Lagbanner
"Äntligen derbyvecka"

"Äntligen derbyvecka"

Kiezkickers har börjat säsongen på ett strålande sätt. Där man står på 4 poäng i ligan efter 2 omgångar & så har man även avancerat i cupen genom att besegrat FC Magdeburg.

Vi får backa bandet en vecka & vi tar oss in i omgång 2 av zweite där vi gästade Erzgebirge Aue där vi verkligen tar vid där vi avslutade premiären mot Kiel. Högt press-spel & ett sammansvetsat lag som ser mer & mer intressant ut ju mer man ser. Matchen mot Aue var en händelserik match där egenteligen båda lagen kunde gått segrande ur fajten. Burgstaller har en boll i nät som sedan tråkigt nog VAR-granskas bort. Men 1 poäng borta mot Aue får vi vara nöjda med.

Efter matchen mot Aue ådrog sig Lukas Daschner sig en allvarlig knäskada vilket kommer göra att han blir borta från spel en längre tid. 

I lördags klev vi in i DFB-Pokals första runda där vi ställdes mor 3:e liga laget FC Magdeburg som bara för två år sedan var uppe i zweite & vände. Efter ett par år av misslyckande där vi åkt ut redan i omgång 1 blev det iår avancemang vidare till omgång 2. Det blev bara en förändring i startelvan inför matchen & det var att Dennis Smarsch vaktade kassen. Backlinjen var intakt med Paqarada-Medic-Ziereis-Zander mittälftet följdes upp med Smith-Benatelli-Becker-Kyereh och & längst fram hittar vi återigen Burgstaller-Makienok. Man han knappt sätta sig ner i soffan innan Burgstaller skickade in 0-1 direkt efter avspark efter fint förarbetade av den luriga Benatelli. Det märktes att de är cupen då både lagen verkligen ville vidare & efter slarv strax innan paus gör Conteh 1-1 för Magdeburg. Men nyförvärvet från Wisebaden som gjort stort avtryck sedan han anlände Jakov Medic nickar stenhårt in 1-2 precis inna paus vilket var psykologiskt viktigt för grabbarna. Efter en hel rad av byte i paus så går matchen ner sig betydligt i andra halvlek. Det gör att Magdeburg kvitterar ännu en gång & vi har 2-2 på tavlan i den 54:e minuten. Men återigen står vi för en snabb comback där Makienok nickar fram till Guido Burgstaller som dunkar in 2-3. Det innebär också att vi avancerar vidare i cupen. usch vad skönt! Nu kan vi väll hålla tummarna för att vi kan få något bundelsiga lag på besök på Millerntor. 

Men nu blickar vi vidare mot det så efterlängtade derbyt som utspelar sig på fredagkväll klockan 18:30 hemma på Millerntor. Det är väll egenteligen ingen frågan om vilka som regerar i stan? Efter dom senaste årens fina derbyresultat så hoppas man att vi återigen kan besegra patrasken från andra sidan stan som fortfarande lever sina drömmar om Bundesliga. Under dom föregånde derbyna har jag alltid utalat mig om att hsv är favoriter inför matchen. Men helt ärligt tycker jag efter det jag sätt av våran älskade klubb dom senaste månaderna är att vi verkligen har något riktigt bra på gång. Därför känns det som vi går in som favoriter inför derbyt på fredag. Under helgen har det såklart varit lugnt hemma i Hamburg då stora delar av hsv anhängare befann sig i Köpenhamn för att hjälpa till under oroligheterna mellan fck-bröndby i söndags. Men räkna med att det kommer hetta till under veckan & jag återkommer med en rejäl derby uppladdning under torsdagkväll, tills dess SCHEISS HSV!

Allez Zusammen!

Forza Sankt Pauli!

Tillsist, Hamburg Its Braun Weiss!

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2021-08-10 17:46:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli