Ciutat de València, 2021-05-11 22:00

Levante - Barcelona
3 - 3

Titelchansen borta?
Nya tappade poäng

Titelchansen borta?

Ännu en gång misslyckades Barcelona att förvalta sin ledning och gav Atletico Madrid chansen att dra ifrån i titelstriden.

Första halvlek

Koeman valde att starta med Démbéle från start tillsammans med Messi och Griezmann samtidigt som Araujo fick förnyat förtroende i tremanna-backlinjen. Det var ett påkopplat Barcelona som startade matchen och där Pedri hade två mycket bra lägen att ge bortalaget ledningen. Den unge spanjoren har verkligen imponerat i sin debutsäsong men det finns en stor förbättringspotential i avsluten och målskyttet. En spelare som däremot inte har några problem med att sätta sina lägen är Leo Messi som på ett fint volleyavslut gav Barcelona ledningen i den 25:e minuten. Tio minuter senare kunde Pedri tillslut sätta bollen i mål efter ett imponerande förarbete av Ousmane Démbéle. Där och då såg det ut som att tre poäng var säkrade men som flera gånger tidigare under säsongen slarvade Barcelona bort initiativet och ledningen i matchen.

Andra halvlek

Araujo fick en smäll i den första halvleken vilket tvingade Koeman till ett byte i halvtid där Robert fick komma in i spel. Det var ett helt nytt Levante som kom till spel med ett betydligt mer aggressivt presspel än i den första halvleken. De två brända målchanserna av Pedri från den första halvleken visade sig senare kosta bortalaget dyrt. Under tio minuter satte Levante två mål och Barcelonas ledning var därmed bortsuddad. Barça kom dock tillbaka i matchen och tog över ledningen när Démbéle skickade in ledningsmålet i den 63:e minuten.

Matchen pågick senare utan några direkta målchanser. Barcelonas offensiva spel såg uddlöst ut där exempelvis Griezmann stod för en mycket blek insats. Lagets backlinje gjorde inte heller någon imponerande match och förutom att Pique tveklöst passerat sin bästa tid i karriären stod även hans mittbackskollegor för en slarvig insats. Levante följde sin matchplan och efter ett mycket svagt försvarsspel av Barcelona kunde inbytte Sergio León sätta kvitteringsmålet och även matchens slutresultat.

Matchstatisitk:
Bollinnehav: 39% - 61%
Avslut: 16-17
Avslut på mål: 6-5
Hörnor: 8-6
Gula kort: 2-2

Erik Svensson2021-05-12 00:28:00
Author

Fler artiklar om Barcelona