Lagbanner
"Är det någon som förstår hur bra vi är iår"

"Är det någon som förstår hur bra vi är iår"

Vårat kära St. Pauli bara ångar på & leder zweite liga. Nu har även vi kvalificerat oss till ACHTELFINALE i tyska cupen för första gången sedan säsongen 2005 när Fabian Boll & grabbarna förde oss vidare.

Som ni säkert redan förstår så är det en smått osanolik inledning vi har gjort på säsongen såhära långt. Vi leder alltså ligan efter 12 spelande omgångar på 26 poäng. Senast jag satt mig ner & skrev var efter matchen mot FC Ingolstadt där det blev seger med hela 4-1 hemma på Millerntor vilket även var första matchen inför publik. Efter detta har vi radat upp följande resultat. I nästa match väntar SV Sandhausen hemma på Millerntor & jag har mycket svårt att se att vi inte leder ligan efter söndagensmatch. 

Karlsruher - St. Pauli 1-3
St. Pauli - Dynamo Dresden 3-0 
FC Heideheim - St. pauli 2-4 
St. Pauli - Hansa Rostock 4-0 
Dynamo Dresden - St Pauli (cupen) 2-3 efter förläggning
Werder Bremen - St. Pauli 1-1 



När vi sammanfattar dessa omgångarna hittar vi Guido Burgstaller på delad skytteligaledning tillsammans med Simon Terodde

Hur ska vi då sammanfatta oss kort för att förstå hur vi har kunnat gå från maximalt bottengäng för bara lite drygt ett år sedan parkerade vi näst sist i Zweite & allt såg så himla mörkt ut. Men numera guden runt Hamburgs gator Timo Schultz kom in & vände på allt tillsammans med hans mycket duktiga ledarstab har han nu fått spelarna att verkligen tro på det. Och många av våra spelare har ju stått för en fantastisk fin utveckling det senaste året. Man ska såklart vara väldigt försiktig när man nu har börjat tro på att detta kanske blir en säsong att minnas för resten av livet, vi får inte glömma att det bara gått 12 omgångar av årets serie så det är mycket mycket kvar. 

Det är många som undrar hur läget är med våra svenskar i truppen. Sebastian Ohlsson har dragits med problem i höftböjaren men var tillbaka i truppen i lördags mot Werder Bremen. Eric Smith har stora problem med sin ljumske men jag tror att även han också är snart tillbaka i truppen. 

Här kommer ett referat från den senaste matchen mot Werder Bremen.

FC St. Pauli säkrade oavgjort 1-1 mot Werder Bremen efter 90 pulserande minuter på lördagseftermiddagen. Marvin Ducksch gav hemmalaget en ledning i den 62:a minuten inför 42 100 åskådare men Finn Ole Becker återställde pariteten strax efter. Simon Makienok fick ett mål underkänt för handboll i tid tillagd. Boys in Brown gick in i matchen med avsikt att samla all sin återstående styrka i slutet av en hektisk vecka för att fortsätta momentumet från framgången i mitten av veckan i DFB Cup. Som meddelades på presskonferensen före matchen gjorde Timo Schultz två ändringar i sitt lag. James Lawrence började i mittförsvaret istället för Philipp Ziereis, medan Jackson Irvine fick en välförtjänt vila på mittfältet. Finnen Ole Becker tog in för den australiensiska landslagsspelaren. I en ljus start på förfarandet försökte båda lagen lägga ner en tidig markör. Becker fick matchens första chans efter sex minuter när Werder inte kunde rensa sina linjer. Bollen föll till vår nummer 20 på kanten av området, och efter att ha tagit en snabb touch släppte han ett skott, bara för att se den flyga långt utanför Jiri Pavlenkas mål. Hemmalaget slog tillbaka och skapade två egna chanser under den inledande kvartstimmen. Niclas Füllkrug lobbade in bollen utanför mål i den nionde minuten och då kunde Nicolai Rapp inte få tillräckligt med kraft på sin nick.

Efter en kort paus i matchen utbröt hemmapubliken i den 23:e minuten när Werder hade bollen i nättaket efter en hörna från höger. Domaren Felix Zwayer dämpade dock snart målfirandet, eftersom Marco Friedl uppenbarligen hade använt sin hand för att slå bollen över linjen. Sju minuter senare tog Boys in Brown ut sin andra chans i matchen efter en foul på Maximilian Dittgen. Den resulterande frisparken hittade huvudet på Lawrence, som riktade bollen tum över ribban från nära håll. Hemmalaget skapade ytterligare chanser för Füllkrug (2) och Marvin Ducksch under de sista 15 minuterna av halvleken, men ingen togs, vilket lämnade de två lagen att gå i jämnvikt i paus efter en spännande första 45.

Den andra halvleken började ungefär som den första, där båda lagen strävade efter att ta sig framåt och hota, även om de till en början saknade slagkraft. Guido Burgstaller knäppte nästan på ett inslaget kryss från höger på 53, men det var allt i inledningsskedet. Så småningom började Boys in Brown dock ta kontroll, vilket bevisas av insatser från ersättaren Simon Makienok och Burgstaller igen. Och sedan, som så ofta händer i fotboll, tog Werder ledningen i paus. En snabb passning över toppen hittade Ducksch, som petade bollen förbi den framrusande Vasilj och sedan hade inga problem med att stoppa in den i det tomma nätet. Oförskräckta svarade Boys in Brown nästan omedelbart, och minuter efter att Burgstaller hade placerat ett skott utanför vändningen var de jämna. Becker tog emot bollen på kanten av boxen och slösade ingen tid med att köra en skarp körning genom ett snår av spelare ner i det nedre hörnet. En magnifik reaktion från Schultz XI. I slutskedet visade Boys in Brown att de inte var på väg att nöja sig med en poäng. Kyereh dök upp i rutan efter en underbar passning från Paqarada och piskade in bollen mot Makienok, bara för att Priedl skulle lägga bollen bakom sig med en sista lunga. Paqarada var mitt i botten igen minuter senare och levererade ett utsökt inlägg i straffområdet för Kyereh, som tyvärr kom under hans insats från nära håll, dock och såg bollen flyga utanför mål. Äntligen nådde spänningen febernivån i tid och ökade när bollen plötsligt låg i Werder-nätet efter ett målsnack. Men firandet avbröts ännu en gång av den assisterande videodomaren, som såg att bollen hade gått i handen på Makienok. Två minuter senare slutade matchen 1-1.

Under gårdagen lottades vi mot Borussia Dortmund i Åttondesfinalen av cupen hemma på Millertnor & här kan vi snacka värdemätare! 

Är det någon St. Pauli fantast ute i det avlånga landet som vill hjälpa mig att skriva här på sidan? så hör av er till mig på mail skulle vara skönt med lite avlastning ibland. 

Allez Zusammen!

Forza Sankt Pauli!

Tillsist, Hamburg Its Braun Weiss!

 

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2021-11-02 18:12:20
Author

Fler artiklar om St. Pauli