Allianz Arena, 2022-03-05 15:30

Bayern München - Bayer Leverkusen
1 - 1

Bayern stod återigen för en svag insats - Tappade ledningen efter snöpligt självmål

Bayern München såg länge ut att ha kontroll på matchen mot Bayer Leverkusen under lördagseftermiddagen. Men ett snöpligt självmål ställde till det och efter det kom Bayern aldrig upp på samma nivå igen.

Sammanfattning:

Första halvlek:
Matchens inledning vara ganska händelsefattig. Efter 15 minuter spelade så hade inga farliga målchanser dykt upp och Bayern var det laget som förde spelet. Kort därefter hade Bayern en frispark som Kimmich chippade in i straffområdet. Coman nickade till Lewandowski som avslutade på en täckande Thomas Müller vilket var lite snöpligt.
I den 18:e minuten fick Bayern en hörna vilket resulterade i kaos i straffområdet. Till slut misslyckades Leverkusen med sin rensning och Süle kunde snappa upp bollen och drog till med en stenhård volley som gick in. 1-0 var ställningen nu och Süle fick skriva in sig i målprotokollet för första gången den här säsongen.
Efter målet tog Bayern över matchen helt och några små lägen dök upp lite då och då. I den 32:a minuten fick dock Leverkusen en farlig kontring efter att man tog sig förbi Bayerns första press. Avlsutet från Wirtz täcktes av Süle och bollen gick ut till hörna.
Thomas Müller skulle fortsätta ha otur i matchen men denna gången handlade det om ett självmål. Leverkusen hade en frispark långt ut till höger som slogs in på ytan mellan backarna och Ulreich. Någon Leverkusenspelare dök dock inte upp men istället var Müller där och styrde in den i eget mål. Jag tycker dock inte att Müller ska få all skit för det målet eftersom jag tror att detta inte ens hade uppstått om Neuer hade stått i mål. Kommunikationen måste vara bättre i det läget av Ulreich.
Leverkusen var även millimetrar från att ta ledningen i matchen. Upamecano fick totalt hjärnsläpp och spelade hem till Ulreich när han hade press på sig. Adli tog sig runt Ulreich men sköt i stolpen när han hade öppet mål.
Bara någon minut senare blev Adli fri mot Ulreich och fick ett jätteläge igen. Denna gången rullade han den en bit utanför bortre stolpen. Nu var det helt plötsligt Leverkusen som pressade och Bayern hade väldigt tur att inga fler mål släpptes in. Ännu någon minut senare så bröt sig Adli in i straffområdet och hittade Aranguiz som fick ett jätteläge men denna gången stod Ulreich för en jätteräddning.
1-1 var resultatet när domaren blåste av den första halvleken men det hade lika gärna kunnat vara ett helt annat resultat. Leverkusen hade flera jättelägen i slutet och Gnabry hade även han en chans att få göra mål. Väldigt underhållande 45 minuter!

Andra halvlek:
Den andra halvleken började med att spelet gick fram och tillbaka. Både Lewandowski och Musiala hade varsitt läge. Men det farligaste kom ändå från Leverkusen när Wirtz blev fint serverad precis vid den vänstra stolpen i straffområdet. Bollen kom dock för snabbt och det blev svårt för honom att få till ett avslut från den vinkeln.
Halvleken gick men det var väldigt snålt om farliga målchanser. Det närmsta var när Sabitzer precis hade kommit in och fick ett kanonläge som han missade. Annars var det Bayern som försökte mest men utan någon framgång.
I den 86:e minuten dök det helt plötsligt upp ett väldigt bra läge för Leverkusen att göra 2-1. Diaby fick bollen på en kontring och spelade in i straffområdet mot Wirtz som inte fick tag i bollen, men vid den bortre stolpen dök Frimpong upp och sköt på Ulreich.
Matchen slutade 1-1 och det fanns inte mycket att skriva om i den andra halvleken. Det dök upp lite halvchanser ibland men absolut inget jättefarligt.