4 - 0

Deppigt, grått och dystert i Darmstadt
En match som Marvin Knoll & Co bör lägga bakom sig så snart som möjligt.

Regn och rusk och en medioker insats av ett tafatt St. Pauli.

Så stod Darmstadt på agendan denna grå och regniga lördag på Stadion am Böllenfalltor, och frågan var om St. Pauli skulle lyckas följa upp förra helgens seger över Nürnberg där Viktor Gyökeres lyckades trycka in segermålet fem minuter före full tid.

Efter en svajig inledning kunde hemmalaget trycka in 1-0 genom Honsak redan efter sex minuters spel efter en minst sagt en tafflig insats av St. Paulis backlinje.

Efter målet kopplade Darmstadt ett visst grepp kring matchen. De hade lättare att komma till avslut och bjöd på många vassa kontringar. Nu saknade de dock skärpan i avslutningarna, vilket St. Pauli skall vara tacksamma över då de hade det svårt att få till ett organiserat försvarsspel. Det skall sägas att de brun-vita i vissa perioder bjöd på ett stort bollinnehav, men effektiviteten lös med sin frånvaro. De farligaste chanserna var väl egentligen de som uppstod på de fasta situationerna, och dessa var, i ärlighetens namn, inte mycket att hänga i julgranen.

Andra halvlek inleddes i samma stil som första: ryckigt spel, många avblåsningar och ganska medioker fotboll. Buballa drog på sig ett gult kort åtta minuter in i halvleken efter en vårdslös tackling bakifrån. En annan färg på det kortet hade nog inte lett till några särskilda protester.

Efter den incidenten var det som om matchen tappade ännu mer i kvalitet. Något som märktes inte minst på Buballa som hade en riktigt dålig dag. Det syntes lång väg att han var irriterad och denna frustration gick ut över motståndarna som han sänkte i parti och minut. Att hans armbåge som sänkte Darmstads Felix Platte inte gav ett rött kort är en fullständig gåta.

I detta skede av matchen fick coach Luhukay nog och gjorde inte mindre än fyra byten samtidigt. Diamantakos ersatte Gyökeres, Tashchy fick lämna plats till Flum, Cordes ersatte Benatelli och den ofokuserade Buballa fick lämna sin plats till Henk Veerman.

I den 64:e minuten låg bollen åter bakom Himmelmann, men efter en snabb VAR-kontroll underkändes målet mycket riktigt för offside. Dock var det Darmstadt som åter tog kommandot i matchen och i den 64:e minuten kom utdelningen då Yannick Stark satte tvåan strax invid stolpen med en pressad ytterskruv från ett par meter utanför straffområdet.

Nytt byte då Finn Ole Becker klev in istället för Marvin Knoll (som var bäst i St. Pauli den här trista lördagen). Men de brun-vita hade redan tappat geisten och bara fem minuter senare kunde hemmalaget trycka in 3-0 genom Marvin Mehlem efter att fullständigt ha rullat bort St. Paulis försvar med ett snabbt och elegant passningsspel.

Därefter var det mest en fråga om att spela av matchen för båda lagen. Dock skulle Darmstadt hinna sätta ytterligare ett mål då islänningen Victor Palsson kunde trycka upp bollen i nättaket med ett elegant skott från straffområdeslinjen.

St. Pauli fick chansen att fixa till ett tröstmål när domaren på tilläggstid blåste straff för hands. Diamantakos stegar fram och skjuter bollen... utanför. Vad annars en sådan här dag?

Och självklart en stor befrielse för St. Pauli när domaren väl blåste av matchen. Hur som så väntar en trist resa hem till Hamburg för det brun-vita manskapet som måste lägga den förlusten bakom sig så fort det bara går.