Estadio de la Cerámica, 2022-04-06 21:00

Villarreal - Bayern München

Inför: Villareal-Bayern München

Inför: Villareal-Bayern München

Bayern München har varit nästintill omöjliga att stoppa i årets Champions League. Det återstår att se om man kan bibehålla formen när turneringen har nått kvartsfinaler och man ställs mot en av turneringens stora överraskningar: Villarreal.

Inför säsongen köpte Villarreal anfallaren Arnaut Danjuma in från Bournemouth och nederländaren har imponerat från första stund och är lagets främsta målskytt i såväl serie som cupsammanhang. Villareals trupp bestå La liga har Villarreal oftast fått finna sig i att stå i skuggan av storlagen Real, Barca och Atletico och lagets nuvarande sjundeplats väcker säkert inte någon större respekt ute i Europa.Men i Champions League har laget under Unai Emerys ledning först tagit sig igenom gruppspelet genom att endast vinna en hemmamatch. För det är nämligen i bortamatcherna som “The Yellow Submarine” har briljerat, inte minst i åttondelsfinalen när man sensationellt vann mot Juventus med hela 3-0. I en trupp som är värdigt en outsider finns dock ett utropstecken i form av Arnaut Danjuma. Nederländaren anslöt i höstas från Bournemouth och är lagets främsta målskytt i såväl cup som seriespel. Utöver det består truppena av habila spelare som Gerard Moreno, Raul Albiol och Giovani Lo Celso men frågan är om dessa namn väcker någon större skräck i övriga fotbollseuropa när man nu ställs mot giganten i tysk fotboll.

Under säsongen har Bayern varit Champions Leagues stora dominant.  I gruppspelet tog man full poäng och efter att ha varit illa ute i Salzburg kunde man i matchen efter spela ut hela registret och vinna med hela 7-1. Efter en vinter med skador och svaga resultat verkar Bayern nu ha återfått vind i seglen även i serien och har i och med det utökat ledningen i serien. En stor förklaring till den stigande formen är att Leon Goretzka och Manuel Neuer kommit tillbaka och bidragit med såväl klass som rutin och med en trupp som heter duga börjar Bayern allt mer framstå som en av de hetaste kandidaterna till bucklan.

När lottningen genomfördes var vi nog många Bayern fans som såg Villarreal som en drömlottning. Är det kanske att underskatta motståndet? Kanske, med tanke på att de gula slagit ut Juventus. Men om man skulle jämföra lagen på varje position så är Bayern bättre spelare överallt. Och med tanke på Villarreals svaga hemmafacit så krävs det en Danjuma i toppform och en gnutta tur om Villarreal ska kunna stoppa“Die Rotens” framfart.

Adam Fischer2022-04-06 06:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München