Borussia-Park, 2022-08-19 20:30

Mönchengladbach - Hertha BSC

Inför: Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC
Christensen kommer behova storspela ikväll för att Hertha ska ha chans på poäng.

Inför: Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC

Ett vinstlöst Hertha åker under fredagen till Mönchengladbach för att möta ett starkt obesegrat hemmalag.

Förra veckans insats hemma mot Eintracht var diametralt bättre än prestationen i premiären. Sett över 90 minuter så gjorde Hertha en bra match, men åkte på ett bittert poängtapp efter ett individuellt misstag i backlinjen. Det fanns en offensiv lusta från laget som genererade i ett flertal skarpa lägen, men då skärpan i avsluten var på tok för dåliga blev det ingen hemmaseger.

Den senaste veckan har inga spelare tillkommit eller lämnat truppen även om ihärdiga rykten fortsätter kretsa kring exempelvis Alderete, Boyata och Piatek. Givetvis har det inte gått en vecka utan kontroverser i laget. Rune Jarstein, den norske målvakten som anslöt 2014 har börjat ifrågasätta metoderna och arbetssättet som den nya målvaktstränaren Andreas Menger infört vilket i sin tur lett till att Jarstein blivit avstängd av klubben. Detta betyder att Tjack Ernst som Hertha värvade från Bochum i somras kommer att ta en plats på bänken i kvällens drabbning. Maximilian Mittelstädt som kom till föreningen när han var 15 år har börjat fundera över sin framtid då Plattenhardt i och med kaptensutnämningen kommer vara det självklara valet som vänsterback den här säsongen.

Träningarna den här veckan har haft stort fokus på det taktiska då den förväntade matchbilden är att Mönchengladbach kommer föra spelet där Hertha kommer prioritera att ligga rätt i defensiven och satsa på kontringar. Historiskt har Hertha BSC haft stora problem borta mot Borussia Mönchengladbach med endast en seger på de senaste tio matcherna på Borussia-Park.

Mönchengladbach har inlett säsongen med avancemang i DFB-Pokal efter storseger mot Oberachern och i Bundesliga besegrade de Hoffenheim i premiären innan de tappade segern förra veckan på övertid mot Schalke 04.

Plattenhardt avstod förra veckans match på grund av muskulära problem och det är i skrivande stund oklart om han är spelklar ikväll. Spelar inte Plattenhardt är den förväntade startelvan densamma som förra veckan med Mittelstädt på vänsterbacksplatsen.

Möjlig startelva: Christensen – Kenny, Uremovic, Kempf, Plattenhardt – Tousart, Sunjic, Serdar – Lukebakio, Kanga, Ejuke

Avspark ikväll kl 20:30. Matchen sänds på Viaplay.
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2022-08-19 09:48:03
Author

Fler artiklar om Hertha BSC