2020-01-25 16:00

Valencia - Barcelona
2 - 0

Valencia CF - FC Barcelona 2-0: Tillbaka till ritbordet, Quique
Mållös Messi.

Valencia CF - FC Barcelona 2-0: Tillbaka till ritbordet, Quique

Tillbaka till ritbordet, Quique. Inför ett gungande Mestalla parkerade Valencia bussen, ställde om – och besegrade FC Barcelona med två mål mot noll.

Nej du, Quique Setién.
 
Det här duger inte. Katalanska passningstrianglar i all ära – men torsk med 2-0 är torsk med 2-0. Hur man än vänder och vrider på det.
 
Vi tar det från början. Inför ett gungande Mestalla ställdes Barcelona mot Valencia under lördagseftermiddagen, och med ett mittfält bestående av Frenkie de Jong, Sergio Busquets och Arthur Melo fullständigt vattnades det i munnen vid tanken på vad som komma skulle.
 
Men festmåltiden uteblev. Nog för att det Setiénska bollinnehavet infann sig – länge hade katalanerna över åttio procent – men efter en halvtimmes spel var antalet blåröda målchanser noll, och inte förrän Arturo Vidal byttes in i mitten av den andra halvleken skulle Barça lyckas ”konkretisera” det stora spelövertaget. (För att använda expertkommentatorn, Marcelo Fernández, ord.)
 
Men då hade olyckan redan varit framme. Inte bara en, utan två gånger. Och båda gångerna genom uruguayanen Maximilian Gomez, som därmed revanscherade sig för den missade straffsparken halvtimmen tidigare.
 
Ett resultat som skulle stå sig matchen ut. Leo Messi pustade, Antoine Griezmann frustade – men det valencianska tegelhuset stod kvar, och i slutändan vann hemmalaget fullt rättvist.
 
Vilket leder oss tillbaka till Quique Setién. För säga vad man vill Valencias imponerande organisation – men riktigt så här sterilt ska det väl inte se ut? Lite mer spets borde man väl kunna förvänta sig, trots att laget tampas med skador?
 
Jag tycker nog det. Och mot bakgrund av Setiéns tid i Real Betis – där just trubbigheten var hans akilleshäl – är det nästan att man borde vara orolig.
 
Men bara nästan.
 
 
Toppar och floppar
 
Ansu Fati
 
17-åringen letade och letade – men lyckades inte ta sig förbi sin motståndare en enda gång.
 
 
Arturo Vidal
 
Lyckades sånär vända på matchbilden, med sina många djupledslöpningar.
 
 
Antoine Griezmann
 
Anonym, återigen, bortsett från ett par fina skarvar.
 
 
Matchfakta:

Bollinnehav: 36-74
Skott på mål: 3-5
Förseelser: 13-16
Hörnor:  1-0
Gula kort: 1-3

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-01-25 21:21:00
Author

Fler artiklar om Barcelona