Allianz Arena, 2021-10-03 17:30

Bayern München - Frankfurt

INFÖR: Bayern München - Frankfurt: ''Segertåget bär sig av mot nästa station''

INFÖR: Bayern München - Frankfurt: ''Segertåget bär sig av mot nästa station''

Bayern Münchens segertåg fortsatte i onsdags när man tog emot Dynamo Kiev på Allianz Arena i omgång 2 av Champions League. Bayern fortsatte med att krossa sina motståndare och den gången blev det 5-0. I eftermiddag är det dags att möta Frankfurt på Allianz Arena.


Bayern München

Segertåget verkar inte ha något stopp:
9 vinster av 10 möjliga är Bayerns form i deras 10 första matcher på den här säsongen. Det började med ett 1-1 resultat mot Mönchengladbach i Bundesligapremiären, efter det har i princip allt gått Bayerns väg. Laget har även hunnit med 2 överkörningar i Champions League varav en av de var mot Barcelona på Camp Nou där de vann med 0-3. I eftermiddag är det Eintracht Frankfurt som står på schemat och om allt går som det ska så kommer nog inte Nagelsmann med sitt Bayern ha några problem med att plocka den 10:e vinsten i rad. Men man ska dock aldrig ta något för givet i Bundesliga. Man får inte glömma att Frankfurt faktiskt är ett av de få lag som lyckats besegra Bayern mer än en gång de senaste åren.

4-backslinje eller 3-backslinje?
Ibland när man tittar på Bayerns nya spelstil som Nagelsmann implementerat så är det inte alltid lätt att förstå hur han formerar laget. På den senaste tiden har vi fått se en del 3-backslinje där Davies kliver upp som wingback och den som är högerback kliver in och blir en 3:e mittback. Gnabry har oftast varit kvar ute på högerkanten i denna formationen medans Sané har klivit in i planen och spelat i en mer friare position. När motståndarlaget har bollen hos deras målvakt eller i backlinjen så ligger ofta Lewandowski och Sané bredvid varandra som två forwards, Müller ligger ofta precis bakom och täcker upp ytan emellan de två. 

Detta är ett spelsätt som uppenbarligen verkar fungera väldigt bra i detta Bayern. Laget fungerar väldigt bra både i det offensiva och defensiva. Bayern har gjort 46 mål och släppt in 6 mål på de 10 inledande matcherna den här säsongen vilket låter väldigt sjukt när man tänker på det. Jag tycker även det är kul att se hur alla spelare hittar sig själva i denna formationen också. Man ser tydligt att många spelare har hittat tillbaka till sina gamla former. Förra säsongen var det tyvärr ganska många spelare som var ur form, men än så länge känns det inte som att någon är helt ur form. Sané, Süle, Gnabry och Davies är några exempel som inte kom upp till sina högsta nivåer förra säsongen. Nu skulle jag dock säga att de är några av Bayern mest formstarka spelare. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1) 
                       Neuer
Süle - Hernández - Upamecano - Davies
              Kimmich - Sabitzer
         Gnabry - Müller - Musiala
                   Lewandowski


Inför varje match i ligan så förväntar jag mig nästan alltid att minst en nyckelspelare kommer få vila, men när Nagelsmann presenterar sin elva så är det nästan alltid den absolut starkaste elvan han ställer upp med oavsett motstånd. Den här gången chansar jag dock återigen på en liten rotation i laget. Sané har spelat väldigt mycket på det senaste och nu har vi 3 friska yttrar tillgängliga. Känns därför ganska logiskt att Gnabry och Musiala blir valet idag. Sabitzer måste ju även få debutera i startelvan snart. Känns därför ganska logiskt att Goretzka får vila en gång och att Sabitzer kommer in från start. 


Frankfurt:
Frankfurt har inte haft den bästa tänkbara starten på säsongen. Efter 6 omgångar i Bundesliga ligger Frankfurt på en 14:e plats med 5 poäng. De 5 poängen kommer ironiskt nog från 5 oavgjorda resultat, varav 4 av de matcherna slutade 1-1. Efter att de tappade sin måltjuv André Silva förra säsongen så har laget haft problem med målskyttet. Just nu är det normannen Hauge som har gjort flest mål i laget med endast 2 mål. 

Frankfurts förväntade startelva: (4-2-3-1)
                         Trapp
Da Costa - Hasebe - Hinteregger - Chandler
                      Sow - Jakic
              Hauge - Borré - Kostic
                        Lammers


Fem senaste mötena mellan lagen:
Frankfurt - Bayern München: 2-1 (Bundesliga 2021)
Bayern München - Frankfurt: 5-0 (Bundesliga 2020)
Bayern München - Frankfurt: 2-1 (DFB-Pokal 2020)
Bayern München - Frankfurt: 5-2 (Bundesliga 2020)
Frankfurt - Bayern München: 5-1 (Bundesliga 2019)


Mina tankar om matchen:
Ny match och ny kross, eller? Det känns som att jag sitter och skriver samma sak i varje införrapport nu för tiden, men i det här stimmet som Bayern är i just nu så kan jag faktiskt inte se så många lag besegra Bayern just nu. Särskilt inte om man kollar på spelschemat den här hösten. Visst, Bayern har fortfarande en match kvar mot Barcelona och en match mot Dortmund. De har även både Wolfsburg och Bayer Leverkusen som är i bra form. Men jag kan fortfarande inte se något av de här lagen besegra detta Bayern. Det kan ju fortfarande komma oväntade skador på vägen som kan ställa till det, men som laget ser ut nu så känns det otroligt starkt. Under vårsäsongen kommer ju slutspelet i Champions League och då får vi se om Bayern får något riktigt tufft motstånd som de kan testa sig emot. 

Med andra ord så tror jag att segertåget bär sig av mot nästa station idag och plockar 3 poäng utan några stora bekymmer. Man får dock inte glömma det jag nämnde tidigare. Frankfurt har faktiskt slagit Bayern 2 gånger på de 5 senaste matcherna. Dock känns laget ganska rejält försvagat sedan de matcherna. Jag tror på 3 poäng idag!

Avspark: 17:30
Plats: Allianz Arena (Bayerns hemmaarena)
TV-Kanal: Viasat sport fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 7

Josef Andersson@JosefAndersson92021-10-03 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München