Hertha förlitar sig på Dárdai
Bär Márton bindeln nästa säsong?

Hertha förlitar sig på Dárdai

Efter två och ett halvt år i Ungern återvänder Pálko Dárdai till Hertha BSC.

Dárdai, Dárdai, Dárdai och Dárdai. Det kommer vara en central del av Hertha under kommande säsonger. Pál Dádari är tränare och i föreningen finns hans tre söner, Pálko, Márton och Bence. Mellanbrodern Márton är en självklar spelare i startelvan och det kanske till och med blir han som kommer vara kapten nästa säsong? Det är ännu inte offentliggjort vem som ska leda laget på plan, men Márton skulle enligt mig vara ett rimligt val då han har karaktären till det samt att han har BSC som moderklubb.

Högeryttern Pálko återvänder till Hertha efter att ha representerat ungerska Fehérvár sedan januari 2021. Han valde att lämna Hertha då han stagnerat i utveckligen och därmed inte fått speltiden som behövts. Idag offentliggjordes det att 24-åringen återvänder och det kan betyda att Richter lämnar och Pálkos chanser till plats i startelvan ökar. Under tiden i Fehérvár blev det 89 matcher och på dessa 16 mål och 26 assist. Pálko har valt att representera Ungern på seniornivå och gjort en landskamp för dem.

I föreningen finns även deras yngre bror, 17-årige Bence, en offensiv mittfältare som var med på träningslägret i Österrike och fick en del minuter. Han är inte helt mogen på spel i Zweite, men ett par inhopp under säsongen är inte omöjligt. Hertha har kommunicerat att de ska köra på ”Berliner-Weg” framöver och satsa mycket på sina egna talanger, men kanske borde de döpa om det till ”Dárdaier-Weg”?


 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-07-25 12:26:26
Author

Fler artiklar om Hertha BSC