Välförtjänt seger för Atletico Madrid

Matchen mellan Real Sociedad och Atletico Madrid går inte till historien som en av de roligaste matcherna. Bortalaget hade bra koll på matchen och när de väl fick göra första målet i minut 49 var det inget snack om saken vilka som skulle ta de tre poängen.

Startelva Real Sociedad:
Remiro; Gorosabel – RLN – Zubeldia – Monreal; Zubimendi – Merino – Silva; Portu – WJ – Barrenetxea.

Första halvlek:
En halvlek där det inte skapades särskilt många chanser åt något håll. Det var mest kamp om bollen på mittplan och båda lagen hade svårt att få till det i slutet. Den farligaste chansen skapade Atletico Madrid via en hörna som nickskarvades mot bortre ytan men där stod Monreal och nickade iväg bollen. Det säger en del om hur chansfattigt det var. Real Sociedad hade svårt att komma till avslut då bortalaget centrerade mycket och lät La Real spela på utsidan om det. Det visade sig vara en effektiv taktik av Simeone.

Andra halvlek:
Andra halvlek började som den först men mycket kamp och dåliga passningar ett tag innan bortalaget skulle få en frispark på typ halva vår planhalva. Yannick Carrasco gick fram och slog den med fin precision rak på en omarkerad Mario Hermoso som mötte bollen vid straffpunkten i vårt straffområde. Nicken var bra och överlistade Remiro och 0-1 till Atletico var ett faktum. Direkt efter detta kände man att matchen nog tyvärr redan är avgjord. Ett Atletico i fin form med ledning är nästan omöjligt att rubba för tillfället. Bortalaget valde att sjunka ner lite i banan medan hemmalaget fick äga mycket boll men skapade inget. Vi fick spela runt bollen och försöka hitta luckor i deras försvar som inte fanns. När vi väl hade bollen spelades den bara runt och runt då de vit/röda valde att stänga centralt och låta oss spela ut på våra kanter. När bollen väl gick ut på kanterna och inläggen kom stannade de ofta på deras gubbe som blockade inlägget eller var en smakbit för deras nickstarka mittbackar. Spelet såg länge likadant ut innan det var en kvart kvar av matchen och Marcos Llorente avgjorde matchen med ett vänsterskott till 0-2. Sista 15 jagade hemmalaget ett reduceringsmål man var aldrig riktigt nära att göra mål.

Summering:
Idag var det inte mycket att säga om att bortalaget vann. De var det bättre laget både taktiskt och effektivitet. Atletico Madrid skapar i stort sett två farliga chanser och gör mål på båda. Efter deras mål stänger de matchen totalt och får oss att spela ut bollen på kanten hela tiden som de vill. Det positiva man kan ta med sig från matchen var att David Silva var tillbaka och man ser direkt hur viktig han är för laget. Han vill hela tiden ha bollen och när han inte har den styr han de andra med gester och kommunikation. När han väl har bollen vid fötterna vänder han och vrider riktigt fint och hoppas han nu kommer få vara skadefri ett bra tag och matchas på ett rimligt sätt för hans kropp.

Till skillnad från tidigare matcher under denna dåliga period så skapar vi inga direkta målchanser. Så nu kan man inte skylla på avsluten som man kunnat göra tidigare. Senast vi hade nio matcher utan seger i rad var under 06/07 då vi åkte ner i segunda. Det är snart dags för att vända den negativa trenden och vad vore bättre än att göra det i derbyt mot Athletic Bilbao på nyårsafton.