Lagbanner
2021-01-06 18:30

FC Würzburger Kickers - St. Pauli
1 - 1

Botten är nådd

Botten är nådd

Efter 2-1 mot Braunschweig & 2-2 mot Erzgebirge Aue är det nu dags för en välbehövlig 3 poängare under morgondagen.

Vi backar bandet till den 5/12 då vi besökte Braunschwig och tog ledningen redan efter 2 minuter när Max Dittgen gav oss ledningen men mycket mer positivt från denna matchen finns defenetivt inte att hämta eller nämna. Det var mer en riktig jävla usel bottenmatch i zweite liga. Där vi blev nerknuffade som nästjumbo i tabellen och där säkert många andra hsv anhängare firade med något extra gott att dricka då vi enbart hade Würzburger Kickers bak oss.

Men det var bara att slicka såren och blicka vidare mot ny hemmamatch mot Erzgebirge Aue i söndags. Där vi fick se 2 intressanta ändringar i matchtruppen vi kan väl börja med det jag har betonat länge vilket innebär målvaktsfrågan, Är verkligen Robin Himmelmann så bra som många tycker? Vi fick svaret ganska snabbt för Timo Schultz blev i princip tvingad till målvaktsbyte i söndags då vi ställde Sven Brodersen mellan stolparna från start. Den andra intressanta nyheten var att våran egen produkt Igor Matanovic som är blott 18 år fick debutera från start vilket många nog också blev chokade över. Om vi då blickar vidare mot matchen då, så var man ju lika hoppfull som man alltid är när det spelas Hells Bells på Millerntor men hoppet släcktes ju ganska så snabbt för i den 10:onde minuten tar Aue ledningen genom Pascal Testroet och redan där var jag påväg att stänga av tvn och ge upp återigen. Matchen i sig är ganska jämn då båda lagen byter en del målchanser så vi får gå fram till den 78:de minuten då Aue utökar ledningen till 0-2 genom Florian Krüger. Men efter detta är det ju frågan vad som händer? För våra brun/vita killar hinner både göra 1-2 i den 82:de minuten genom Max Dittgen som gör mål i sin andra match i rad vilket bådar gott. Sen gör även vår gigantiska dansk Simon Makienok 2-2 i den 90:de minuten och vi får helt oväntat med oss en poäng mot topplaget Aue. Och frågan är om dom sista 10 minuterna inte kommer till att vända den mycket svaga säsongsinledningen från Sankt Paulis sida. Då ni säkert redan vet så tycket jag att årets upplaga av Sankt Pauli är inte så dålig som tabellen visar.

Därför tänker jag i minst någon vecka till fortsätta tro på den nu mycket hårt ansatte sportchefen Anders Bornemann. Det kan inte vara lätt för honom att hitta spelare med kvaliter när våran ekonomi inte är starkare. Ja vet hur hårt han jobbat för att sätta denna truppen vi har just idag. Och med nya ledarstab och en hel del nya spelare kan det ta ett par omgångar till innan vi får skeppet att segla igen. Och där finns ju också en hel del kritik riktat mot vår nya chefstränare Timo Schultz men jag kan garantera er om att han sitter riktigt säkert i båten. Sedan är det också värt att betona att Sankt Pauli är alltid bäst med sina fans i ryggen där det alltid är starkt hemmastöd och bortastöd, Vi supportrar har gett denna vackra klubben många poäng bara genom att vi är på plats och stöttar dom i både svåra och ljusa tider.

Nästa uppgift för Sankt Pauli är redan imorgon (onsdag) det är ett riktigt ångestmöte under morgondagen. Men vi Sankt Pauli anhängare är vana vid sådanhära matcher så det känns precis som inför vilken match som helst. Men 3 poäng mot Kickers imorgon hade suttit riktigt fint så vi kan börja segla uppåt i tabellen igen! För en förlust imorgon och inga fler poäng inspelade fram till julledigheten då tror jag att vi nästan få ta fram krisstämplen och därifrån får vi se vem som avgår först...

Forza St. Pauli!

Tillsist, Hamburg Its Braun Weiss!

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2020-12-15 17:50:35
Author

Fler artiklar om St. Pauli