Vässad trupp, ny arena och tränare i tårar

Mallorca spelar ett högt spel. Inte på planen kanske, men med ny tränare och stora visioner kring den ”nya” arenan, så är det dags att plocka poäng.

Det började så bra.

Livet i La Liga 2021/22 fick för Mallorca en ganska bra start, man kände att det här, det kommer vi att klara av.
Men ju längre serien har gått, dessto sämre har Mallorca presterat. Eller kanske inte presterat, det ser ju hyfsat ut emellan varven, men resultaten, är det sju raka förluster nu? Och totalt, sex vinster på trettio försök talar sitt tydliga språk. För dåligt.

Nu är det allvar

Åtta matcher kvar, åtta finaler som den nya tränaren säger. Visst, det är tajt, många lag är inblandade, Celta, Espanyol, Rayo, Getafe, Elche, Granada och Cadiz.
Och några till. Det kan fortfarande gå vägen. Spelatruppen är vassare, och när Vedat Muriqi(Lazio) och Sergio Rico(Paris SG) anlände så tog glöden eld igen.
I ungefär två matcher.

En äkta mexikanare

Så till slut hamnade man där. Tränarbyte. Jag är ofta tveksam, anser att kontinuitet är viktigt och bra. Och Luis Garcia Plaza är ju en hedersman, en skön och trevlig kille. Men, ok. Han hade sett lite väl uppgiven ut den sista månaden, och ideerna flödande väl inte direkt. Så, det blev ett raskt skifte, Garcia grät på presskonferensen och han grät när han tackades av fansen den sista dagen på jobbet. In kom Javier Aguirre, med ett stort leende, med utdelande av kramar till spelarna på den första samlingen och med en förhoppning om att stanna på ön en lång tid. Bra så.


Aguirre under första passet.


Garcia tar farväl


Själva fotbollen då 

Ja, det är inte lika kul längre. Att kolla. Varje match måste tydligen innehålla VAR, straffar och ett gäng kort i olika färger. Senast 11(!) gula, ett rött och VAR/straff.
Jag säger inte att Mallorca hade varit på Champions League-plats utan detta, det är inte min poäng.

Det är inte kul att titta på.

I synnerhet VAR-kontrollerna. Det har hänt att matcher har stannat i över fem minuter i väntan på en videogranskning. Det måste gå att göra bättre. VAR eller inte, jag är tveksam, men underhållningen blir lidande.

Mest elände alltså?

Nej helt nattsvart är det inte. Klubben har som det verkar ordning på ekonomin...
Och idag gavs det klartecken till renovering och ombyggnad av vår kära arena Son Moix!
Bygget börjar i maj, direkt efter avslutad säsong. Tak ska byggas på den norra läktaren och löparbanorna ska tas bort. Det blir bra.
Som modell står Anoueta i San Sebastian, det är även samma arkitetkt, en Izaskun Larzabal som ska ”skapa” nya Son Moix. Allt planeras vara klart våren 2024.


Nya Son Moix

Mallorca på SF

Jag bor här och följer klubben. Ser inte längre alla matcher live, på plats. Så räkna inte med regelbundna rapporter och inlägg. Har dock någon av er som läser funderingar och/eller frågor gällande Real Mallorca så finns jag här. Är jag inte på läktaren, så är jag på Mallorcafe, arena-restaurangen som arrangerar fina tillställningar i samband med match. Inte ovanligt med närmare tusen personer som kollar storbild utomhus och njuter av mat & dryck på parkeringen(!) utanför stadion. Låter kanske konstigt, men rekommenderas varmt! Sedan har vi bildat en ny supportergrupp. Grupperingen går under namnet Pena Un Sentiment, och har sitt högkvarter på puben Sindis i El Terreno. Mer om detta en annan gång.

Härnäst?

Final igen. Atletico Madrid på lördag. Vamos !

Thomas Bronner2022-04-05 16:41:00

Fler artiklar om Mallorca