Hanno Balitsch lämnar Bayer Leverkusen
Balitsch är inte längre önskvärd

Hanno Balitsch lämnar Bayer Leverkusen

Flera tidningar rapporterar idag att mittfältaren Hanno Balitsch måste lämna Bayer 04. Skälet ska vara osämja mellan honom och tränaren Robin Dutt.

Den 30-årige mittfältaren kom till Leverkusen sommaren 2010 från Hannover 96 och spelade över trettio matcher första säsongen för ”Werkself”. I höst har det däremot endast blivit åtta matcher, varav fyra från start, och sedan två månader tillbaka har Balitsch inte fått spela alls. Nu väljer alltså Bayer 04 att bryta med den tidigare landslagsspelaren, som får ägna juluppehållet åt att hitta en ny klubb.

Orsaken till brytningen uppges vara att Balitsch och Robin Dutt inte drar jämnt på grund av meningsskiljaktigheter. Genom att sparka den frispråkige Hanno Balitsch vill Dutt statuera exempel och samtidigt åter sätta sig i respekt hos omgivningen. Den före detta Freiburgtränaren har ända sedan han kom till Leverkusen i somras varit starkt ifrågasatt. Det har ryktats om missnöje såväl med Dutt personligen som med hans taktik. Vicemästarna har, bortsett från avancemanget i Champions League, dessutom presterat långt sämre än förväntat och spekulationerna om tränarens avgång har duggat tätt. Att en av Dutts kritiker får gå istället tyder dock på att han fortfarande sitter säkert.

Mattias Torkelsson2011-12-19 22:30:00

Fler artiklar om Bayer Leverkusen