Lagbanner
2021-03-01 20:30

St. Pauli - Hamburger SV
1 - 0

" Hamburg Ist Braun Weiss "

" Hamburg Ist Braun Weiss "

Här kommer lite sköna tankar & lite annat härligt från stadtmeisterna som vinner sitt 3:de derby på dom 4 senaste mötena.

Ja återigen visar St. Pauli vilka som kan kalla sig derbymästare för återigen stannar 3 poäng hemma på Millerntor Stadion efter ännu en skön derbyseger mot dom alltid så kaxiga hsv supportrarna. På förhand handlade det om "som det alltid gör inför derbyn" att vi skulle trycka till den brunvita smörjan från Reeperbahn en gång för alla innan det berömda lyxbygget hsv ska ta sig tillbaka till tysklands finrum & 1 Bundesliga. Men återigen får vi se prov på att detta lyxbygge från andra sidan stan inte är redo det kvittar vilka förutsättningar denna föreningen har eller hur många miljoner klubben satsar för jag kan garantera er att det kommer spelas Hamburg derby redan nästa år igen. I Skrivande stund är det bara 11 poäng upp till just hsv som har tuffa matcher att vänta så fortsätter bara våra brun/vita killar rada upp segrar så närmar vi  oss snart i tabellen också?

Men nu tänker jag ge mig på ett matchreferat då den andra redaktionen inte tänker göra det kan jag tänka mig. Så vi får väll börja redan 1 timme innan avspark när 100 ultras anhängare hade samlats utanför arenan för att ta emot spelare med diverse pyroteknik & sång. När klockorna ringde på Millerntor & Hells Bells började spela så fick vi se ett fyverkeri utan dess like där det small runt Millerntor i flera minuter, Mycket snyggt gjort av dom 100 ultras anhängarna som hängde utanför både före och efter match. 

Redan efter 2 minuter höll man på att sätta ölen i halsen då hsv får en frispark från långt håll där Sonny Kittel får till en fruktansvärt farliga träff som tillslut träffar ribban men vi klarar oss ifrån en riktig mardrömstart. Dom första tio minuterna får jag direkt en känlsa att derbyt idag kommer bli jobbigt då ja tycker att hsv gör en grym första kvart genom att sätta press på våran backlinje men vi reder ut stormen och skapar en ruskigt farliga målchans efter ett skott av Zalazar som likaväl hade kunnat segla in i det bortre krysset. Dryga 5 minuter senare var det dags igen för hsv att få en frispark strax utanför straffområdet och även denna gången får man hjärtat i halsgropen då hsv har sin andra ribbträff på 20 minuter.. Tack vare hsv tryck så drog Philipp Ziereis på sig ett tidigt gult kort och han var nära sitt andra gula några gånger innan klockan ens slagit 30 minuters spel, detta gör att Timo Schultz väljer att byta ut honom mot Tore Reginiussen som verkligen kommer in i hetluften direkt. Där finns även en hel del andra halvfarliga målchanser i första halvlek och med lite mer skärpa i avsluten kunde det likagärna stått 2-2 i paus men vi går till paus med 0-0.

Andra halvlek blir lite mer avslagen än den första men vi kommer till en mycket omtaldad VAR situation i den 52:e andra minuten då jag tycker att det är en solklar straff till oss där han först kapar Zalazars ben & sedan bollen och domare Deniz Aytekin blåste straff direkt. Men återigen ser vi att dessa VAR situationer är så väldigt röriga och oklara.. Men det var bara att gilla läget för den ständigt farliga Simon Terodde skapade inte så värst mycket mot vårat försvar igår det ända jag kan minnas var ett avblåst mål för offside? 

Så därför tänker jag blicka fram till den 88:e matchminuten då då jag nog väcker halva mitt bostatsområde.För efter ett fantastiskt förarbete nere på vänsterkanten av Zalazar som sedan chip-lobbar bollen till den ny inbytte Luza Zander som bara serverar DANIEL KYEREH högerfot & bollen seglar rätt upp i krysset och det är 1-0 till St. Pauli i den 88:de matchminuten och ja man tror knappt att det är sant, men det är det ju! Därefter händer inte så värst mycket mer än att Burgstaller blir nersparkad av hsv kaptenen Timo Leibold som får syna det röda kortet och spättsade till mitt leende en aning större än vad det redan är efter en sådanhära kväll hemma på Milerntor. 


Helt ärligt tycker jag det räcker såhära för idag, de finns så många saker man kan skriva och diskutera men jag känner inte för det, för vi har återigen konstaterat att vi är bäst när det gäller derbyn & den karamellen kommer jag suga på ett tag nu.

HAMBURG IST BRAUN WEISS! 

STADTMEISTER!

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2021-03-02 19:42:23
Author

Fler artiklar om St. Pauli