Lagbanner
Bekräftat: Hürzeler lämnar St. Pauli
Efter totalt fyra år på Millerntor lämnar Hürzeler.

Bekräftat: Hürzeler lämnar St. Pauli

Efter ett och ett halvt år som huvudtränare och dessförinnan två och ett halvt år som assisterande tränare lämnar Hürzeler för Premier League.

Fabian Hürzeler startade sin tränarkarriär som spelande tränare i regionalklubben FC Pipinsried. Efter fyra år skrev han sommaren 2020 på för St. Pauli som assisterande tränare till Timo Schultz. Efter en dålig höstsäsong 2022 fick Timo Schultz sparken och Fabian Hürzeler utnämndes som ny huvudtränare i december 2022. Succén var omedelbar och St. Pauli gick från nedflyttningsstrid till uppflyttningsstrid på några månader. Som bekant var klubben inblandad i en ny uppflyttningsstrid senaste säsongen och säkrade inte bara uppflyttning utan vann även 2. Bundesliga.

Med 36 segrar på 55 matcher och ett poängsnitt på över två poäng per match lämnar nu Fabian Hürzeler St. Pauli efter säkrad uppflyttning. Ny klubbadress blir Premier League-klubben Brighton & Hove Albion, något som det rapporterades om förra veckan.

- Efter fyra år tillsammans har min resa i FC St. Pauli tagit slut. Jag är väldigt tacksam gentemot klubben, fansen och alla ansvariga för den tid vi tillbringade tillsammans och för vad vi har åstadkommit tillsammans. Det var ett nöje för mig att få vara med denna speciella klubb på en del av dess resa. Flytten till Premier League är en dröm som går i uppfyllelse för mig, men jag kommer alltid att bära St. Pauli och de oförglömliga ögonblicken vi delade, särskilt uppflyttningen till Bundesliga, i mitt hjärta, säger Fabian Hürzeler.

Vem som tar över som ny huvudtränare är i nuläget inte klart, men det hetaste namnet i jakten på Hürzelers ersättare enligt tysk media är Christian Eichner som har tränat Karlsruher SC sedan 2020.
 

 

Joakim Erikssonjoakimeriksson299@gmail.com2024-06-15 18:41:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli