Kirch klar för Borussia Dortmund
Zorc presenterar ytterligare ett nyförvärv.

Kirch klar för Borussia Dortmund

Ryktena stämde då Borussia Dortmund på måndagen presenterade ytterligare ett nyförvärv. 29-årige Oliver Kirch ansluter från Kaiserslautern och har skrivit på ett kontrakt för de två kommande säsongerna.

Flera medier rapporterade i går om att Kaiserslauterns Oliver Kirch skulle vara klar för Borussia Dortmund, vilket nu har bekräftats av klubben själva. 29-åringen har spelat 125 matcher i Bundesliga för Borussia Mönchengladbach, Arminia Bielefeld och nu senast Kaiserslautern, som åkte ur ligan den här säsongen.

Oliver Kirch är i grunden mittfältare, en defensivt lagd sådan, men ses också som en backup till högerbacken Lukasz Piszczek. Hans kontrakt med Borussia Dortmund gäller över de två kommande säsongerna, och övergångssumman landar på runt 400 000 euro.
- Vi är väldigt glada över den här värvningen av Kirch som är en mångsidig spelare med mycket erfarenhet och en ovanligt positiv karaktär, säger sportchef Michael Zorc till bvb.de.

Kirch har representerat Kaiserslautern i 50 Bundesliga-matcher över de två senaste säsongerna sedan han kom från Arminia Bielefeld. På de matcherna har Kirch gjort tio mål.

Schwedische Borussen välkomnar Oliver Kirch till BVB!

Andreas Holmandyholm2012-06-18 13:42:00
Author

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?