”Vi ber om förståelse, respekt och framförallt tålamod”

”Vi ber om förståelse, respekt och framförallt tålamod”

Efter fyra dagars radiotystnad bröt FC Barcelona Super League-tystnaden under torsdagen.

Fyra dagar senare, så var tystnaden bruten.

Nedan följer FC Barcelonas officiella uttalande i Super League-frågan, som publicerades via klubbens hemsida under torsdagskvällen.

”1. - Inte minst med tanke på det rådande socioekonomiska klimatet delar FC Barcelona uppfattningen att det finns ett behov av strukturell förändring för att säkerställa den ekonomiska hållbarheten inom världsfotbollen. Detta genom att förbättra den produkt som erbjuds, och således öka det intresse som sporten vilar och livnär sig på.

Med hänseende till detta accepterade FC Barcelonas ledning erbjudandet att utgöra en av grundarklubbarna till The Super League – en tävling utformad i syfte att höja kvalitén på den produkt som erbjuds fansen, och för att underblåsa solidariteten i fotbollsvärlden i stort.

Beslutet grundade sig i övertygelsen att det hade varit ett historiskt misstag att tacka nej till möjligheten att vara en del av projektet som en av grundarklubbarna. Som en av världens främsta idrottsklubbar är vår uppgift att ligga i framkant – det är en oumbärlig del av klubbens identitet och dess idrottsliga, sociala och institutionella anda.

I vilket fall som helst, och efter noggrann analys av förslaget, förbehåller sig FC Barcelona – en klubb som alltid har ägts av dess medlemmar – rätten att överlåta ett så viktigt beslut till dess behöriga sociala organ.

2. - Givet de reaktioner som det ovan nämnda projektet har gett upphov till, råder det ingen tvekan om att en mer ingående analys är nödvändig för att 1. förstå orsakerna till dessa reaktioner, och 2. för att besluta huruvida en omprövning av förslaget är nödvändigt för att lösa de problem som har uppkommit i samband med det ursprungliga förslaget. En sådan analys tar tid, och kräver lugn för att undvika några förhastade handlingar.

Viktigt att understryka är dessutom det faktum att domstol redan har beviljat de grundande klubbarna brådskande rättsligt skydd, vilket bekräftar initiativrätten för Super League-projektet. Med tanke på detta anser FC Barcelona att det vore olämpligt om den nödvändiga tiden för reflektion och debatt präglades av hot och oberättigade påtryckningar.

Trots att klubben är medveten om det stora intresse som väcks av denna fråga, liksom vikten av att uppvisa transparens, kommer FC Barcelona att agera med tillbörlig försiktighet, och ber om förståelse, respekt och framförallt tålamod från supportrarna, såväl som från allmänheten i stort."

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2021-04-23 09:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona