Xavis Barca saknade många spelare.

Barca startar matchen bra och det känns som att man kommer närmare målet ju mer matchen passerar. I den 28:e minuten får Luuk de Jong en bra chans men skjuter i stolpen. Exakt minuten senare gör samme de Jong en bicicleta och träffar ribban. Det var synd annars hade detta varit ett mycket vackert mål!

I den 44:e minuten hittar Oscar Mingueza bollen till just Luuk de Jong som utan misstag nickar bollen i måååålll!!! 0-1 till Barca och därmed gör han sitt andra mål i Barcatröjan!! Tredje gången gillt och Luuk de Jong firade målet med glädje!

När den andra halvleken startar känns det som att Barca vill framåt och vill göra matchens andra mål men det målet kommer aldrig och däremot är det Mallorca som kommer närmare kvitteringen. Mallorca försöker gång efter gång men icke.

Matchens bästa chans för hemmalaget sker i den 91:e minuten där Marc-André ter stegen gör en megaräddning genom att rädda bollen med enhandsräddning. Jag tappade hakan och trodde inte mina ögon att den tyske målvakten lyckades rädda bollen! Heeltt makalöst! Den här räddningen kan bli säsongens räddning i La Liga.

Matchen slutar 0-1 till Barca och det var 3 mycket viktiga poäng som Barca lyckades att plocka hem från den här matchen.

Reflektioner efter matchen

Barca var tvungna att vinna den här matchen för att ha någon chans att kvalificera sig till Champions League inför nästa säsong. Idag lyckades man vinna även om det var mer nära 1-1 men det viktigaste är slutresultatet. I den här matchen tyckte jag att Barca inte tappade matchen helt när man har ledningen även om motståndet inte var det svåraste.

Roligt att just Luuk de Jong gjorde matchens enda mål. Spelaren som har haft mycket svårt att visa upp sig i Barca. Han lär lämna Barca nu i vinter då han inte finns i Xavis framtida planer.

Tack vare den här vinster kliver Barca upp till en 5:e plats i tabellen vilket är mycket goda nyheter.

Jag tycker att laget som helhet har lyft upp sig sedan Xavi tog över som tränare. Det känns som att laget är på rätt väg även om den vägen är ganska lång men jag är optimistisk. Det ska bli mycket roligt att se Dani Alves debutera för Barca snart och att vi också kan se nyförvärvet Ferran Torres spela för Barca.

Det väntar en spännande januari för Barca både utifrån matcher och transferfönstret. Spännande att se vilka som lämnar och vilka som kommer in.

Avslutningsvis vill jag säga att vilken insats av målvakten Ter Stegen som blev man of the match vilket var självklart!