Världens bästa Messi

Världens bästa Messi

Torsdag den 5 august 2021. Dagen då hela fotbollsvärlden hamnade i chock. Dagen då världens bästa fotbollspelare genom alla tider tvingades lämna sitt hem efter 21 år i klubben. Nattsvart dag där chock blev till tårar.

Jag vet inte riktigt hur man ska börja detta. Vet heller inte hur jag ska klara att skriva detta utan att brista ut i tårar.

Jag är idag 19 år. År 2004, vid två års ålder, fick jag min första Barcelona-tröja. Året Messi debuterade. Några år efter detta, vid sju års ålder, väcktes mitt intresse för denna spelare och klubb. Jag blev helt enkelt förälskad i FC Barcelona och i fotbollsspelaren Leo Messi. Sedan dess har jag dagligen följt klubben, och sedan mars 2016 har jag inte missat en presskonferens eller match. Det har gått så långt att jag bokat om flygbiljetter och ställt in större evenemang för att se detta underbara lag, med denna underbara spelare.

Nu är jag även skribent för klubben. Ägnar åtskilliga timmar i veckan på att läsa på eller kolla dagliga videos på Barca TV för att kunna följa med allt som händer kring klubben. Att spelaren som fick mig att bli förälskad i denna klubb ska lämna känns otroligt. Självklart kommer känslorna för klubben att bestå – det är något man inte får blanda ihop – men det går  inte att blunda för att det inte kommer att vara samma sak. Hela mitt liv har Leo Messi tillhört FC Barcelona. Världens genom tiderna bästa fotbollsspelare lämnar klubben i mitt hjärta, som han tillhört sedan barnsben. Den gyllene eran är slut, och det känns verkligen känns som en kniv i bröstet. Aldrig igen kommer jag att få uppleva en sådan kärlek till en spelare. Aldrig igen kommer jag att få uppleva en spelare på samma nivå. 

Nu till dagen. Torsdagen den 5 augusti 2021. Dagen då Leo Messis pappa anlände till Barcelona för att skriva på ett nytt femårskontrakt för Leo Messi.

Trodde vi. Men bara timmar senare nåddes vi av beskedet: Leo Messi lämnar FC Barcelona.

Nattsvart. I mig, och förmodligen i hela Katalonien, Spanien och världen. Jag tror inte jag förstod vad som hade hänt, utan hamnade precis som alla andra i chock. Efter att ha
läst beskedet på den officiella hemsidan gick det inte att hålla igen. Att tänka på att Leo Messi aldrig mer kommer bära den blåröda tröjan gick inte. Tårarna kom. Jag är fortfarande i chock. 

Strax därefter släpptes en avtacknings-video på FC Barcelonas sociala medier. En video som berörde mig på många plan. Jag kunde, och kan fortfarande inte, förstå att Leo Messis tid i Barça är slut. Att han aldrig kommer att representera Barça igen. I och med videon blev det verkligt. Slutgiltigt. Definitivt.

Samma kväll meddelade klubben att Laporta ska hålla en presskonferens kl 11.00 dagen därpå. Presskonferensen blev sorgsen, men Laporta förklarade situationen och
önskade Leo Messi ett stort lycka till i framtiden. Han strök under vilken ikon argentinaren varit för klubben, men gjorde samtidigt tydligt att klubben går först. Ett viktigt budskap tycker jag.

Tre dagar senare mötte Leo Messi pressen. Brast ut i tårar och förklarade att han ville stanna. Att vi inte kan skriva på ett nytt avtal med klubbens största ikon genom tiderna visar bara hur misskött klubben är, och att detta ska vara på bekostnad av Leo Messi är bara helt otroligt. Man får dock inte glömma att det fanns ett oerhört framgångsrikt FC Barcelona innan Leo Messi, och jag är övertygad att vi kommer se ett lag som vinner många titlar framöver med den lovande trupp vi har.

Men ändå. Att inte vara ledsen för att han lämnar utan vara glad för det som hänt är något som är lättare sagt än gjort. Dessa fem dagar har varit några av de mest sorgsna i
hela mitt liv. Känslan som uppstod när beskedet kom är obeskrivlig, och att vi nu ska se honom i en PSG-tröja gör knappast saken enklare. Självklart kommer vi att se tillbaka på Leo Messis tid i Barcelona med stolthet, men det här avslutet är ovärdigt. Att vår största spelare någonsin ska offras på grund av klubbens misskötsel är rent ut sagt uselt, pinsamt och förjävligt. Även hur La Liga har hanterat situationen är ofattbart.

Nåväl. Tack Leo Messi för den här tiden, och för allt du har åstadkommit i FC Barcelona. Du är världens genom tiderna största fotbollsspelare, som tillhörde världens genom
tiderna bästa lag, under Pep Guardiola. Du har skrivit historia. 21 år i klubben, 778 matcher, 672 mål, 305 assist, 6 Ballon d;Or, 6 golden boots, 8 spanska skytteliga vinster, 6 Champions League golden boots, 8 La Liga spelare av säsongen, 3 Young player of the year och massa titlar.

Du är fotboll.

Jag älskar dig Leo Messi.

¡Visca el Barça i visca Catalunya!
Mes que un club

Oliwer Mattar2021-08-11 12:27:00
Author

Fler artiklar om Barcelona