Stenhård toppstrid i 3. Liga - fyra omgångar kvar!

Stenhård toppstrid i 3. Liga - fyra omgångar kvar!

Fyra omgångar är kvar att spela i 3. Liga. Fyra lag slåss om två direktplatser till 2. Liga. Kan restprogrammet ge oss en fingervisning om hur det här kommer att sluta?





FC HANSA ROSTOCK
35. FC Ingolstadt hemma
36. FSV Zwickau hemma
37. SpVgg Unterhaching borta
38. VfB Lübeck hemma

Kommentar: Hansa har spelat en fantastisk Rückrunde och har sakta men säkert klättrat i tabellen. Nästan alla segrar man tagit har varit uddamålssegrar. Alltid små marginaler men man imponerar med en oerhörd kvalitet i truppen. Alla spelare som kommit in från bänken har bidragit till Hansas segrar. 
Om det skulle bli tre poäng mot Ingolstadt har Hansa en fot i 2. Liga.
Zwickau hemma sedan är åtminstone på papperet ingen mardröm. Zwickau tillhör inte ligans bättre lag. 
De två avslutande matcherna mot Unterhaching och Lübeck kan faktiskt bli matcher mot lag som redan är klara för nedflyttning.
Unterhaching är just nu sist i tabellen, Lübeck näst sist.

Prognos: Hur man än vrider och vänder på det så ser det ju bra ut. Hansa har i princip alla spelare friska och i form. Tre av de fyra återstående matcherna spelas hemma. Hansa har det lättaste restprogrammet av alla topplagen. 
Ingenting tyder på att Hansa Rostock ska kollapsa nu. Jag tror att Hansa tar sig till 2. Bundesliga.





FC INGOLSTADT 04
35. Hansa Rostock borta
36. 1. FC Saarbrücken hemma
37.  MSV Duisburg borta
38. 1860 München hemma

Kommentar: Mycket talar för att Ingolstadt ska klara av att ta sig tillbaka till 2. Bundesliga. Med sin jämna trupp och väldigt väl fungerande lagbygge har man avgjort väldigt många matcher sent till sin fördel. Det tyder på kvalitet. I senaste omgången hemma mot Zwickau tappade man två gånger ledningen innan Eckert Ayensa satte 3 - 2 på straff till Ingolstadt med kvarten kvar. En typisk Ingolstadtseger. Man samlar ihop sig och avgör matcherna. Restprogrammet innehåller till att börja med megamatchen mot Hansa Rostock.  
Saarbrücken och Duisburg är sämre lag än Ingolstadt och här ska det bli sex poäng om Ingolstadt inte underpresterar. I allra sista matchen, raffinerat nog mot bayerska konkurrenten och just nu närmast jagande 1860 kan så klart vad som helst hända men jag tror att Ingolstadt när det väl gäller är ett bättre lag än Sechzig.

Prognos: Även om Ingolstadt inte skulle få med sig alla poäng från matchen mot Hansa Rostock tror jag att man tar sig till 2. Liga. Laget är bra nog och tillräckligt stabilt för att samla på sig de poäng man behöver i de avslutande matcherna. 



TSV 1860 MÜNCHEN
35. 1. FC Kaiserslautern hemma
36. SV Wehen Wiesbaden borta
37. Bayern München II hemma
38. FC Ingolstadt borta

Kommentar: "The trend is your friend". Så är det. För några veckor sedan låg 1860 München 9 poäng bakom rivalen FC Ingolstadt 04. Sedan dess har man omgång för omgång närmat sig både Ingolstadt och en uppflyttningsplats.
Sechzigs restprogram är inte lätt. Pånyttfödda Kaiserslautern borta i nästa omgång är en monstermatch. 1. FC Kaiserslautern har hittat spelet och har ett nytt kontrakt inom räckhåll. 
Wehen Wiesbaden har inte direkt något att spela för men tillhör ligans bästa lag.
Bayern Münchens U23 slåss för att hänga kvar och visa mig den Bayernspelare som gärna förlorar mot 1860.
I sista omgången så Ingolstadt borta. Den matchen kan ju faktist bli en vinna-eller-försvinna-kamp. Här håller jag Ingolstadt som knapp favorit.

Prognos: Restprogrammmet är inte lätt. Jämfört med komkurrenterna i toppstriden har 1860 ett fåtal spelare som är väldigt viktiga medan Dynamo, Hansa och Ingolstadt har bredare trupper. Sechzig är väldigt beroende av Dennis Dressel på mittfältet och att 36-årige Sascha Mölders gör sina mål.
Jag tror att 1860 München slutar bakom topptrion.



SG DYNAMO DRESDEN
32. MSV Duisburg hemma
33. KFC Uerdingen borta
35. SC Verl borta
36. Viktoria Köln hemma
37. Türkgücü München hemma
38. SV Wehen Wiesbaden borta

Kommentar: På grund av coronasmitta i truppen har Dynamo befunnit sig i karantän och fått ett par matcher uppskjutna. I helgen gjorde man comeback i ligan - och föll hemma mot Halle med 0 - 3. Redan innan avbrottet för karantän gick det kanckigt. Tre matcher utan seger gjorde att Dynamo tappade förstaplatsen.  
Bara någon timme efter förlusten mot Halle meddelade styrelsen att man sparkar tränare Markus Kauczinski. De ansvariga hos Dynamo verkar nästna ha drabbats av panik. Det är kanske inte så konstigt. Så sent som i början på mars ledde Dynamo ligan suveränt med sex poäng ner till tredjeplatsen.
Vägen mot 2. Bundesliga låg vidöppen, truppen fick beröm för sin kvaliteter, tränare Kauczinski satt säkert i sadeln.
Nu är allting annorlunda. Läget ett helt annat. Hur klarar spelarna det mentalt? Tränare de sex sista matcherna blir Alexander Schmidt, tidigare hos Türkgücü München.

Dynamo kommer att få det tufft. Imorgon möter man Duisburg hemma. MSV är på tröskeln till nytt kontrakt och är obesegrat de senaste sex omgågnarna.
På lördag spelar Dynamo borta mot KFC Uerdingen. KFC borde vara väldigt taggat - slår man Dynamo kliver Uerdingen ovanför nedflyttningsstrecket.

De avslutande fyra matcherna mot Verl, Viktoria Köln, Türkgücü München och Wehen Wiesbaden är inte heller någon Spaziergang.
Okej, Viktoria Köln ska man slå men Verl, Türkgücü och Wehen Wiesbaden är alla tre spelskickliga lag på övre halvan av tabellen.

Prognos: Till att börja med känns det fel att Dynamo gjorde sig av med tränare Kauczinski. Nu plötsligt en ny tränare och jag vet inte vad han ska kunna göra i de få matcher som återstår.
Jag tror att resultatet i matchen imorgon blir vägvisande. Lyckas Dynamo vinna den så tror jag att kvaliteten är tillräcklig för att lägga beslag på  åtminstone kvalplatsen. 
 

Karl Fagrenius.2021-04-27 17:48:27
Author

Fler artiklar om Tyskland