RheinEnergieStadion, 2022-01-15 15:30

1. FC Köln - Bayern München

INFÖR: FC Köln - Bayern München
Serge Gnabry älskar att möta Köln!

INFÖR: FC Köln - Bayern München

Idag beger sig Bayern München mot de västra delarna av Tyskland för att spela mot Köln på bortaplan. Bayern har en del att bevisa efter förra helgens fall mot Mönchengladbach.


Bayern München:
Förra helgen hade Bayern chansen att ta revansch på Borussia Mönchengladbach som man haft problem med tidigare under säsongen. Men chansen togs dock inte och Bayern förlorade för andra gången den här säsongen mot M’gladbach, 1-2 slutade det den här gången. Lewandowski gjorde 1-0 runt den 20:e minuten och då hade Bayern sett bra ut med tanke på omständigheterna med alla coronadrabbade. Men efter M'gladbachs kvitteringsmål så ändrades matchbilden helt vilket i slutändan gjorde så att de gick vinnande ur matchen. 

Truppen:
Idag kommer fler spelare vara tillgängliga för spel då många har kommit tillbaka från covid. Manuel Neuer kommer definitivt starta igen och det finns även en möjlighet att Omar Richards är redo för spel på sin vänsterback position. Sané, Upamecano, Nianzou och Tolisso kommer vara tillbaka i truppen men är dock inte redo för startplatser. De spelare som inte kommer till spel är Coman, Hernández, Davies, Stanisic, Choupo-Moting och Sarr. Igår bekräftade Nagelsmann på presskonferensen att Davies fått en inflammation i hjärtmuskeln efter att han drabbades av corona och kommer bli borta några veckor framöver. Det är ett väldigt tungt tapp för Bayern då han är en viktig pusselbit i Nagelsmanns truppbygge, men det är samtidigt en chans för Omar Richards att visa upp sig. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                      Neuer
Kimmich - Pavard - Süle - Richards
                Sabitzer - Roca
         Gnabry - Müller - Musiala
                  Lewandowski

FC Köln:
Köln är i bra form och ligger på en 6:e plats i Bundesliga inför den här omgången. De har vunnit deras 3 senaste matcher och en stor anledning till det är deras stjärnanfallare Anthony Modeste som har gjort mål i samtliga 3 matcher. Under hela säsongen har han gjort 12 mål och ligger därmed på en 4:e plats i skytteligan. I Kölns trupp hittar vi även den svenske anfallaren Sebastian Andersson men det ser dock ut som att han kommer missa dagens match pga sjukdom. 

Kölns förväntade startelva: (4-3-1-2)
                  Schwabe
Schmitz - Kilian - Hubers - Hector
       Ljubicic - Ozcan - Duda
                     Kainz
              Uth - Modeste

Senaste 5 mötena mellan lagen:
Bayern München - Köln: 3-2 (Bundesliga 21/22)
Köln - Bayern München: 3-2 (Vänskapsmatch 2021)
Bayern München - Köln: 5-1 (Bundesliga 20/21)
Köln - Bayern München: 1-2 (Bundesliga 20/21)
Köln - Bayern München: 1-4 (Bundesliga 19/20)


Mina tankar om matchen:
Bayern behöver visa idag att förra veckans förlust bara var en formsvacka och att man idag kan studsa tillbaka. Idag har Nagelsmann mer tillgängliga spelare också, så idag finns det inga ursäkter. 3 poäng ska plockas men Köln är dock ett tufft motstånd att möta för tillfället. Det kommer krävas en bra insats av samtliga spelare för att det ska gå vägen idag, och även ett stort upplyft från förra helgen. Om vi kollar lite statistik så har Bayern vunnit 14 av de 15 senaste tävlingsmatcherna mot Köln, och spelat oavgjort 1 av dem. Vi får hoppas att dessa siffrorna utökas idag och att det kan bli ett större mellanrum mellan Bayern och Dortmund i tabellen. Dortmund vann ju med hela 5-1 igår mot Freiburg vilket gör att det endast är 3 poäng upp till Bayern nu, dock kan det bli 6 poäng idag om Bayern vinner. Serge Gnabry får gärna fortsätta göra mål mot just Köln. Just nu har tysken gjort 11 mål på 8 matcher mot Köln!

Avspark: 15:30
Plats: RheinEnergieStadion
TV-kanal: Viasat sport fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 19

Josef Andersson@JosefAndersson92022-01-15 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München