Lagbanner
"Det bästa året under min aktiva karriär"

"Det bästa året under min aktiva karriär"

St. Pauli är påväg som klubb att leda hela Hamburgs största klubb tillbaka till Bundesliga & det är snart lite drygt 10 år sedan sist.

Mina kära St. Pauli vänner under hösten har tiden varit knapp till att skriva några rader här & det är egenteligen alldeles för dåligt med tanke på vilken säsong vi håller på att göra. Det är verkligen ingen som kunde se detta hända när den gode Timo Schultz tog över klubben när vi parkerade näst sist i ligan så sent som vid ungefär samma tidpunkt ifjol då man ständigt led med en klump i magen & hoppet var nästan kört efter bara 14 omgångar spelade.

Sen har det skett MIRAKEL Timo & Bornemann som var så hårt ifrågasatt & fick nästan lämna sin post efter bara ett halvår när han skickade iväg många av våra kultbärare. Men han hade ju faktiskt rätt? Vi supportrar stirrade oss blinda på det vi hade, men Bornemann insåg att klubben måste väckas till liv, Han tog in unga lovande talanger från mindre klubbar som verkligen vill visa upp sig & så har han kryddat detta med lite rutin såklart. Detta påminner lite om säsongen 2017 under den gode Ewald eller säsongen 2009-2010 då vi var riktigt starka. Man vågar inte riktigt än drömma om ett nytt AUFSTIEG kapitel redan även om jag snart har svårt att se att vi inte ska komma topp 3 iår. För efter att jag bara missat en match iår så är vi så mycket bättre än dom flesta lagen i denna ligan. Tänk vi ligger före Hsv,Bremen,Schalke,Dusseldorf med flera. Dessvärre fick vi riktigt med pisk innan julledigheten mot Rostock, Men efter alla dessa höjdpunkter under hösten låg faktiskt en förlust precis runt hörnet. 

St. Pauli har tagit 12 segrar på 18 matcher vilket såklart är starkt. Vi har även gjort näst flest mål i ligan då vi lyckats träffa nätet 36 gånger & leder nästan den statistiken också efter ett starkt Darmstadt. Skytteligan i zwite leds såklart av en av ligans äldsta spelare Guido Burgstaller med hela 14 fullträffar på 18 matcher. Det känns som den gode BUUURGI spelat i tyskland under 50 års tid men han är alltid effektiv asså. 

När väl ligan återuppstartar står vi inför 2 riktigt läskiga veckor. Först måste vi ju glädjas lite att publiken är tillbaka på Millerntor & givetvis våran Ultras kultur också jag tror det är många klubbar som kommer ha väldigt svårt att hitta tillbaka till den vackra tyska kulturen igen efter denna segdragna pandemi. Men Ultra Sankt Pauli tvivlar jag inte ett dugg på. Dom känns starkare än dom någonsin varit & har skapat fantastisk stämning under hösten. nu återstår det väll dock att se om det blir någon publik överhuvudtaget när vi startar ligan. Men först ut är Aue hemma den 15/1 veckan efter detta står självaste Borussia Dortmund för motståndet hemma på Millerntor den 18/1 & hät snackar vi kanske tidernas största match på flera år. Det ska såklart bli spännande & se hur vi kan mäta oss mot dom, som de känns nu kan vi faktiskt vinna denna matchen de brukar bjudas på rejäla skrällar i cupen & här tror jag vi har den första. 

Sedan den 21/1 är det återigen dags för stadsderby mot dom alltid så kaxiga hsv anhängarna. Som vi kan läsa på diverse forum tror dom ju fortsatt på Bundesliga även iår igen. Men de måste ju vara hemskt att alltid leva i en dröm? För klubben kommer aldrig att lyckas & det vet vi alla som läser dessa rader. Därför skulle det vara något alldels extra att knäppa "storebror" återigen på näsan & även snuva dom på en uppflyttning till Bundesliga för då hoppas jag att dom kan hålla tyst för gott & att klubben är nämre 3 liga än vad den är Bundesliga. Ja man har rätt att vara kaxig iår för vi är så in i helvetes bra & vi kommer återigen vinna på Volksparkstadion med 1-3 & då har vi även 10 poäng ner till hsv. 

Här nedan kommer några ord från Timo Scultz som får avsluta ett gott 2021, låt 2022 bli historiskt!

Kanske måste vi ge oss själva lyftet hemifrån som fansen ger oss på Millerntor. Som tränare kanske jag måste sätta mig ner med lagkommittén och vår idrottspsykolog och diskutera vilka alternativ som finns. Vi har vänt om. några trender borta från hemmet, dock, så det är något som inte upptar mig så mycket.

Taktiska problem mot en backtrea/femman, Vi har verkligen mött en backtrea ganska ofta hittills den här säsongen, men Nürnberg och Schalke spelade på det sättet och det fungerade väldigt bra mot dem. Heidenheims spel är symboliskt för detta. Vi hade problem i första halvlek men efter pausen fick vi sedan svar mot samma system. Det är sant att vi måste anpassa våra mönster, speciellt i sättet vi attackerar bollen när vi försvarar. Mot Kiel det fungerade helt enkelt inte för oss och det är definitivt ett område vi behöver förbättra.

Daniel-Kofi Kyereh och Afrikacupen först Andreas Bornemann:  Det är definitivt så att Kofi är med i truppen, men jag vet inte om gruppen kommer att reduceras ytterligare. Det är högst troligt att han kommer att vara med, dock, eftersom han har fått frekvent speltid den senaste tiden. Vi måste förstå att alla som blir kallade uppenbarligen kommer att vilja delta i den här turneringen, även om vi har cupmatchen mot Dortmund och derbyt framför oss.

Timo Schultz vi skulle sakna en spelare i så fall och mitt jobb som tränare skulle vara att hitta en lösning. Christopher Buchtmann har kämpat på biten men Lukas Daschner och Etienne Amenyido kan också spela på den positionen, eller så kan vi pressa upp Marcel Hartel.Vi har funderat på det och det skulle vara en extra uppgift om det visar sig att Kofi inte är här i januari.

Med detta sagt så önskar jag alla Gott Nytt År!

Allez Zusammen!

Forza Sankt Pauli!

Tillsist, Hamburg Its Braun Weiss!

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2021-12-31 12:53:03
Author

Fler artiklar om St. Pauli