Allianz Arena, 2022-09-30 20:30

Bayern München - Bayer Leverkusen
4 - 0

INFÖR: Bayern München vs Bayer Leverkusen

INFÖR: Bayern München vs Bayer Leverkusen

Landslagsuppehållet är äntligen över och omgång 8 av Bundesliga inleds med ett ångestfyllt stormöte. Två lag med desperat behov av tre färska poäng, Bayern med sämsta Bundesligaformen sedan 2001 och Bayer Leverkusen som hittills endast registrerar en seger i ligaspelet bjuder upp till en match där mycket står på spel.

Bayern München: 

Fyra raka Bundesligamatcher i rad utan seger för första gången sedan 2001, med den usla formen kliver Bayern in i mötet mot Bayer Leverkusen på hemmaplan. En match där inget annat än tre poäng är fullkomligt oacceptabelt, en match som kan ändra kursen på en negativ trend i Bundesligaspelet där ineffektivitet framför mål stått i fokus. Nagelsmann har fått ett helt landslagsuppehåll för att se över dessa prestationerna som inte givit de önskade resultat och därefter taktiskt förändra laget.  

Bortsett från Hernández, Coman, Sarr och Wanner har Julian Nagelsmann samtliga spelare till sitt förfogande. Kapten Neuer och Goretzka tampades med Covid och kom därmed inte till spel för tyska landslaget, men förväntas delta från start i Bayern försök att finna formen igen. Utan Coman i anfallsspelet förlorar Bayern en spelare som med enbart snabbhet kan hota offensivt och i hans frånvaro måste en spelare som Sané ta sitt ansvar. 

De styrande krafterna högre upp i Bayern organisationen har flertalet gånger uttryckt sitt förtroende för Nagelsmann, men ännu en förlust och fler frågor kommer att ställas.
 
Förväntad startelva: (4-2-2-2)
                     Neuer (k)
Davies - de Ligt - Upamecano - Pavard
           Goretzka - Kimmich
                 Sané - Musiala
                Mané - Müller

Bayer Leverkusen: 
Leverkusen imponerade förra säsongen och lyckades ta sig tillbaka till Champions League med unge stjärnan Florian Wirtz i spetsen. Olyckligtvis drog ynglingen korsbandet i slutskedet av föregående säsong och utan honom har Gerardo Seoane mannar inte levt upp till förväntningarna. Säsongen inleddes med en chockförlust i cupspelet mot Elversberg från tyska tredjeligan, en prestation som följdes upp av tre raka förluster i Bundesliga. Därefter har det gått upp och ner prestationsmässigt men den schweiziska huvudtränaren har fått fortsatt förtroende. 

Förväntad startelva: (3-4-3)
                          Hradecky (k)
         Kossounou - Tah - Tapsoba
Frimpong - Andrich - Demirbay - Hincapié
              Diaby - Schick - Hudson-Odoi


Avspark: 20.30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Viasat
Typ av match: Bundesliga, omgång 8 
 

Viktor DörnerFc Bayern Sverige2022-09-29 22:54:38
Author

Fler artiklar om Bayern München