Lagbanner
Albers förlänger med St. Pauli
Andreas Albers stannar kvar på Millerntor.

Albers förlänger med St. Pauli

Den danske forwarden Andreas Albers förlänger sitt kontrakt med St. Pauli.

Andreas Albers kom till St. Pauli förra sommaren från Jahn Regensburg på fri transfer och skrev då på ett ettårsavtal med klubben. I början av säsongen blev det en del speltid och fick bland annat starta premiären mot Kaiserslautern. Därefter skulle han enbart komma att starta i ytterligare två ligamatcher samt en cupmatch och i slutet av säsongen blev det istället korta inhopp. Under hela säsongen gjorde han endast ett mål - vilket var kvitteringsmålet i sista matchen mot Wiesbaden, där St. Pauli skulle komma att säkra ligatiteln. Under säsongen blev det totalt 18 matcher i samtliga turneringar, varav fyra från start.

Trots skralt med speltid och hans ålder (fyllde 34 i mars), så har St. Pauli haft en önska om att förlänga hans kontrakt. Mycket på grund av att hans roll i omklädningsrummet, hans rutin och professionalism. Albers å sin sida har uttryckt att han tycker om klubben och accepterar sin roll. Därför meddelar klubben under torsdagen att kontraktet som gick ut 30 juni nu förlängs. Sportchef Andreas Bornemann pekar bland annat på hans roll i omklädningsrummet som en anledning till förlängningen:

- Andreas har fått ett oklanderligt rykte här och är mycket respekterad i hela laget. Detta var grunden för att förlänga vårt samarbete, säger Andreas Bornemann.

- Andreas Albers är en erfaren centerforward som kan hjälpa oss i Bundesliga tack vare sin personlighet, positiva inställning och starka identifikation med klubben, säger huvudtränare Alexander Blessin.

- Jag är glad över att få stanna i FC St. Pauli nästa säsong efter vår uppflyttning. Jag vill använda min erfarenhet för att hjälpa laget på och utanför planen, säger Andreas Albers.

Andreas Albers startade sin karriär i Skive IK och har efter det representerat Vejle Kolding, Vejle BK, Silkeborg IF, Viborg FF och Jahn Regensburg.

 

Joakim Erikssonjoakimeriksson299@gmail.com2024-07-04 18:02:47
Author

Fler artiklar om St. Pauli